05 Mayıs 2024

Perşembe Yaylası Şenliklerine 100 bin kişinin katıldığı belirtildi

  • PDF

yayla 5521-8-2013AYBASTI PERŞEMBE YAYLASI GÜREŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİ YOĞUN KATILIMLA VE MUHTEŞEM ORGANİZASYONLARLA SONA ERDİ.

Şenliklerde başpehlivan Recep Kara olurken ağalık 200.052 lirayla Metin KARAYANIZ’ın oldu.

Ülkemizin en eski Kültür ve Güreş festivali olan dokuz asrı aşkın süredir yapılan 907. Aybastı Güreş ve Kültür Festivali 12-18 Ağustos 2013 tarihlerinde 7 gün 7 gece “İşte Güreş İşte Eğlence” sloganı ile gerçekleşti.

907.Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivaline Ordu ve Türkiye genelinden 100 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Son gün ki programa Eski İçişleri Bakanımız Ordu Ak Parti Milletvekilimiz İdris Naim ŞAHİN, Ordu Milletvekilimiz İhsan ŞENER, Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Mustafa ATAŞ, M.Y.K. üyesi Gençlik Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, Alay Komutanı J. Albay Şeref ÇAKMAK,23. Dönem Milletvekilleri Eyüp FATSA, Ayhan YILMAZ, İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet POYRAZ, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim BALTACI, Üsküdar Belediye Başkan Yrd. Hilmi TÜRKMEN, Sultanbeyli Belediye Başkan Yrd. Ahmet DEMİR, Çekmeköy Belediye Başkan Yrd. Ahmet EPLİ, Ak Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin AKYOL, Çekmeköy Ak Parti İlçe Başkanı Şahmettin YÜKSEL, ORDEF Başkanı Sabri ÇELEBİ, ESOF Başkanı Hüseyin AKBAŞ, Ak Parti İlçe Başkanı Salih ÇELEBİ ve diğer siyasi temsilcilerimiz Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamlarımız katıldılar.

Aybastı dışında görev yapan sivil toplum temsilcileri ile CHP adına CHP Milletvekili Grup Başkan Vekili Muharrem İNCE, CHP Ordu Milletvekili İdris YILDIZ, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN ve diğer siyasi temsilciler ve çok sayıda izleyici katıldı.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar şenlik hakkında yaptığı açıklamada “Kardeşliğin, dostluğun birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı bir gün oldu. Güreşlere seyirci ve güreşçi katılımı olarak rekor sayıda katılım oldu. 2014 yılı Güreş Ağalığını Rekor bir rakamla yine Metin KARAYANIZ ve ortağı Uğur VERGİLİ 200.052, TL’ ye aldılar. Aybastı Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ALTIN KEMER uygulamasında ilk Kemer sahibini buldu. Üç yıl üst üste Aybastı Perşembe Yaylasında Baş Pehlivan olan Ordu’lu hemşerimiz Recep KARA, ALTIN KEMER’ in sahibi oldu. ALTIN KEMER Recep KARA’ ya İçişleri Eski Bakanımız İdris Naim ŞAHİN Takdim ettiler. 7 Gün 7 Gece süren 907. Aybastı Perşembe Yaylası güreşlerimiz Kültür Festivalimiz kesintisiz dört gün yayın yapmasının yanında Güreşlerimiz TRT’den de canlı olarak yayınlanması ile yine tarihe geçmiştir. 907.Aybastı Geleneksel Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivalimizin yapılmasında emeği geçen, katkı sunan , seyirci olarak katılan, bu güzelliğin, Türkiye ve Dünya’ya yansıtılmasında destek olan medyamıza Teşekkür Ediyor, yapılan organizasyonun ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. “ dedi.

Yapılan güreş merasimlerinde Recep Kara başpehlivan oldu. Perşembe Yaylası Şenliklerinde Altın Kemer uygulamasından sonra bu sene de dahil olmak üzere üç kez üst üste başpehlivan olan Recep Kara altın kemeri aldı.

Şenlik ağalığını geçen yılın ağası Metin KARAYANIZ 200.052 bin TL.ye aldı.yayla21-8-2013yayla 4421-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde