20 Nisan 2024

Akcan: “Hedefimiz A Sınıfı Bir ASM Olmak”

  • PDF

dumlupinarasmmerk 640x428

Fatsa dumlupğınar Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yeni yerinde verdiği hizmet ve mekan kalitesiyle göz dolduruyor. Vatandaşlar tarafından çok beğenilen yeni bina daha geniş ve ferah olmakla beraber daha kaliteli sağlık hizmeti veriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dumluğınar ASM doktorlarından Dr. Hüsnü Akcan: “Burada çalışmaya başladıktan sonra vatandaştan çok olumlu tepkiler aldık. Çok beğenildi. Daha önce çalıştığımız yerde bazı eksiklerimiz olduğunu biliyorduk. İlk kuruluş aşaması olduğu için biraz aceleye gelmişti ve bazı planlamaları yapamamıştık. Burayı açarken oradaki eksikliklerimizin de bilincinde olarak planlama yaptık ve daha güzel bir sağlık merkezimiz oldu. Aşağıdaki yerimiz 2 katlı olup 200 metrekare idi, şu anda tek kat ve 340 metrekare bir alanımız var. hakeza hasta bekleme alanlarımız çok dar ve kısıtlıydı. Ancak burası çok geniş ve ferah olduğu için vatandaşlarımız da memnun oldu. Hizmet veren her birim bakıldığında ulaşılabilecek konumda olsun istedik. İçeri giren herkes de gerçekten istediği birime rahatlıkla ulaşabiliyor.

“En Büyük Fark Esnek Mesai”

Daha önceki yerimiz C sınıfı bir aile sağlığı merkeziydi. Şimdiki yerimiz ise A sınıfı niteliklerini taşıyor. Ocak ayından itibaren gerekli bnaşvuruları yaparak A sınıfı bir aile sağlığı merkezi unvanı almayı hedefliyoruz. A sınıfının en önemli farklarından biri de esnek mesai konusu. Birçok kişi bunu bilmiyor. Esnek mesai olmayan ASM’ler sabah 8 akşam 5 mesai uygulaması yaparken esnek mesai kavramında 1 saat sabah bir saat de akşam olmak üzere günde 2 saat fazladan hizmet veriliyor. Haftalık 14 saat fazla hizmet anlamına geliyor. Eğer A snıfı olursak sabah 7’de başlayıp akşam 6’da bırakacağız. Bu da vatandaşlarımız açısından önemli bir konu. Şu an Fatsa’da birtek Dolunay Mahallesi esnek mesai uyguluyor. İkinci olarak esnek mesai uygulayan biz olmaya çalışacağız.”

dumlupinarasmmerkez 640x428

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde