29 Nisan 2024

Kılıçdaroğlu’nun gelmesi Murat Haznedar’ın başarısı

  • PDF
20 Eylül günü Fatsa’da yeni bir ortaokul hizmete açıldı. Hem de ne açılış. Açılışın görkemi, hazırlanışı ve katılımcıları açısından bakıldığında da ses getirdi. CHP Genel Başkanı, İstanbul’un ünlü simaları, sinema ve sanat dünyasının ünlüleri Fatsa’da buluştu.
Okulun yapımı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından annesi İlhan Haznedar adına yapıldı.
“İlhan Haznedar Ortaokulu” ilçemizin bir okul açığını kapatacak. Zaten okullaşma konusunda çok üstlerde bulunmayan ilçemiz, bu okulla bir ihtiyacını kapatmış olacak.
Murat Haznedar’ı eğitime verdiği katkıdan dolayı kutluyoruz. 
Açılış törenine CHP Genel Başkanının gelmesi Murat beyin siyasi alandaki etkisi açısından önemli. Genel Başkanını açılış için Fatsa’ya getirme başarısı sanırım Sayın Haznedar’a siyasi ikbal açısından da önem arz eder. 
Haznedar; siyasi arenada birçok tartışmaların gündemi olmuş bir isim. Son olarak da yurtdışına çıkma engeli ile tartışılmıştı. Bu engel FETÖ ile ilişkilendirilmekte. Okul açılışında da partisinin il ve ilçe örgütlerinin açık olmasa da kapalı eleştirilerini ve tepkilerini çekmişti. Bu tartışmalar parti içi meselelerdir.
Oysa biz kamuoyu olarak yapılan hizmete bakıyoruz. Kimsenin parti içi meseleleri tabanı ilgilendirmez. Önemli olan hizmetin amacına uygun yapılandırılmasıdır. Geniş kitlelere hizmet vermesidir.
Dolayısıyla Sayın Haznedar bir okul yapımını finanse etmek suretiyle eğitime ve geleceğe yapılan önemli bir hizmete imza atmıştır. 
Murat Haznedar okulun açılış törenindeki protokol sıralaması ve katılımcıların simaları açısından da önemli tartışmalara vesile olmuş durumda. 
Örneğin; Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan açılış törenini terk edenler arasında. Sayın Anlayan’a protokol alanının arka sıralarında yer verilmesi Fatsa’da günün tartışma konusu haline geldi.
Oysa Fatsa Belediye Başkanı hizmetin yapıldığı ilçenin belediye başkanı sıfatıyla ön sırada olmalıydı. Bu görüşü tarafsız düşünen çoğu kesim desteklemekte. 
Ayrıca protokol dizini en çok tartışmayı yaratan nüanslar arasında. Artık bu dizini kim yaptı bilemeyiz. Ancak bu dizilişten Murat Haznedar’ın haberinin olmaması olanaklı değil.
Murat bey okul açılışında ortaya koyduğu siyasi güçle aslında çok ustaca bir çıkış yaptı. 
Partisi içinde sürekli tartışılan Haznedar; sergilediği bu hareketiyle güçlü olduğunu, genel başkanının da yanında olduğunu kanıtlamış oldu. Yaptırdığı bir okulun açılışına genel başkanını getirebiliyorsa, tartışmalar sadece teferruat boyutunda kalmıştır.
Haznedar okul açılışı ile birlikte geride birçok tartışma bıraktı.
Murat Hazinedar memleketine ihtiyaç duyulan bir okul yaptırmıştır. Biz meselenin hizmet boyutuna bakarız. Başarılı bir hizmet, başarılı bir şahsi tercih ve tavır. 
Kamuoyu olarak teşekkür ederiz… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde