29 Mart 2024

Atatürk Modası Ordu’nun İlçelerine Geliyor

  • PDF

ataturk k 640x456

Merkezi İzmir‘de bulunan Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi kurucusu modacı Hüseyin Özkan tarafından sunulan, Milli Eğitim Bakanı’nda katılacağı eğitime destek amaçlı, Atatürk’ün Türk Gençliğine hitabesi anısına, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı onayı doğrultusunda “Anadolu Efsanesi Türk yıldızları”, “Cumhuriyet Güneşi”, ” Zafer Işıkları” ,”İlk Adım” gibi bölümlerden oluşan, 89. Atatürk Moda ve Sanat defilesiyle, Atatürk ‘ün kıyafet kültürünü tanıtmak için, 200 koleksiyonu 90 dakikada, 90 kişilik bir kadro ile, 2012–2013 eğitim ve öğretim yılı içinde, Türkiye’nin her yerini dolaşacak. Ekip bu kapsamda Ordu ve ilçelerine gelecek.

Modacı Hüseyin Özkan kurucusu olduğu, Atatürk kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi, 2003 yılından bugüne kadar, Bakanlık genelgesi ve Valilik onayı doğrultusunda, Eğitime destek amaçlı başlatmış olduğu, Atatürk defilesiyle, İl ve İlçe Mili Eğitime bağlı okullara, şimdiye kadar büyük yardımlar yapmış, Atatürk’ ün Türk gençliğine ve eğitimine vermiş olduğu değeri göstermiş ve bunu devam ettirmeyi, kendisine görev edinmiştir.

Eğitime Destek amaçlı düzenlenecek etkinlikler için, İl Valiliklerine ve İlçe Kaymakamlıklarına gönderilen yazı ile, Atatürk’ ün Osmanlı ve Cumhuriyet dönemimde giymiş olduğu kıyafetlerini ve kıyafet kültürünü, genç nesle tanıtmak ve bu etkinliklerle öğrencilerden hiçbir ücret almadan, Valilerimizin, Kaymakam larımızın, İl ve İlçe Mili Eğitim Müdürlerimizin, Ticari Kuruluşların, Okul Aile Birliklerinin çabası ve desteği ile okullarımıza katkıda bulunmaktır.

Özkan, Atatürk’ün kıyafetlerini yenileyip ve yeniden dikerek, Kültür Bakanlığı’na bağlı müzelere ve yurt dışı müzelerine sayısız eserler kazandırmıştır. Atatürk’ ün Kıyafet kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacı ile yapmış olduğu Atatürk defileleriyle, Şehitlerimize Gazilerimize, Eğitime ve yardıma muhtaç insanlara yardımda bulunmuştur.

1976 yılından bu güne kadar, Atatürk’ün kıyafetlerini müzelere kazandırmak ve kıyafet kültürünü tanıtmak amacıyla Atatürk defileleri yapan Modacı Hüseyin Özkan, “25 yıl sonra çıkan taklitçi modacılara meydan verilmemesi için, kurum ve kuruluşların bunları araştırmalarını, elinde bu işi yapmakla ilgili, resmi belgesi bulunmayan, kısa vadeli modacılara dikkat etmesini ve referanslarını görmelerinde yarar olduğuna inanıyorum. Bu gibi taklitçilere meydan verildiği takdirde, Atatürk kıyafet kültürüne gölge düşürmektedir. Merkezimiz bu gibi kişiler hakkında, kurum ve kuruluşlara bilgilendirme yazısı göndermiştir.” dedi.

Etkinlik Eğitim ve kıyafet Kültüre yönelik örf ve adetlerimizi tarihimizi konu alan konularla kültür ağırlıklı moda gösterisidir.

ataturk 640x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde