25 Nisan 2024

Fatsa, TRT Çok Sesli Gençlik Korosunu Ağırladı

  • PDF

trt 640x425

Özel Sevgi Sanat Evi organizasyonunda Fatsa’ya gelen TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda konser verdi.

Geceye, Ordu Vali Vardımcısı Ömer Adar, Kaymakam Bekir Atmaca, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jn.Yzb.Fatif Çetil, Fatsa Deniz Bilimleri Dekanı Prof.Dr.İsmet Balık, Fagiad Başkanı Serkan Erdik, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hakan Ateşli ve çok sayıda müzik sever vatandaş katıldı.

TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu gecenin 1.bölümüde Biz Atatürk Gençleriyiz, Bübülüm Altın Kafeste, Yemen Türküsü, Mayadağı, Koro Suiti, Katibim, Ben Giderim Batuma, Yan Yaralı Yüreğim Yan isimli şarkıları seslendirdiler.

TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu Fatsa’da bulunmaları nedeniyle Sözleri Dursun Ali Akınet tarafından yazılan, Avni Kaysal tarafından bestelenen ve Polifonik düzenlemesi Osman Özel tarafından yapılan “Yan Yüreli Yan” türküsünü koro olarak defa seslendirdiler. Fatsalı seyirciler bu türküyü ayakta alkışladılar.

Daha sonra ise Solo Seslerde Ayşe Hülya Öztin, “Gönül Penceresinden”, Şafak Paşa Güven “Tutamıyorum Zamanı”, Gözdenur Özel-Şafak Güven, “Mazi Kalbimde Bir Yaradır”, Osman Özel, “O Sole Mio”, Tais Alicya, “O del mio dolce ardor”, Ayaz Burak Alkan-Ecem Aydoğdu, “Yalnızlık”, Gözdenur Özel, “Sene de Galmaz (Yalgızam Yalgız)” ve Özge Hataylı, “Oy Asiye ile Divane Aşık Gibi” şarkılarını seslendirdiler.

Koro gecenin ikinci bölümünde Te Deum, Little Birds, Poloveç Dansları, Karadeniz Marşı ve 10.Yıl Marşı’nı seslendir.

TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu Şefi Gökçen Koray gecenin sonunda yaptığı açıklamada koro olarak sıkça konserler vermekle beraber İstanbul’da ve İstanbul dışı üniversite konserleri verdiklerini belirterek, “Dünya Koro Günü” kutlama etkinliklerine Fatsa’dan başladık. Bizim sıkça görevimiz olduğu gibi esas görevimiz band kaydı yapmak. Bütün söylediğimiz eserlerin hepsi de kaydedilmektedir. Fatsa’ya gelmekten çok mutluyuz. Çok güzel çok içten, müzikseverlerle karşılaştık. Bu hem gençlerimize hem de bana çok ciddi motivasyon verdi. Ben çok teşekkür ediyorum. Sevgi Sanat Evi’ne bu güzel organizasyon için çok teşekkür ederim” dedi.

Kültür Merkezi’ni ve sahneyi çok beğendiğini de ifade eden Gökçen Koray, “Çok güzel bir akustiği var. Müzik yapmak için çok elverişli. Olağanüstü bir seyirci vardı karşımızda. Bizi çok severek dinledi ve alkışladı. Bunlar hep bir sanatçı üzerinde motivasyon. Hep bizim coşkulu olmamızı sağlayan unsurlardır. Fatsa’yı da çok beğendim. Zaten Fatsa’yı entellektüellerinden bilirim. Kadir İnanır, Ali Poyrazoğlu, Soner Arıca gibi ünlü sanatçılar Fatsalı. Ayrıca Soner Arıca bizim koromuzdan yetişmedir” diye konuştu.

Özel Sevgi Sanat Evi organizasyonunda gerçekleşen muhteşem gece TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu’na hediye takdimi ile sona erdi.

trttt 640x425

trtt 640x425

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde