29 Mart 2024

“Fatsa’nın gelirini yükseltebilecek pontasiyele sahibim”

  • PDF

ulv31-12-2013Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Belediye Başkan adayı Ulvi Süvarioğlu, “Ekonomik krizler herkesi etkileyen güce sahiptir.” dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından adaylığı açıklanan Süvarioğlu Cumartesi günü basın ziyaretleri sırasında gazetemize yaptığı ziyarette “Ülkemizde bu günlerde yaşanan olumsuz hadiseleri bardaktan suyu taşıran son damlalar gibi düşünmek lazım. Hukuk devletinde yaşamaktayız. Bizde diliyoruz ki geçmişte olduğu gibi bu tür işlere bulaşanlar cezasını çeker ve bir an önce olay sonuca kavuşturulur.” açıklamasında bulundu.

Ulvi Süvarioğlu adaylığı açıklandıktan sonra ilk basın ziyaretini Yeni Haber’e yaptığını belirterek, sorularımıza ilişkin şu beyanlarda bulundu: “Türkiye dışa bağımlı bir ülkedir. Mevcut iktidar yıllık enflasyon ve faiz oranlarını tek hanelere indirdi. Milli geliri 10 bin dolara çıkardı ve yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Fakat dışarıya bağımlılık öyle bir yapıdır ki en ufak bir krizde ekonomi alt üst olur. Bugün yaptığımız ihracatın bile %82’inde içinde ithal ikamesi olan mallar var. Bunların altından kalkmak kolay değildir. Siyasi istikrar çok önemlidir. İktidarda kim olursa olsun en ufak bir siyasi istikrarsızlık ülke ekonomimize zarar verecektir ve ilerleyen günlerde bunun ceremesini ülke olarak çekeceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Ekonomik krizlerin etkisi herkesi etkileyen güce sahiptir.” Dedi

Fatsa’da ilk aday adaylık başvurumda ve ilk tanışma toplantısında da belirttiğim üzere; ben Fatsa’ya politika yapmaya gelmedim. Fatsa’yı turizm, ticaret ve sanat merkezi yapmak için geldim. Belediye başkanı seçildiğimde partili partisiz ayırımı yapmadan tüm gücümüzle çalışacağız. Fatsa’ya her geldiğimde en basitinden imar açısından yanlışlıklar olduğunu görüyorum. Herkes Fatsa’ya olan sorumluluğunun farkına varmak zordunda. Bizde bu yüzden buraya geldik. Bugüne kadar ki bilgilerimizi, bu yaştan sonra doğduğumuz topraklara aktarmaya geldik. Uzun yıllardır bu topraklardan ayrı kalıp, yeniden bu topraklara dönmek iyi midir, kötü müdür?

Bir ağaç, bir çicek yaprakları solmuş olsa da kökü toprakta durmaktadır. Biz de kökümüze döndük. Defnedileceğimiz toprağımızla kucaklaştık. Benim Fatsa’ya şimdiye kadar hiçbir hatam ve yanlışım olmadı. Herkesi sevmiş ve kucaklamışımdır. Ama bizde insanız. Damarımıza basan olursa sesimizi çıkarırız. Çünkü hepimiz herşeye medeni, efendi perspektifinden bakmalıyız. Günümüz koşullarında gazete, radyo ve sosyal medyalar çok gelişti. Hiçbir şey gizli kalmıyor ve kalmamalı. Çalışacağız ve projelerimizi ortaya koyacağız. Belediyecilik anlayışında herşey şeffaf olmalıdır. Amacımız hizmet etmekse bunu canla başla ortaya koymalıyız. Buradan diyorum ki; gelin her üç ayda bir belediye bütçesini Fatsa kamuoyuna sunalım. Gelirlerimizi ve giderlerimizi vatandaşlarımız bilsin. Seçildiğimiz takdirde her üç ayda bir belediyenin bilançosunu halkımızla paylaşacağız. Bu zor bir durum değildir.

Hatta Fatsa Belediyesinin bütçesini büyütmeliyiz. Bütçeyi büyütmek demek; önce gelirini büyüteceksin daha sonra giderlerini ayarlayacaksın. Herşeyin bir dengesi var. Bunu yapabilecek bilgi ve beceriye sahibim. Bu yüzden geldik ve partili partisiz arkadaşlarımız da bize teveccüh gösterdiler. Dolayısıyla çalışmalarımızı bilgi ve becerilerimizle kucaklaştıracağız.”

Burada politik kavga yapmaya gelmedim diyen Süvarioğlu, “Belediye Başkanımız Hüseyin kardeşim geçen haftalarda izlediğimiz maçta çok güzel bir laf söyledi; “Aday olduğunuzu duydum, gerçekten Fatsa’da kaliteli bir seçim olacak” dedi. Bu seçimde hiçbir adayın birbirlerine söylecek lafı yoktur.” açıklamasında bulundu.

CHP Fatsa İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile ziyaretini gerçekleştiren Ulvi Süvarioğlu gelirlerin yükseltilmesi gerektiğini vurgularken “Fatsa’da çok ciddi bir turizm potansiyeli vardır. Bende şuanda turizm kompleksi sayılabilecek bir işletmenin başındayım.Fatsa’nın da şehir cirosunu arttırmamak için hiçbir engel yok. Bunun nasıl çıkarılabileceği apaçık ortadadır. Allah denizi ve doğayı bize bahşetmiş. Yeşili ve maviyi burnumuzun dibine kadar getirmiş. Fatsa’yı öyle bir hale getirmemiz lazım ki, buradan geçen her bir vatandaş Fatsa’da durup 2 çay içecek, 2 kahve içecek, 2 ekmek alacak ve Fatsa’ya nakit bırakmış olacak. Bu cazibeyi oluşturabilmek için çok çalışıp, çok cazip projeler hayata geçirmeliyiz. Dolayısıyla Fatsa’nın gelirlerini bu şekilde de yükseltebiliriz.” dedi.chp31-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde