19 Nisan 2024

İLK ADIM ATILDI...

  • PDF

kpr26-2-2014Haber: Emre ESER

25 Aralık 2013 tarih ve 1294 sayılı yayınımızda gündeme getirdiğimiz “Para Pul Değil, Köprümüzü İstiyoruz” başlıklı haberimizin yankıları karşılık buldu.

Aynı sorun üzerine 22 Ocak 2014 tarih ve 1298 sayılı gazetemizde yayınladığımız Tek istekleri var; yıkılan köprünün yapılması” başlıklı haberimizin ses getirmesiyle birlikte Çamaş Hisabey Köyü sakinlerinin talepleri kısmen çözüme kavuşturuldu.

Ordu valiliğinin konuyla birebir ilgilenmesiyle birlikte; köprünün yapımı için en önemli malzeme olan çelik halat Çamaş Belediyesi tarafından tedarik edilmiş oldu.

Hisarbey Köyü sakinlerinin mutluluğu gözlerinden okunurken; “köprümüzün yapımı sırasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sırada halatları gerdirmek için gerekli olan beton kazıkların yapımı kaldı. Onlarda şuan yapım aşamasında. Kısa zaman içerisinde yarım asırlık köprümüze tekrardan kavuşacağız” diyerek duygularını ifade ettiler.

“Üzerimize düşen görevi seve seve yapmaya hazırız”

Köprünün yapımı için ilk adımı atarak; gerekli halatların Çamaş Belediyesi tarafından tedarik edildiğini belirten Çamaş Belediye Başkanı Yaşar AKTAŞ; “2009 yılında göreve geldiğimizde bizler köy ve mahalle ayrımı yapmadık. Bu köyün en büyük sorunu olan içme suyuna katkıda bulunarak su borularını tedarik ettik. Ayrıyetten köyümüzün yol sorununa da katkıda bulunduk. En son olarak köy sakinlerinin bana gelerek; “ Başkanım köyümüzde büyük bir sorunumuz var. Köprümüz yıkıldığından dolayı çocuklarımız okula gitmekte zorlanıyor. Bizler cami’ye gidemiyor bu yüzden ağlıyoruz” dediler.

Bizlerde köprünün ihtiyacı olan halat’ı İstanbul ile yaptığımız görüşmeler neticesinde getitdirdik. Geriye kalan konularda belediye olarak bizlere görev düşer ise bu görevleri yapmaya da hazırız” diye konuştu.

Bu konu üzerine Ordu valisi ile görüştüklerini de ifade eden AKTAŞ; “ Valimizin ve ilçe kaymakamımızın bilgisi dahilinde köprünün yapımı için görüşmeler yaptık. Buraya fore kazık dikildikten sonra işçiliğini vatandaşlar kendilerinin yapacaklarını söylediler.

Burayla ilgili en büyük sorun çelik halatların tedarik edilmesiydi. Çamaş Belediyesi olarak çelik halatları araştırdık ve tedarik ettik. Bu halatların gerdirilmesi için fore kazık ve ayak yapılması gerekiyor. Bunlarda valimiz ve ilçe kaymakamımız bilgisinde yapılacaktır. Bizim üzerimize görev düştüğü taktirde tekrardan seve seve yapmaya hazırız” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Köprümüz faaliyete geçiyor”

Köy sakinlerinden Mahmut ÖZTÜRK yaptığı açıklamada mutluluğunu ifade ederken; “ Öncelikle Çamaş Belediyemizden Allah razı olsun. Bizim derdimize derman oldular. Köprümüze el attılar. İhtiyacımız olan çelik halat geldi. Ortaya beton kazık yapıldıktan sonra halatı gerdireceğiz ve ilerleyen günlerde köprümüz faaliyete geçmiş olacak” dedi.

“Teşekkür Ediyoruz”

Yayıncılık anlayışımız gereği üzerinde titizlikle durduğumuz haberlerimiz ve mağdur olan vatandaşlarımızın dertlerine aracılık ettiğimizden dolayı gurururlanırken; vatandaşların taleplerini göz ardı etmeyip konuya müdahil olan Çamaş Belediye Başkanı Yaşar AKTAŞ’a “Fatsa Yeni Haber Gazetesi” olarak teşekkürlerimizi sunmaktayız.kopr26-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde