29 Nisan 2024

Günay Gençleri Okumaya Davet Etti

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/bakan_gençleer_473x480.jpg
There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/bakan_gençler_503x480.jpg

bakan gençleer 473x480

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 88. yıl dönümü kutlama töreninde gençlere seslendi.

Bakan Günay, Ordu Lisesi önündeki gerçekleştirilen törene katılarak yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, “Milletin sizden beklediği okumaktır, düşünmektir, öğrenmektir ve çalışmaktır. Çalışmaktır ki Türkiye hep beraber daha iyi şeyler yapabilsin. Onu yaptığımız zaman Atatürk’e daha layık olan bir nesil oluşturacağız” dedi.

Bakan Günay, “Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi hayatta gerçek yol gösterici bilim ve akıldır” diyerek şunları kaydetti:

“Bu eğitim kurumlarının yapması gereken doğru bilginin nasıl öğrenileceğini size öğretmektir. Türkiye cumhuriyeti bilim ve aklın yolunda ilerleyen bir devlet olursa onun gücünü hiçbir ihanet parçalayamaz vatanın birlik ve bütünlüğünü hiçbir ihanet odağı gölgeleyemez. Bizim bugün yaşadığımız sıkıntılar sürekli olmaz. Onun için sizin bilime kuvvetle sarılmanız ve çalışmanız gerekiyor. Atatürk’ün söylediği gibi vatanını en çok seven en fazla ona hizmet edendir. Bakın ağabeyleriniz kardeşleriniz vatanın olmadık yerlerinde kazalarla kasıtlarla canlarını yitiriyor. Milletin sizden beklediği okumaktır, düşünmektir, öğrenmektir ve çalışmaktır. Çalışmaktır ki Türkiye hep beraber daha iyi şeyler yapabilsin. Onu yaptığımız zaman Atatürk’e daha layık olan bir nesil oluşturacağız. Onu yaptığımız zaman kurtuluş savaşından bu güne kadar bu vatan için canlarını veren herkese karşı görevimizi yerine getireceğiz. Bu vatan için canlarını terk edenler boşuna ölmemiş olacaklar.”

Ordu Lisesi önünde gerçekleştirilen kutlama programına Bakan Günay’ın yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, daire müdürleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bakan gençler 503x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde