28 Nisan 2024

Karamolla: “Fındığı Ziraat Odaları Perişan Etti”

  • PDF

DSC 0168 640x430

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ömer Karamolla fındık fiyatındaki düşüşün sorumlularının Ordu ve Giresun Ziraat Odaları olduğunu ifade etti. Karamolla üreticilerin bu sezon bilinçli davrandıklarını belirterek fındığın yarısını hala pazara indirmediklerini kaydetti.

“Yarısı Ancak İndi”

Karamolla: “Vatandaş fındık konusunda bilinçli davranıyor. Borcu kadarını satıp kalanını emanete veriyor. Ya da hiç satmayıp evinde muhafaza ediyor. Eğer fiyat beklentiler karşılasaydı fındığın neredeyse %100’ü pazara inmiş olurdu ancak şu anda belirlenen rekolteye oranla %55 kadarı ancak inmiştir. Vatandaş fındığı indirmemekteki kararlılığını sürdürürse fiyat artar diye düşünüyorum. Çünkü şu anda piyasada fındığa ihtiyaç var ve acilen fındığın pazara inmesi gerekiyor. Dolayısıyla da bu ihtiyaç fiyatın artmasına olanak sağlar diye düşünüyorum.

Rekolte Yanlış Zamanda Açıklandı”

Öyle bir zamanda rekolte açıklandı ki Temmuz, Ağustos aylarında o bahsedilen ürün kayboldu. Doğumdan önce rekolte açıkladıkları için fındık döllenemedi dolayısıyla da fındık kayboldu. Yanlış sayım yaparak fiyatı düşürdüler.

Fındığı bu hallere düşürüp perişan edenler Ordu ve Giresun Ziraat Odalarıdır. Böyle anormal rekolte açıklamaları, arz fazlası ürün olacağı yönündeki söylemleri nedeniyle fiyat da doğal olarak düştü. Üretici yana yana fiyatın artmasını bekliyor ama hala değişiklik yok. Ne olacak inanın bizler de merakla bekliyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde