17 Mayıs 2024

“Fatsa Parmakla Gösterilecek Bir İlçe”

  • PDF

vv25.06.2014

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tanışma ziyaretleri kapsamında Fatsa’ya ziyarette bulundu. Fatsa’da Hükümet Konağı önünde Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Salih Gödek, resmi daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri tarafından karşılanan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, burada tek tek herkesle tokalaşarak tanıştı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaymakamlıktan sonra sırasıyla Fatsa Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.Fatsa Kaymakamlığı önünde büyük bir kalabalıkla karşılanan Balkanlıoğlu, ilk olarak Kaymakamlık makamında Sivil Toplum Temsilcileri ve Daire Müdürleri ile tanışma toplantısı yaptı.

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’dan ilçe hakkında bilgiler alan Balkanlıoğlu şu açıklamalarda bulundu;

“Bu Makama Hizmet İçin Geldim”

Fatsa’nın güzel ve gelişmiş bir ilçe olduğuna dikkat çeken Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu; “İlk ziyaretimizi Fatsa ilçemize gerçekleştirmek istedik. Fatsa’yı tanımak; Ordu’yu tanımamıza imkan sağlar diye düşündüm. Fatsa konum itibari ile güzel bir noktada ve bu avantajlarını kullanması gerekir. Ordu çapında birçok ticari işletmelerin ana bayileri Fatsa’da yer alıyor. Bunun sebebi ise parmakla gösterilecek bir ilçe olmasıdır. Bizde Ordu Valiliği olarak Fatsa’ya katkıda bulunmak, fayda sağlamak ve kurumlar arası koordinasyonları sağlama amacını ve misyonunu taşıyoruz. Devlet bize bu makamları hizmet edelim diye sunuyor. Tek gayemiz vatandaşlarımızı dinleyerek elimizden gelen her konuda onlara destekçi olmaktır ” dedi.

“Fatsa’yı kalkındıracak yatırımlara destekçiyiz”

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ı makamında ziyaret eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu; “Fatsa ile ilgili bir sorun olduğunda ilde çözülemeyen problemleri Ankara’ya taşımak bizim görevlerimiz arasındadır. Fatsa’nın konum bakımından en büyük avantajı denize yakın olmasıdır. Ancak Fatsa limanından yeterince istifade edilemiyor. Önceden hayal olan şeyler artık yapılabilir duruma geldi. Özellikle Fatsa’da kurulan Organize Sanayi Bölgesi Fatsa’nın kalkınmasına çok büyük faydalar sağlamaktadır. Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasında emeği geçen herkesi de kutluyorum. Şimdi Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi hususunda da elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Bunun yanı sıra Fatsa için hayırlı ve güzel olacak bütün projelerin destekçisiyiz” dedi.

Anlayan; “Fatsa İçin 4 Önemli Husus Var”

Fatsa için önem arz ettiren dört konuyu İrfan Balkanlıoğlu’na arz eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “ Fatsa için kısa vadede önem arz ettiğini düşündüğümüz 4 ana konu var. Bunlardan bir tanesi sizin de hemfikir olduğunuz limanın kullanılması hususudur. Mevcut liman yapısı açısından Fatsa için yeterli bir liman değildir. Limanın büyümesi konusunda gerekli fizibilite çalışmaları başlatıldı fakat projenin biraz daha hızlı ilerlemesi gerekmektedir. Bir diğer husus ise çevre yolu projemiz. Fatsa özellikle yaz aylarında trafikte bir tıkanma yaşıyor ve çevre yoluna ihtiyaç duyuluyor. Bununla ilgili bir çevre yolu projemiz var. Bir diğer konu ise Fatsa’nın havzaları Kumru, Korgan ve Çatalpınar, Aybastı bağlantı yollarının düzenlenmesidir. Son olarak ise Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi konusudur. Bu bölge çok hızlı gelişti ve yeni alanlara ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

“Sanayi Bölgesi Fatsa İçin Büyük Avantaj”

Fatsa ziyareti kapsamında Fatsa Ticaret Ve Sanayi Odasını da ziyaret Eden Balkanlıoğlu; Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ile Fatsa ekonomisi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasının Fatsa’ya büyük katkılar sağladığını öngören Balkanlıoğlu; “ Fatsa gelişen sanayi bölgesi ile de büyük avantaja sahip bir bölge. Sanayi, turizm ve liman konularında ciddi projelere sahip bir ilçe statüsündedir. Biz de fayda sağlayacak her türlü projenin destekçisi olmaya çalışacağız” dedi.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesine de ziyarette bulunan Balkanlıoğlu burada bir toplantı düzenleyerek ziyaretine son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde