18 Nisan 2024

AK Partili Vekil, İlik Nakline Ve Organ Bağışına Dikkat Çekti

  • PDF

organ13-11-2013AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, uygun ilik bekleyen çoğunluğu çocuk 670 kişiye dikkat çekmek ve organ bağışının yaygınlaşmasını sağlamak için Ordu Devlet Hastanesinde kan verip, organlarını bağışladı.

Şener ile birlikte AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmet Erçal ve yönetim kurulu üyeleri de bağışta bulundu. Şener, hastanenin Onkoloji servisinde yatan kanser hastalarını ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Ordulu olan Melis Akbaş’a uygun ilik bulunduğunu ancak çoğunluğu çocuk olan 670'inin ise beklediğini anlatan Şener şunları söyledi, "Melis kızımıza Amerika'dan bulunan ilik yüzde 90 uyum sağlıyor. Muhtemelen Aralık ayının 10’una kadar uygun iliğin gelmesi ile nakil gerçekleşecek. Melis'in durumunda olan uygun ilik bekleyen ülkemizde şuanda 670 çocuk ve büyük insanımız bulunuyor. Bu duruma dikkat çekmek istiyorum. Bu hafta Lösemi haftasıydı. Melis'in durumunda olanları bizim vereceğimiz kanlar kurtaracak. Gönüllü bağışçılarımızın desteği ile bu insanlarımızı da kurtarabiliriz. İnsanlarımızı kan bağışına davet ediyorum." dedi.

Türkkök Merkezi İle İlgili İlk Anlaşma Yapıldı

İlik Bankası ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Kızılay arasında protokolün yapıldığını müjdeleyen Şener, "Uzun süreden bu yana Sağlık Bakanlığımızın çalışmasını yaptığı TÜRKKÖK Projesinin ilk imzası Kızılay ile atıldı. Kızılay ile yaptığımız protokol ile kan numunelerini gönüllülerden alarak doku tipini belirleyerek bu verileri bilgi bankasında toplayacak. Kuruluşu tamamlanacak olan TÜRKKÖK veri merkezi ise gelen talepleri değerlendirecek. Yıllık 50 bin kişinin ilik kaydı oluşturularak 5 yılda 250 bin kayıt hedefi bulunuyor. Ancak insanımızdan gelen bağışa göre bu rakamı 500 bine de çıkarabiliyoruz." diye konuştu.

Organ Bağışı Yapalım

Türkiye'de 25 bin kişinin organ beklediğini hatırlatan Şener herkesi organ bağışına davet ederek şunları söyledi; "Organ nakline dikkat çekmek istiyorum. Hiç şüphesiz organ bağışı ile her birimiz bir başkası için büyük bir fedakarlıkta bulunuyoruz. Organ nakli hususunda bilinçlendirme düzeyimiz oldukça düşük. Bu bilinç düzeyinin yükseltilmesi lazım."diye söyledi.orgn13-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde