28 Nisan 2024

ADD Fatsa: “Cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır”

  • PDF

add logo

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa Şubesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Yıkılan Osmanlı İmparatorluğunun enkazından doğan ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyetin ilan edilmesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti 89 yıldır varlığını sürdürmektedir ve yine bizzat Büyük Önderin ifadesiyle “ İlelebet payidar olacaktır.”

“Cumhuriyet rejimi halkın egemenliğini , özgürlüğünü ve kamu yararını, aklın ve bilimin rehberliğini esas alır . Ulusalcı ve katılımcıdır. Laikliği benimsemiş olan Cumhuriyet tüm dinsel etkilerden bağımsızdır. Cumhuriyetçi devlet ve yasalar , ülke yurttaşlarının eşitliğini sağlamak ve insanlarına hizmet etmekle yükümlüdür . Yine Atatürk’ün ifadesiyle “Cumhuriyet fazilettir.”

“Cumhuriyetin ilanı Türk Devriminin en güçlü ve en yol açıcı ilk büyük adımıdır . Çünkü Türkiye Cumhuriyeti yok edilmek istenen bir ulusun yeniden dirilişini simgeleyen bir rejimin adıdır. Cumhuriyeti kuran güçlerden biri de Ordu’dur . Bu nedenle Ordumuzun cumhuriyetçi değerlerin korunması konusunda duyarlı olması ve bu duyarlılığını da her fırsatta dile getirmesi en doğal hakkı olmalıdır.

“Cumhuriyetçilik , toplumun bütününü hedefleyen anlayışları temel alır . Özel çıkar ve özel kazançları destekleyen siyasetlerden uzaktır . İnsan haklarına önem verir. Kamu yararını ve kamu adaletini ön planda tutar. Cumhuriyet rejimi halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini benimser , olmazsa olmaz temel direği olan laiklikten ödün vermez. Atatürk devrimleri işte bu anlayışlar çerçevesinde uygulanmıştır. Bu nedenledir ki Atatürkçülük aynı zamanda Cumhuriyetçiliktir . Cumhuriyet ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve ulusal bir dili olması zorunluluğu görüşünü savunur ve benimser . Bu yüzden günümüzde Atatürkçülüğe karşı çıkanlar aynı zamanda cumhuriyet rejimine de karşı çıkmış olmaktadırlar .

“ATATÜRK CUMHURİYETİ döneminden günümüze gelince :

“- Demokrasiyi kullanarak ülkeyi bölmeyi ve parçalamayı hedefleyenlerin ve BOP çerçevesinde Sevr Antlaşmasının yeniden hayata geçmesi için uğraşanların baş köşelerde yer aldığı bir süreçten geçilmekte olduğu ,

- Dinci bir yapılanmayı getirmeyi düşünen güçler tarafından Cumhuriyetin kurum ve kuruluşlarının kuşatma altına

alındığı,

- Sosyal adaletin yok edildiği , hukukun zedelendiği ve yargının bağımsızlığına darbe vurulmaya çalışıldığı,

laikliğin içi boşaltılıp demokrasi taleplerinin ve her türlü muhalif seslerin susturulmaya çalışıldığı ,

- Toplumsal dengesizliklerin körüklendiği, işsizliğin ve yoksulluğun giderek arttığı bir sürecin yaşandığı,

- Ulus kavramı yerine cemaat kültürünün yerleştirilmeye çalışıldığı , ülke ve Cumhuriyet düşmanlarından

aldığı destekle giderek tırmanan PKK terörü yüzünden her gün gencecik evlatlarımızın şehit olduğu, demokratik açılım adı altında , sözde barış elçisi diye geldiğini söyleyen teröristlerin ayağına mahkeme götürülüp serbest bırakıldığı , yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne büyük darbe indirildiği, bu bağlamda gelen teröristlere karşılama mitingleri düzenlenip şehit ve gazilerimizin duygularının rencide edildiği ,

- Teröristler serbest bırakılırken, Ergenekon soruşturması kapsamında çetelerle mücadele adı altında ülkenin dürüst ve demokrat insanlarının gözaltına alınıp baskılara uğratıldığı , kimilerinin suçlarının ne olduğunu bilmeden öldüğü , kimilerinin sakat kaldığı , zindanlarda çürütüldüğü ,

- Sözde eleştiri adı altında Türk Silahlı Kuvvetlerine yoğun saldırılar yapılıp halkın gözündeki saygınlığı ve güvenirliliğinin zedelenmeye çalışıldığı ,

- Sevr’in yeniden gündeme getirilmesiyle Doğu ve Güneydoğuda Ermenistan ve Kürdistan Devletleri öngören haritalar yayınlandığı , Kürt sorunu-etnik sorunlar , Kıbrıs sorunu, ılımlı islam , AB politikaları , BOP vb.

yapay sorunlar üretilerek yurdumuzun federasyona götürülmek istendiği ,

-4+4+4 denilen sözde eğitim reformu ile Eğitimde Birlik Yasasının rafa kaldırıldığı,

- Ülke tarımının gözden çıkarıldığı , Cumhuriyetin kazanımlarının özelleştirme adı altında yerli ve yabancı tekellere ve yandaşlara satıldığı , bankaların ve sigorta şirketlerinin yabancıların eline geçtiği gibi örnekleri daha çok sayılabilecek sorunlar üzüntü ile gözlemlenmekte ve halkımızın dikkatinden kaçmamaktadır.

Bu durum Atatürk Cumhuriyetine yakışan bir durum değildir ve bu nedenle Atatürkçü güçlere büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir . İşte böyle bir ortamda Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız .Yukarıda işaret ettiğimiz olumsuzluklara karşın Cumhuriyet ve demokrasimizin bu zor süreçten başarı ile çıkacağına ve yurdumuzun yeniden aydınlık ve mutlu günlere erişeceğine inancımız tamdır.

Bu inançla Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa Şubesi olarak halkımızın EN BÜYÜK BAYRAMI OLAN

CUMHURİYET BAYRAMINI en içten dileklerimizle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, şükran ve minnetle anıyor ,aziz anıları önünde bir kere daha saygıyla eğiliyoruz.”

                                                                                                                         Mustafa Kemal ERKEN

                                                                                                                                Şube Başkanı

                                                                                                             Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa Şubesi

                                                                                                                          Yönetim Kurulu Adına

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde