28 Mart 2024

BBP Fatsa İlçe Başkanı Demir: 'Vatandaş Öfkeli'

  • PDF

bbp11-12-2013BBP Fatsa İlçe Başkanı Ümit DEMİR, yazılı bir açıklama ile 2013 yılında toplamda LPG ye ve mutfak tüplerine yapılan % 25 zammın dar gelirliden alınan vergiler olduğunu söyledi.

Ümit DEMİR; ayrıca anayasaya aykırı olmasına rağmen vergilerin yüzde sekseninin dolaylı olarak dar gelirli ve ücretli çalışan vatandaşlarımızdan toplanmakta olduğunu belirtti.

Dünyanın en pahalı akaryakıtını Türkiye’nin tükettiğini belirten DEMİR açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Enflasyon, iç ve dış piyasada paranın alım gücü kaybıdır. Bu dış piyasada döviz karşısındaki değer kaybı ile net olarak, iç piyasada alım gücü kaybı ile dolaylı olarak ölçülür. 2013 yılında Türk Lirasının döviz karşısındaki değer kaybı % 20 olmuştur. Hükümet, memuru enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyerek, 2013’teki yıllık memur zammını % 5 olarak belirledi ve altı ayda bir, % 2,5 olarak ödedi. Yani Hükümete göre 2013 yılı enflasyonu % 5. Bu durumda ya hükümet millete koca bir yalan söylüyor, ya da biz toplama-çıkarma yapmasını bilmiyoruz. Buna tuzu biberi olarak bu gün 2013 ün yalnızca son ayında, Aralık ayında LPG’ye % 13 zam yaptı. LPG’ye yapılan yıl içerisindeki diğer zamlarla beraber LPG’ye yapılan toplam zam % 25’i buldu. Dar gelirli vatandaşlarımızın araçlarının yakıtı olan LPG’ye ve mutfak tüpüne gelen bu zam, vatandaşımızın bütçesini doğrudan etkilemiştir. Bu zamlar ve dövizdeki bu artış, yüksek enflasyonun göstergesi değil midir? Hükümete soruyorum; enflasyon rakamları hesaplanırken döviz kurları ve akaryakıt zamları dikkate alınmıyor mu? 2013 yılında toplamda LPG ye ve mutfak tüplerine yapılan % 25 zam, zam değil dar gelirliden zorbalıkla alınan vergidir. Anayasaya aykırı olmasına rağmen vergilerin yüzde sekseni dolaylı olarak dar gelirli ve ücretli çalışan vatandaşlarımızdan toplanmaktadır. Dünyanın en pahalı akaryakıtını Türkiye tüketiyor. Resmi kayıtlara göre vergilendirmede en fazla artış % 106,4 ile motorinde yaşandı. Benzinden alınan vergi ise % 71,3 oldu. Vergilerdeki artış Türkiye’de satılan benzin ve motorini dünyanın en pahalı ürünü haline getirdi. Dolayısıyla dar gelirli vatandaşımız LPG li araçlara yönlenmiştir. LPG ye yapılan rekor zammın kabul edilebilir bir yanı yoktur. Büyük Birlik Partisi olarak, sürekli mağdur edilen dar gelirli vatandaşımızın haklarının takipçisi olacak, bu doğrultudaki mücadelemizi güç sarhoşluğu içerisindeki hükümete karşı, hukuki olarak ta devam ettireceğiz.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde