21 Mayıs 2024

“Hız limiti 70 Km. olmalıdır”

  • PDF

dk25.06.2014

Fatsa Dolunay Mahallesi, sahil yolunda bir can kaybı ile sonuçlanan trafik kazası sonrası mevcut kavşağın kapatılması kararı alınırken, yeni alternatif öneriler ortaya atılmakta.

20.’cu dönem Ordu Milletvekili Müjdat Koç gazetemize yaptığı açıklamada, “Öncelikle kısa vadeli çözümler üretilmelidir. Kavşağın kapatılması, tepenin indirilmesi uzun vadeli çözümdür. Tehlikeli alanlara ivedilikle 24 saat çalışan kameralı radar sistemi kurulmalıdır” dedi.

Müjdat Koç “Şu an yapılan araçlı radar kontrolü geçici bir çözüm. Ben oraya kalıcı bir çözüm öneriyorum. Ankara’da 4-5 yerde kullanılan bir sistem. Konya, Samsun ve İstanbul yolunda kullanılıyor. Hızı 70 km.’ye sabitliyorlar ve 24 saat çalışan kamera sistemli radar kuruyorlar. Kuralları ihlal edenler bu şekilde tespit ediliyor ve cezaları peşinden gönderiliyor.”

Hız uygulamalarında kişilerin isteğine göre değil toplumun menfaatine göre uygulamalar yapılması lazımdır diyen Koç, “Sahil şeridinde daha önce uygulanan hız limitinde radar olmadığı için insanlar yine bildiği ve alışkın olduğu hız limitinde gittiler. Benim önerdiğim sistemde otomatik olarak yedi yirmidört kontrol olduğı için insanlar bu uygulamaya mecburen daha düzenli olarak uymuş olacaklar. Trafik aracı da gerektirmeyecek. Dolunay kavşağında hem Samsun’dan gelen tarafa hem Fatsa’dan Samsun’a giden tarafa, aynı tehlikeyi arz eden Dolunay ve Demas kavşağına da bunun uygulanmasını istiyorum. Bu şu an için en pratik çözüm. Sayın Kaymakamımızın açıkladığı öneri deki, Dolunay kavşağını kaldırmanın ihtimali yok. O kavşak kullanılmazsa araçlar nereden dönecek? Oradaki bir hata da şu. Fatsa’dan gelen araçlar Dolunay kavşağından dönerken cep uygulaması yok. Oraya acilen bir cep uygulaması da yapılması gerekiyor. Yine bununla birlikte ışıklı sisteme geçilmesi lazım. Bu ancak ileride olabilecek kazaları önler. Ölen kızımıza da Allah’tan rahmet diliyorum kavşağın adını da ölen kızımızın adı ile değiştirilmesini öneriyorum. Beşik ailesinin çocuğunu kendi çocuğumuz gibi görmek zorundayız. Hız limiti kesinlikle uygulanmalıdır. 50 km olmazsa’da 70 km hız orası için gayet uygundur. Radar sistemi belki de şehir geçişinde de kullanılabilir. Bu konuda milletvekilimiz sayın ihsan Şener ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a büyük iş düşmektedir. Bu bahsettiğim radar sistemlerini kısa zamanda bu kavşaklara uygulayacaklarını düşünüyorum. Tekrardan ölümler olmasın istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde