05 Mayıs 2024

Fatsa’da İki Yeni Proje Hayata Geçiyor

  • PDF

toptan21-8-2013Fatsa’nın Bolaman sınırı karayolu güzergâhında yer alan, Küçük Sanayi Sitesi’nin bitişiğinde yer alan eski ıslah edilmiş, kurutulmuş Ilıca deresi yatağı, Fatsa için önemli olan iki yeni Toptancılar Sitesi ve Oto Galericiler Sitesi projesine ev sahipliği yapacak.

Uzun zamandır proje için çalıştıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa’da iki önemli büyük projenin hayata geçmesinden dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getirerek projeyle ilgili bilgiler şu bilgileri verdi, “Fatsa da iki önemli büyük proje burayla birlikte hayata geçiyor. Uzun zamandır çalıştığımız ve konuştuğumuz Toptancılar ve Oto Galericiler Sitesi İnşallah Fatsa’da hayata geçecek. Burası Fatsa’nın Bolaman sınırında karayolu güzergâhında Küçük Sanayi Sitesi’nin bitişiğinde eski ıslah edilmiş kurutulmuş Ilıca deresi yatağı, yıllar önce DSİ tarafından Bolaman Irmağı ıslah edildikten sonra burası kurutulmuş ve terk edilmiş. Biz bu alanı imar planı kapsamına katarak hazineye tapu çıkarttık ve çıkarttığımız bu tapu üzerine de Belediye Meclisimizden hem Toptancılar hem de Oto Galericiler Sitesi için tahsis koyduk. Çalışmalarımızı toptancı arkadaşlarımızla ticaret odamız ve onların bir araya gelip kurduğu kooperatif olmak üzere istişare ederek çalışmayı başlatmıştık. Geçen hafta ki Meclis toplantımızda da Milli Emlak’ın da onay verdiği şekliyle de son tahsisimizi hayata geçirdik. Bununla beraber Fatsa’nın Kurtuluş Mahallesi sahilinde yoğunlukla ticaret yapan oto galericilerimizi de bir araya toplayacak Galericiler Sitesi içinde galerici arkadaşlarla bir araya gelip bu tahsisi yaptık. Şimdi bu Belediye Meclisimizden geçmiş onaylanmış bir plandır. Bu plan üzerine de inşallah burada hem Toptancılar sitesi hem de Oto Galericiler Sitesi hayata geçmiş olacak. Bu Projenin büyüklüğünü de ifade edecek olursak Oto Galericiler sitesi için 5000m2’lik bir alan tahsisi yaptık bu 5000m2 de 41 tane galerici dükkanı olacak ve ayrıca onların otopark alanları da olacak onun haricinde de 12 dönümlük alanda 45 tane Toptancılar dükkanımız olacak. Onlarında yine depoları, araç park yerleri ve ayrıca bunların için de yeşil alan onlara yetecek şekilde burada hayata geçecek inşallah” dedi.

Fatsa için önemli olan iki büyük projenin şehir içinde ki trafiği de rahatlatacağına dikkat çeken Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bu proje ile Şehir içerisindeki trafik de rahatlayacak, vatandaşlarımız da rahat edecek. Yine çok önemli bir konuda burası eski bataklık sazlık olduğu için Fatsa’nın sivrisinek yatağıydı. Fatsa’nın iki sivrisinek yatağı vardı biri Doğu yakasında burası ikincisi ise Batı yakasında çöp döktüğümüz alandı. Çöp döktüğümüz alanı artık iyileştiriyoruz orası artık sivrisinekten, kokudan, pislikten kurtuldu. Şimdi burası da artık ıslah edilecek bu projeler hayata geçecek ve artık burası da bu kötü görüntüden, bataklık alanı olmaktan kurtulacak ve şehrimizin doğu yakasındaki bu giriş güzelleşecek. Bundan sonra Milli Emlak ile beraber buranın Toptancılarımıza ve Oto Galericilerimize devir çalışmalarımız başlayacak ve öngördüğümüz proje temelleri atılarak İnşallah hayata geçecek. Fatsa’mıza ve bu kurumda ticaret yapan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.tptan21-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde