29 Nisan 2024

Çelebi: “Referandumla Halk Karar Versin”

  • PDF

DSC 0317 640x428

İlçemizde kapanması gündemde olan 4 beldeyle ilgili tepkiler büyüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi, bu beldelerde yaşayan insanların yaşam hakları gasp ediliyor” dedi.

“Personeller Ne Olacak”

Çelebi: “AKP hükümetinin ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla parlamentodaki sayısal üstünlüğe dayanarak istediğini yapma yetkisini kendisine vermiş olmanın sonuçlarından biridir beldelerin kapanması. Yıllardır kent yaşamına alışmış halkları, bütünleştikleri bu yaşamdan koparmak elbette iyi değildir. Belde belediyelerin sorunları olduğunu biliyoruz, belki milli ekonomiye yük olduğunu da biliyoruz fakat, alışılmış bir yaşamdan insanları zorla koparmak doğru olmadığı gibi o belediyede çalışan personellerin durumu ne olacak? Biz kent yaşamını özendirmeye çalışırken insanları köy yaşantısına zorluyorlar. CHP olarak Türkiye’nin her yerinde bu tür beldelerimizi ciddi şekilde sahipleniyoruz. O insanların haklarını korumaya çalışıyoruz. O beldelerimizde yaşayan insanlara yazık ediliyor, yaşam hakları gasp ediliyor. Onlar, kendi iradeleri dışında bir yaşama mecbur ediliyorlar.

“Buna Ankara Değil Halk Karar Versin”

Bu kanuna göre mevcut belediye pozisyonunu kaybeden belediye başkanlarımıza sesleniyorum: “Biz CHP olarak onların hukuksal haklarını koruyoruz. Genel merkezimizde gerekli itirazları yaptı ama büyük olasılıkla reddedilecektir. Yasama artık o hale geldi ki yargılama sonuçları önceden belli. Türkiye’yi bu8na alıştırmaya çalışıyorlar. Belediyeler kendi içlerinde referandum yaparak bunu belirlesinler. O beldenin halkı belediyeyi istemiyorsa kendileri karar versinler. Bunun kararının Ankara’dan verilmesinin demokrasiye yakışır bir hareket olduğunu kabul etmiyorum.

“Cumhuriyetin Değerleri Yitiriliyor”

Türkiye artık cumhuriyeti kuranlara değer vermediğini gösteriyor. Onların bir kıymeti yokmuş, boşuna cephelerde can vermişler. En azından saygı duruşu yaparak onlara minnet borcumuzu ödemeyi bile çok görüyor ve izin vermiyorlar. Atatürk anıtına çelenk koyulmasının karşısına biber gazıyla dikilen bir zihniyeti Türk halkına havale ediyorum. Demokrasi çığırtkanlıklarının ne kadar sanal olduğu yaşamın pratiğinde gözler önüne serilmiş oldu. Halkımızın bunlara çok iyi bir cevap vereceğine olan inancımı yitirmedim. Dış güçler Türkiye’nin kimliğini değiştirmeye çalışıyorlar. Tarihi süreçte emperyalizmin ülkemizde uygulamaya çalıştığı hedeflerin başında bu yer alıyor. Türk halkının birlik beraberliğinden korkanlar bunu bozmak için zaman zaman yerli işbirlikçileriyle hareket etmişlerdir ancak bu işbirlikçilerin sonu her zaman olduğu gibi yine hüsran olacaktır.

“Karanfil Dağıttık”

Biz CHP olarak çelenk koyma törenine katıldık. Tabi siyasi partilere ve kurumlara çelenk koymayı bu hükümet yasakladı. Cumhuriyet bazılarını rahatsız ediyor. Bu manzara hiç hoş değil. Atatürk anıtına çelenk koymak kimi neden rahatsız ediyor anlamıyoruz. Bir dünya lideri sayılan ulu önderimizin anıtına bizi yaklaştırmıyorlar. Biz yaklaşık 200 kişiyle törene katıldık. Törenin ardından atamızın huzuruna çıkarak karanfil bıraktık ve onu coşkuyla selamladık. Çelenk koyamadık ama izinde olduğumuzu göstermiş olduk. Bizi sevindiren diğer bir olay da törene katılan herkes tarafından alkış aldık ve olumlu tepkiler aldık.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde