29 Nisan 2024

Kapanan Has Parti’nin Fatsa ilçe teşkilatı da kararını verdi

  • PDF

OKYAY SARIHANn

“Süreci Sonuna Kadar Destekliyoruz”

Geçen hafta yapılan kongre ile fesih işlemi tamamlanan ve Ak Parti’ye katılımı hafta sonu resmileşen Has Parti’nin eski lideri Numan Kurtulmuş’un tabanı da Ak Parti’ye katılımlara başladı. Sürecin başladığı günden bugüne kadar sürekli bekleyiş içinde bulunan Has Parti İlçe Başkanı Okyay Sarıhan ve teşkilatı da kararını verdi. Okyay Sarıhan, “Süreci çok iyi analiz ettiklerini belirterek, gelinen noktada hiçbir koşul ve beklenti içine girmeden bu süreci destekliyoruz. Umarım bu birleşme ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı olur” dedi.

Ak Parti ile birleşme sürecini tamamlayan Has Parti’de Genel İdare Kurulu’ndan tam 222 isim Ak Parti’ye geçişini tamamlarken, tabanda da yavaş yavaş geçişlerin olacağı kaydedildi. Has Parti ile birleşme sürecinin başladığı günden bugüne kadar gelişmeleri yakından takip eden ve Ankara’daki her toplantıya katılarak geçiş şartlarını da ilgiyle izleyen Has Parti Fatsa ilçe teşkilatı da kararını verdi. Konu ile ilgili özel değerlendirmede bulunan Has Parti ilçe başkanı Okyay Sarıhan, hafta sonu İstanbul Haliç Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Numan Kurtulmuş’a rozet takılan toplantıya da katıldıklarını belirterek: Bugüne kadar bu süreci çok iyi şekilde takip ettik. Son olarak ise bu toplantıya katıldık. Burada gördüğümüz şey bu birleşme konusunda hem Ak Parti ve iktidar kanadı hem de Has Parti kanadının iyi niyetli ve memleket sevdası için böyle bir çalışma yaptığını gördük” dedi. Okyay Sarıhan: “Salondaki havada bunu rahatlıkla gördük. Salondaki törende ince detaylar ve nüanslar da vardı. Bunları da gözlemleyip buna göre bizler de kararımızı vermiş olduk” diye konuştu. 


Koşulsuz Destekliyoruz
Kapanan Has Parti’nin İlçe Başkanı Okyay Sarıhan: “Bu konuda ilk ve son kez konuşuyorum ki, süreci koşulsuz, beklentisiz ve şartsız destekliyoruz. Benim fikrim bu şekilde olduğu gibi, Fatsa ilçe teşkilatımın da yüzde 99’u bu görüşte. Bu konuda yüzde 100 de diyebilirim fakat ulaşamadığımız isimler olabileceği için oranı yüzde 99 olarak ortaya koyuyorum. Sürecin nasıl işleyeceği, nasıl olacağı ile ilgili hiçbir beklentimiz, hiçbir ön şartımız beklentimiz yok. Beklentimiz memleket menfaatleridir. Bugüne kadar Numan Kurtulmuş’u destekledik, bundan sonraki süreçte de desteğimizi bu şekilde sürdüreceğiz. Bugün itibarı ile bu oluşumu seçmen bazında destekliyoruz ve her zaman genel başkanımızın yanında yer alacağız” dedi.


Görevden Kaçan Bir Anlayışın Mensubu Değiliz

Okyay Sarıhan Ak Parti’ye üyelik ile ilgili olarak şu ana kadar teşkilatların net bir şekilde bilgilendirilmediğini de belirterek, “Şu anda bu konuda bir şey söylemek mümkün değil. Belki teşkilatlar bazında toplu üyelikler olabilir, ya da Ordu ölçeğinde toplu rozet takıp partiye katılımlar söz konusu olabilir. Üyelik seviyesine gelindiğinde o da olur. Bizim üyelik ile birlikte bu oluşumun ardından da bir beklentimiz söz konusu değil. Ama bize bir görev biçildiği takdirde görevden kaçacak bir anlayışa sahip de değiliz. Bu birleşme ülkemiz ve ilçemiz için umuyoruz ki hayırlar getirir” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde