18 Nisan 2024

“Fatsa Halk’ına Sunulan Güzel İmkanlardan Biri”

  • PDF

knsrv5-3-2014Fatsa Belediye konservatuarı müzik ve resim alanında birçok öğrenciye ücretsiz kurs vermeye devam ediyor.

15 yıldır aktif bir şekilde eğitimlerine devam eden Fatsa Belediye Konservatuarı şuanda 154 öğrenciye kurs vererek her yıl bu sayısını arttırmayı hedefliyor.

“Hüseyin Anlayan’ın Fatsa Halkına Sunduğu Güzel İmkanlardan Biri”

Kurslarımızdan hiçbir ücret talep etmiyoruz ve müziğe, resime hevesi olan her yaştan insanı kurslarımız bekliyoruz diyen Kandemir Kaytaz gazetemize özel yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu: ” Konservatuarımız 15 yıldır olduğu gibi aktif bir şekilde eğitimine devam ediyor. Okulların açılış tarihinden itibaren açılıyor ve kapanış tarihine kadar eğitimine devam ediyor. Biz dört branşta eğitim veriyoruz. Bağlama, gitar, mandolin ve keman. Müzik haricinde, yetişkinler için resim derslerimiz de var. Sabah sekiz ile akşam beş arası müzik dersleri verilirken, akşam beş ile sekiz arası da yetişkinlerimiz için resim derslerimiz devam ediyor. Biz kurslarımızda milli eğitime bağlıyız. Kayıtlarımızı da milli eğitim üzerinden yapıyoruz. Hocalarımız hepsi üniversite mezunu, bu işin ilmini bilen deneyim ve tecrübeli insanlar. Kurslarımızda şu anda totalde 154 adet öğrencimiz var. Haftanın beş günü öğrenciler buraya gelip eğitimlerini alıyorlar ve bu eğitimler kesinlikle bir bedel karşılığında değil. Biz bura da öğrencilerimizden fotokopi ücretlerinden tutun, içtiği çaya kadar maddi anlamda hiçbir şey talep etmiyoruz. Eğitimin zaten bir bedeli olmamalı. Bu da Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın Fatsa halkına sunmuş olduğu güzel imkanlardan bir tanesi diye düşünüyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Kültür Saray’ının alt katındayız”

Açılan kurslardan vatandaşlarımızın haberi kimi zaman oluyor kimi zaman olmuyor diyen Kaytaz; “ Bu kurslarımızdan bazen haberi olmayan insanlar olabiliyor. Bu belki bizden kaynaklı, belki de onların haberdar olmak istemeyişlerinden veya ilgi alanlarına girmemesinden kaynaklı olabilir. Konservatuarımız birkaç kez yer değişikliği yaptı, şu anda kültür sarayının alt katında aktif bir şekilde eğitimine devam ediyor . Kurslarımız hakkında bilgi almak isteyenler gönül rahatlığıyla gelip bizlerden bilgi alabilirler” diye konuştu.

“Kurs almak isteyen herkesi buraya bekliyoruz”

Fatsa Belediye Konservatuarı hocalarından Avni Kaysal ise yaptığı açıklamada; “ Fatsa Belediyesi Konservatuarı şu an olduğu gibi, uzun yıllardır aktif bir şekilde görevine devam ediyor. 154 tane öğrenci ve yedi adet öğretmenimiz ile resim de dahil olmak üzere eğitimimize devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda da, Türk Sanat Müziği konserlerimiz oldu. Türk halk müziği korosu oluşturup bunu sahneye taşıdık. Çeşitli konser ve resim sergileri oluşturup halka sunduk. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, halka çalışmalarımızı sergiledik. Ben Belediye Konservatuarı çalışmalarını faaliyetlerini görmedim duymadım diyen olursa, ben bunda art niyet ararım. Burada Belediye nezlinde de son derece yardım alıyoruz bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Buranın kapıları herkese sonuna kadar açıktır. Ders almak isteyen, müzikle resimle ilgilenmek isteyen herkesi buraya bekliyoruz” dedi.knsv5-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde