29 Mart 2024

BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN ETİĞİN ÖNEMİ

  • PDF

Ülkemizde kamu görevlilerinin  en çok karşılaştıkları/karşılaşabilecekleri etik dışı davranışların başında hediye ile ilgili uygulamalar gelmektedir. Hediye meselesi, yozlaşmaya giden yolu hazırlayan, kişilerin test edilmesi için kullanılan/kullanabilecek olan, etik konulardaki hassasiyetleri zayıflatan unsurlardandır.

Ülkemizde hediye alma yasağının kapsamını belirleme yetkisi, Kamu görevlileri Etik Kuruluna verilmiştir. Kurul, kuruma yapılan bağışlar ile, kitap, dergi, takvim ve benzeri nitelikteki eşyanın dışındakileri hediye kapsamına alarak yasaklamıştır.

Kamu görevlileri etik davranış ilkeleri, Yönetmelikte 18 başlık altında düzenlenmiştir. Bunlar; görevin yerine getirilmesinde kamu hizmeti bilinci, halka hizmet bilinci, hizmet standartlarına uyma, amaç ve misyona bağlılık, dürüstlük ve tarafsızlık, saygınlık ve güven, nezaket ve saygı, yetkili makamlara bildirim, çıkar çatışmasından kaçınma, görev ve yetkilerin menfaat sağlamak amacıyla kullanılmaması, hediye alma ve menfaat sağlama yasağı, kamu malları ve kaynaklarının kullanımı, savurganlıktan kaçınma, bağlayıcı açıklamalar ve gerçek dışı beyan; bilgi verme, saydamlık ve katılımcılık; yöneticilerin hesap sorumluluğu, eski kamu görevlileriyle ilişkiler, mal bildirimde bulunmadır.

Bu etik davranış ilkelerinin hepsi, şüphesiz bir kamu yönetici olması nedeniyle BELEDİYE BAŞKANLARI için son derece önemlidir.Çünkü etik davranış ilkelerinin bütünselliği söz konusudur. Ancak bunlardan ”dürüstlük ve tarafsızlık”, ”saygınlık ve güven”, ”çıkar çatışmasından kaçınma”, ”görev ve yetkilerin menfaat sağlamak amacıyla kullanılmaması”, hediye alma ve menfaat sağlama yasağı” ile “yöneticilerin hesap verme sorumluluğu” başlıkları altında düzenlenen etik davranış ilkelerinin özel bir yeri bulunmaktadır. Çünkü uygulama bu ilkelerin ihlal edilme olasılığı çok yüksektir ve bunların toplumsal/kurumsal ve kişisel etkilerinin boyutları çok yönlüdür.

Belediyeler, etik davranış ilkeleri açısından toplumsal güvenin test edildiği önemli alanlardandır.2004 yılında başlayan yerel yönetim reformlarıyla birlikte belediyelerin yetki ve görevleri artmış,buna paralel olarak da sorumluluklarının boyutları genişlemiştir. Belediye mevzuatında  son yapılan değişiklikler,her ne kadar belediye yönetiminde” güçlü başkan” modeli yerine , belediye meclislerini de güçlendirmek suretiyle sistemde bir denge oluşturmaya  çalışmışsa da, halkın nazırında belediye kurumu, büyük ölçüde belediye başkanının performansıyla ve kişiliğiyle eş anlamda değerlendirilmektedir.

Avrupa ülkeleri arasında ortak bir yönetim alanı oluşturulması gayretleri içinde yapılan çalışmalarda ve izlenen politikalarda, ”etkinlik”, ”saydamlık”, ”yönetişim” ve  “hesap verebilirlik” olmak üzere dört ilke üzerinde mutabakat sağlanmıştır.

Özellikle belediye başkanları, kamu kaynaklarını kullanarak, hediye veremez, resmi gün tören ve bayramlar dışında, hiçbir gerçek veya tüzel kişiye çelenk veya çiçek gönderemezler; görev ve hizmetle ilgisi olmayan kutlama, duyuru ve anma ilanları veremezler”.

Yönetici kamu görevlileri, kurumların amaç ve politikalarına uygun olmayan işlem veya eylemleri engellemek  için görev ve yetkilerinin gerektirdiği önlemleri zamanında almak zorundadır.

Yönetmelik ayrıca, yönetici kamu görevlilerinin, yetkisi içindeki personelin yolsuzluk yapmasını önlemek için hangi adımları atması ve hangi tedbirleri uygulamasını da düzenlemiştir. Bu yasa ve yönetmelikler ışığında kamu yetki ve kaynaklarının kötüye kullanılmaması, hesap verebilirlik, saygınlık ve güven gibi etik ilkelere vurgu yapıldığı dikkate alındığında, belediye başkanlarının toplumun etik beklentilerine olumlu cevap vermeleri ve bunları geliştirmeleri gerekir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde