21 Mayıs 2024

“FATSA İÇİN SÖZ ALDIK”

  • PDF

tk04.06.2014

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş Fatsa’ya açılacak İş-Kur hizmet merkezi ve hayata geçirecekleri yeni projeler ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“İŞ-KUR Hizmet Binası Büyük Katkılar Sağlayacak”

Bundan bir yıl önce İş-Kur’un Ünye’ye hizmet merkezi açacağını ve bunun yerinin kararının Ünye olduğunu duyduğunda Fatsa Ticaret Sanayi ve Odası olarak hizmet binasının Fatsa’ya da açılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Fatsa Ticaret Sanayi ve Odası Başkanı Tayfun Karataş; “Bu noktada Milletvekilimiz Sayın İhsan Şener’i arayarak durumu arz ettik. Çünkü Organize Sanayi Bölgesinin Fatsa’da olduğunu düşünürsek, çevre ilçelerimizin Fatsa ile olan diyaloğunu ve İş-Kur ile yaptığı projelerini de baz alırsak İş-Kur Hizmet Merkezinin Fatsa’da da olması gerektiğini belirttik. İş-Kur il müdürümüz de bizimle aynı düşünceyi paylaşıyor. Biz de geçen gün Ankara ziyaretimiz esnasında İŞ-KUR hizmet merkezinin Fatsa’da açılacağının, 3-4 ay öncesinden bölgemize ve üyelerimize kazandırılacağının sözünü almış olduk. Bu şu an için çok gecikmiş bir karar değildir. Bu noktada bu sürecin hızlanmasını sağlayan Milletvekilimiz Sayın İhsan Şener’e de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizler Fatsa için bölgemiz için doğru olan her yatırımın takipçisi ve destekçisiyiz. Fatsa’da olması gereken her şeyin olması için mücadele veriyoruz” dedi.

İş-kur ‘un bir diğer eski isminin iş ve işçi bulma kurumu olduğuna dikkat çeken Karataş; “ İş-Kur’un burada olması gerek ticarethane sahiplerinin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını sağlayacak, gerekse buradaki üyelerimize daha iyi hizmet etme şansı olacak. Devlet yatırım ve hizmetlerinden daha fazla yararlanılmış ve aynı zamanda kalifiye elemana ulaşmakta daha kolay bir yol sağlanmış olacak. İş-kur hizmet binası 5-6 elemanıyla birlikte Fatsa bölgesine hizmet vermeye başlayacak. Şimdiden Fatsa ve bölgesine hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.

“Önemli Projemiz Var”

Fatsa Ticaret Sanayi ve Odası olarak yeni ve önemli projelerinin olduğunu ifade eden Fatsa Ticaret Sanayi ve Odası Başkanı Tayfun Karataş; “Fatsa Ticaret Odası artık çalışma sahası dışında iş-kur ve KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği bir ihale ile girişimcilik üzerine 5 ayrı ilçede 8 ayrı kurs ile toplamda 200 tane girişimci eğitimi verilecek. Bu noktada ihaleyi alan kurum Fatsa Ticaret Odası’dır. Ordu ilinin bütün ilçelerindeki bundan sonra verilecek İş-Kur ortaklığı KOSGEB girişimcilik kursunu Fatsa Ticaret Ve Sanayi Odası verecektir. Böyle sevindirici bir haberi paylaşmak isterim” diye konuştu.

Yazdığımız üç tane proje var diyen Tayfun Karataş açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Bunlardan bir tanesi markalaşmak adına Fatsa ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasının çalışma sahası içinde bulunan yedi tane ilçenin markalaşmasını sağlayacak bir proje hazırladık ve DOKA’ya sunduk. Önümüzdeki haftalarda bunun onaylanmasını beklemekteyiz. Bölgemizdeki turistlik yerlerin tespiti ve bunun bölgemize ivme katması noktasında fizibilite çalışmasını içeren bir proje hazırladık. İkinci projemiz Avrupa Birliği Projesi. Avrupa’daki mesleki eğitim projesinin ilçemize uyarlanması projesidir. Bunu Erasmus diye adlandırıyoruz. Kırsalda yaşayan bayanlara yönelik bir proje. Kırsaldaki bayanlarımızı da iş dünyasına kazandırıp onların da tüketenden çok üreten vatandaşlar olmasını hedefliyoruz. Mobil araçlarla o bölgelere giderek mesleki iş gücü kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu projemiz şu an yazım aşamasında olmaktadır. Böylelikle biri hayata geçmek istediğimiz 4 ayrı projemiz olmaktadır. Bölgemizin kalkınmasına ve istihdama yönelik olacak her türlü çalışma için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde