29 Nisan 2024

“TEDES’İ FETÖ YAPMIŞ”

  • PDF
FETÖ Terör Örgütüne mensup şirketler şimdi tek tek tesbit ediliyor.
İddialara göre Ordu’da da TEDES sisteminin kurulum ihalesi bu terör örgütüne mensup kişilere yaptırılmış.
Bu sistem kuruluşunda ne kadar tartışıldı ise şimdi de sistemin kurulumunu yapanın FETÖ’cu olduğu tartışılıyor.
Tartışma genel olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz üzerinden yapıldı ve yapılıyor. 
Sistem çalışmaya başladığında ceza yiyenler tarafından eleştirilere muhatap kalan Enver Yılmaz, şimdilerde de sistemi kuran şirketin FETÖ’cü çıkmasından dolayı tartışılıyor.
Başkan Yılmaz şirketin FETÖ’cü olup olmadığını bilir, bilmez. Onu bilemeyiz. Ancak bu meseleden dolayı başkanın başı ağrıyacağı kesin. Çünkü kendi partilileri bile bu konuda mesafeli. Kimse konuşmuyor, sanki konuşunca tehlike çanları çalacakmış havası esiyor. 
Biliyorsunuz sayın başkan siyaseten hatip bir kişilik. Açıklamaları her ne kadar inandırıcı(!) olsa da insanların kafasında soru işaretleri kalmıyor değil. Tartışmalarda yara almıyor sayılmaz. Zaten TEDES uygulaması kapsamında da büyük eleştirilere muhatap olmuştu. Hatta İç İşleri Bakanı bile daha kısa süre öncesine kadar “... daha TEDES-MEDES yok...” demişti. Bu da sayın başkanı zor durumda bırakan olgular arasında yerini almıştı. 
TEDES konusu tabii ki uygulanabilir bir mesele. Elbette hiç bir sürücü kurala uymayacak değil. Meskun mahalda hız sınırı olacak. 
Oysa iddia şu: Bu kural bir caydırıcılık amaçlı değil, bir cezaya dönüşüyorsa işte orada tepkiler ses veriyor. 
İhtimaldir ki uygulama caydırıcılıktan öte bir cezaya dönüştü. Ordu sınırlarından geçen her sürücü birden fazla ceza yedi ve canı yandı. Bu açıdan bakıldığıda bakanın bile isyanını anlamamak mümkün değil. Dolayısıyla yüzlerce sürücü isyan etti.
TEDES kurulduğu ilk andan itibaren uygulamanın doğru olduğunu, ancak az da olsa bir esneme yapılması gerektiğini hep tartıştık. 
Bakınız; ilimiz sınırlarında kaza oranı sıfıra düştü. Bu bir olumlu gelişme. Bu olumlu gelişmeye ek olarak sistemin çalışmasında da sürücüler için kolaylaştırıcı bir takım unsurlar hayata geçirilse sorun kalmayacak.
Ordu trafiği ile ilgili bir korku imparatorluğu oluştu. 
TEDES’ten kurtuldunuz diyelim. Bu sefer trafik polisinin radarına yakalanıyorsunuz. Sanki Ordu’da trafik uygulamaları vatandaşı tuzağa düşürmek amaçlı yapılmış. 
Şuna dikkat: batıdan doğuya seyahat ediyorsanız Ordu sınırlarına girdiğinizde her an trafik tuzaklarıyla karşılaşabilirsiniz. Aynı durum doğudan batıya gidenler için de geçerli.
İlimiz trafik cezaları bakımından epey meşhur oldu. 
Umarım yapılan hizmetlerle de meşhur oluruz. 
Bir bakan, üç iktidar milletvekili, büyükşehir başkanı ve ondokuz ilçe belediye başkanı AK Partili. İktidara destek on numara. Hizmetinde on numara olmasını arzuluyoruz. 
Herkes birbirine güç gösterisi yapmaktan geri durmalı. İşine odaklanmalı. 
Ben bazı işlerde olumsuzluk yaşanacağını hissediyorum.
752 Km. Asfalt yol yapımında tehlike çanları çalıyor gibi. İşi alan firmanın çıkmaza girdiği konuşuluyoır. Enver başkan aslında bu işin üzerinde çalışma yapmalı. Hatta şu ana kadar toplam kaç Km. Yol yapıldığını açıklamalı. Geri kalanını da nasıl toparlayacağı üzerinde durmalı. Zaten “uzman kişilere” göre asfalt yol yapım ihalesinin tamamını bir şirkete vermekle başta yanlış yapılmış oldu. Üç bülümden oluşmalı ve bundan sonra her ne iş yapılırsa yapılsın ilimizin tüm yatırımları tek elden değil üçe bölünerek sonuç alınmalı. 
Ordu, Fatsa, Ünye... Bu üç merkezin kendine özel coğrafyası, kendine özel handikapları var. 
Konuyu dağıttık sanırım. İyi de oldu. Yinelemekte fayda var, AK Parti mensupları birbirlerine laf yetiştirmeyi bırakıp işlerine bakıp sorumluluklarını yerine getirsinler. 
Saygılarımla... 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde