28 Nisan 2024

Müsavat Dervişoğlu’na Fatsa’da Coşkulu Karşılama

  • PDF

 muuuuuuuuuu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayarak büyük heyecan yaratan Fatsalı hemşehrimiz D. Müsavat Dervişoğlu Fatsa’ya geldi.

4 Kasım 2012 tarihinde yapılacak olan 10. büyük MHP kongresinde genel başkanlığa aday olan bölgemizin yetiştirdiği kıymetli siyaset adamı D. Müsavat Dervişoğlu Fatsa’da büyük coşkuyla karşılandı.

Yaklaşık 2 bin kişinin karşıladığı genel başkan adayı Dervişoğlu: “Türkiye’de değişmesi icap edenin ne olduğunu anlamaya ve anlatmaya gayret sarf edeceğim. İnşallah burada vereceğimiz cevap milliyetçi hareketin tek başına iktidar yolculuğuna önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

D. Müsavat Dervişoğlu konvoylarla Ünye Akçay sınırında karşılandı. Konvoylarla Fatsa’ya gelerek Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında büyük bir coşkuyla karşılanan Dervişoğlu’na partililer büyük ilgi gösterirken onuruna kurban da kesildi.

Dervişoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada: “Benim iki tane evim var. Orada genel başkanlığa adaylığımı açıklamıştım. Orası Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezidir. Bugün burada baba ocağındayım. Fatsalı, Ordulu ve ordumuzun bütün ilçelerine bağlı dava arkadaşlarımızın ve sevgili hemşerilerimizin şahsime göstermiş olduğu teveccüh gerçekten beni çok onurlandırdı. İlk gezimi Fatsa’da başlamak sıradan bir tesadüf değildir. Planlı bir gezidir. Doğru olanı da bu. Büyüklerimi ziyaret ederek dualarını alacağım. Bugün burada bulunmuş olmaktan Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanlığına adaylık gibi kutlu bir yolculuğa çıktığım için fevkalade mutluyum. Gösterilen teveccüh çok duygulandırdı. Herkes bir değişim telaşını düştü Türkiye’de. Türk milletinin milliyetçi hareketten beklediği değişmesi ve yenilenmesi aksine özüne bağlı olarak gelişmesi ve güçlenmesidir. Türkiye’de değişmesi icap edenin ne olduğunu gayet sarf edeceğim. İnşallah burada vereceğimiz cevap milliyetçi hareketin tek başına iktidar yolculuğuna önemli bir katkı sağlayacaktır. Adaylığımı açıklamadan önce genel başkanımız Devlet Bahçeliyi makamında ziyaret ettim. Kendisine genel başkanlığa adaylığımı açıkladım. Kendisini beni hoşgörü ile karşıladı. Ortaya koyduğu demokratik ülkücü duruşundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dervişoğlu :“Burası benim memleketim. Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi 4 Kasım 2012 tarihinde 10. olağan kurultayını gerçekleştirecektir. Bu kurultay diğerlerinden farklı olarak çok sayıda genel başkan adayının yarışacağı, sadece MHP'nin geleceği değil, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada önemli izler bırakacak özelliği olan bir kongre. Türkiye ve bölge için önemli. Türkiye'nin önünde önemli gündem maddeleri var. Anayasa değişikliği, yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve eğer erkene alınmazsa 2015 yılında da genel seçim Türkiye'yi beklemektedir. 10. olağan kurultayda belirlenecek genel başkan ve yönetim kurulu, bu önemli gündem maddeleri ile ilgili kararları alacak mekanizmayı oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki kurultayın diğer kurultaylardan farkının, çok sayıda Genel Başkan Adayının yarışacağı bir kurultay olması açısından olacağını dile getiren Dervişoğlu, “Bu coğrafya üzerinde tanzim edilmek istenen ve uygulamaya konulan, plan ve projeleri düşünceden eyleme dönüştürülmesine, hemen hemen çeyrek kalmıştır. Bilindiği gibi Arap Baharı diye tabir edilen, bazen kış, bazen yaz, bazen de bahar aylarında dönüştürülen çeşitli ülkelerin durumları, hepimizin ortak malumudur. Şimdi sıra ülkemizin güneyinde yeni bir yapılanmanın şekillendirilmesi aşamasına gelmiştir. Yine önümüzde önemli gündem maddeleri olarak, yerel seçimler, anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Genel Seçimler vardır. Yani önümüzdeki kongrede göreve gelecek olan kişiler, bu önemli süreçte kararları alacak olan mekanizmayı oluşturacaktır. Dolayısıyla bu kongre hem MHP’nin geleceği açısından, hem de Türkiye ve yaşadığımız bölgenin geleceği açısından, önemli bir km. taşı olma özelliği ile kendini hissettirmektedir.” şeklinde konuştu.

Sonuç ne olursa olsun, kazananın MHP olacağını söyleyen Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, “MHP kazanamaz ise Türkiye kazanamaz, MHP kazanamaz ise Türkiye ayakta kalamaz, MHP ve Türk Milliyetçileri şayet kazanamaz ise, yaşadığımız bu bölgede tutunabilmeye devam etmemiz, fevkalade güç hale gelecektir. Bu demokratik yarış, MHP’de daha iyi hizmet etmeye yöneliktir ve esas itibariyle bizler için bir araçtır. Bizim için asıl olan Türkiye’nin başına tebelleş olmuş AKP İktidarından kurtulmak olmalıdır. Bu sebeple MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyan hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımı ve şuanda Genel Başkanlık görevini sürdüren Sn. Bahçeli’yi şahsıma, rakip olarak görmüyorum, çünkü Ülkücü Türk Milliyetçilerinin şuandaki tek rakibi iktidarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Dedi

Konuşması sık sık, salonda bulunanların alkışlarıyla kesilen Dervişoğlu, MHP’nin siyasi etkisizliği ve başarısızlığından da söz ederek, konuyla ilgili şunları söyledi: “MHP dışarıdan bakıldığında iktidara talip bir parti görüntüsü vermemektedir. MHP’nin etkisizliği ve başarısızlığı, üzerinden siyaset tanzim etmeye çalışanlar, MHP’nin içinde bir takım olumsuzlukları da düşünceden eyleme dönüştürme noktasında gizli gündemler taşımaktadırlar.”

İçinde bulunduğu mücadelenin bir statüko yada değişim mücadelesi olmadığını dile getiren Dervişoğlu, “Özümüze dönerek siyaset yapmanın derdindeyiz, değişmeyeceğiz ama bunun yanında da siz isteyin Türkiye değişsin, siz isteyin makus talih değişsin, siz isteyin ülkücüler değil, tarih değişsin, bizim görevimiz tarihe şerh düşmek değil, tarihi değiştirmek, tarihi yeniden yazmak olmalıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

muuuuu

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde