17 Mayıs 2024

ALTINORDU’DA MUHTARLARA ‘ÖZEL TELEFON HATTI’

  • PDF

aa20.06.2014

Altınordu Belediyesi, muhtarların mahallerindeki problemlerini, istek ve önerilerini daha hızlı bir şekilde çözüme ulaştırmak için ‘Alo Muhtar Hattı’ oluşturdu.
Altınordu Belediyesi, İlçede görev yapan 92 mahalle muhtarının işlerini daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için, muhtarların işlerini takip etmek amacıyla bir personel görevlendirerek, ‘Alo Muhtar Hattı’nı oluşturdu.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, muhtarların mahallelerindeki problemlerini ve önerilerini direkt olarak bu hattan belediyeye bildirdiğini belirtti.
Belediye Başkanı Tekintaş, ‘Alo Muhtar Hattı’nı arayan muhtarların mahallerindeki problemlerini ve önerilerini gerekli mercilere görevlendirilen personel tarafından iletildiğini belirtirken, yaptığı konuşmada, “92 mahallemizin muhtarı ile bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda özellikle onların hem dertlerini dinlemek hem de birlikte neler yapabileceğimizi tespit etmek üzere geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirmiştik. O gün aldığımız bir karar ile muhtarlarımızın sadece kendilerine mahsus, sadece onların bildiği bir telefon hattı planladık. Bu iş için bir görevli tespit ettik. Bu çerçevede yaptığımız çalışmaları muhtarlarımızdan direkt bilgilendirmek yoluyla 2 saat esaslı olarak hemen sorunları, talep veya önerileri alıyoruz. İlgili birimlere aktarmaya devam ediyoruz. Bizim için esas olan, herhangi bir iletişim engeline takılmadan muhtarlarımıza ait bir hat planlamıştır” diye konuştu.

“BU NUMARA MUHTARLARIMIZA ÖZELDİR”
Başkan Tekintaş, Muhtarları ‘Alo Muhtar Hattı’nın numarasını kimseyle paylaşmamaları konusunda uyarırken, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ ‘Alo Muhtar Hattı’ ile ilgili tek bir sıkıntısı olduğunu hissediyoruz. Muhtar kardeşlerimiz bizlere direkt ulaştıkları telefon numaralarını kimseyle paylaşmamalıdırlar. Bu numaraları başkasıyla paylaştıkları sürece onların direkt iletişimine engel olacak bir tablo karşımıza çıkıyor. Belediyemizin normal santral, zabıta telefonları var. Zaten vatandaşlarımız bize bu yolla ulaşabilmektedir. Muhtarlarımıza özel olarak mahallelerimizin sıkıntılarını ve mahalleleri için olan önerilerini kolay anlatabilecekleri bir telefon hattını oluşturduk. Bu hattı onlar kullanmalıdırlar. iletişim kurdurmaya çalışırlarsa o zaman kendi iletişimlerinde bir kopukluk olabileceği hissiyatı bize sıkıntı veriyor” dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde