28 Nisan 2024

Sözen: “Siyasi Rant Sağlamaya Çalışıyorlar”

  • PDF

url

Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen ilçemizde kapanması gündemde olan 4 beldeyle ilgili açıklama yaptı.

Sözen: “Bu uygulama 19 ilçemizi de kapsıyor. İlimizde yaklaşık 23 beldenin kapanması söz konusu. Geçmişte bu konu gündeme geldiğinde anayasa mahkemesi iptal etmişti. Dolayısıyla tekrardan gündeme geldi ve lehte ve aleyhte olan maddelerini konuşacak olursak 2000 nüfusun altındaki beldelerin kapatılarak hizmeti daha iyi alabileceği tahmin ediliyor.

“Ancak Personel Giderlerine Yetiyor”

Çünkü iller bankasından gelen paylar bu beldelerde ancak belediyenin personel masraflarını karşılayabilmiş ve yatırım yapma imkanları doğmamıştır. Bunla alakalı birileri siyasi rahtlar peşinde olabilir ama bunu böyle düşünmemek lazım. Özellikle belde sakinleriyle bu konuyu konuştuğumuzda daha çok hizmet almanın hesabını yapıyorlar.

“Bu Uygulamayla Hizmet Artacak”

Bizim de 4 tane beldemiz; Geyikçeli, İslamdağ, Kösebucağı ve Aslancami’nin kapatılması söz konusu. Ancak bu uygulama hizmetin aksaması için değil artması ve artarak da devam etmesi için bu gereklilik ortaya koyulmuştur. Çünkü bu belediyeler kendilerini besleyemiyor. Nüfus yoğunluğu yaşanmadığı için süreklilik arz eden bir maddi sıkıntıyla karşı karşıyalar. Ancak bu uygulamalar bölge halkının daha da iyi hizmet alması için düşünülüp tasarlanmıştır. Ben şu endişenin ortadan kalkmasını istiyorum: kesinlikle kapanan beldeler bir hizmet yoksulluğu içerisinde olmayacakları, aksine payları merkezden verilerek, özel idare imkânlarından faydalanarak buralara fazlasıyla hizmet gidecek. KÖYDES bunun örneklerinden en önemlisidir. Takdir edersiniz ki, köyler bu tür beldelerden daha iyi hizmet alıyor. Kendi kendine yetebilen beldeler tabiî ki kapanmayacak ancak diğerleri daha fazla hizmet alabilmeleri noktasında ne gerekiyorsa yapılacaktır. Vatandaşımızın hizmet noktasında en ufak endişesi olmasın.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde