29 Nisan 2024

Yerel yöneticiler ne iş yapar?

  • PDF
Uzun zamandır yerel gündem gelişmeleri hakkında görüş ortaya koyamadık.
15 Temmuz darbe kalkışmasını ve bu kalkışmaya dair gelişmeleri yorumlamaya çalıştık. 
Oysa yerel gündeminde takip edilmesi ve dilimizin döndüğünce yorumlanması gerekiyor tabii ki…
Aslında biz daha ziyade yerel yönetimler ve onların çalışmaları hakkındaki gelişmelerin takipçisiyiz. 
Niye? 
Çünkü çerçevemiz yerelde yapılanlar-yapılmayanlar, beklentiler ve karşılık bulup bulamayanlar, hedeflenen projelerin hazırlık süreçleri, acil yapılması gereken altyapılar, sular-kanalizasyonlar-doğalgazlar, bu çalışmaların yarattığı olumsuz yollar, çöp kokuları, sahil düzenlemeleri, 2 buçuk yıldır gerçekleştirilemeyen verilen vaatler… 
Bu meselelere her birimizin farklı yorumlamaları olacaktır. 
Fatsa’da su, kanalizasyon ve doğalgaz hatlarının geçmesi bu hizmetlerin yenilenmesi veya günün şartlarına uygun hale getirilmesi tabii ki tüm vatandaşlarımızın istediği hizmetlerdir. Hatta ve hatta bu hizmetler artarak ve günün veya gelecek 50 yılın hesapları yapılarak düzenlenmelidir. 5-10 yılda bir yenilenmeye ihtiyaç duyulmamalıdır. 
Nihayetinde bu hizmetlerin yapılması için görev verildi, iş başında bulunanlara. 
Zaman zaman bakıyoruz ki heyecanı kalmamış, ağır aksak yürüyen ve beklentilerin dışında kalmış yönetimlerle karşı karşıyayız. İlçe belediyeleri çöpün belediyeleri haline gelmiş, büyükşehir belediyesi söylemde kalmış haldeler. 
Hatta büyükşehir belediye başkanı bakanları ve eski milletvekilleriyle uğraşır hale gelmiş, yani genel siyasete soyunmuş. Bakanlarına ve milletvekillerine laf yetiştirmeye kalkışmış. Suçlamalarda bulunuyor, onları “iftira” atmakla itham ediyor.
Fatsa’nın en kalabalık caddeleri, hastaneye giden en yoğun yolun altyapı çalışmalarından ötürü köstebek yuvasına dönmüş, araçlar yürüyemez vaziyete dönüşmüş yolların ne halde olduğuna bakmıyorlar bile. Vatandaş feryatlarını da duymuyorlar sanırım. Ordu’nun çöpünün toplanma merkezi Fatsalılar’ın kokudan bunaldığını hissetmiyorlar bile.
Bence yüzlerini biraz Fatsa’ya dönmeliler. Fatsa’yı üvey evlat yerine koymamalılar. Hızla büyüyen belki de il içinde en fazla göç alan bir metropol ilçeyi ciddiye almalılar. 
Dolayısıyla biz yerel yöneticilerimizin yaptıkları yerel hizmetlerle anılmasını isteriz. Genel siyaseti de ilgililerinin yapmasını bekleriz. 
Kamuoyumuz; hiçbir yerel yöneticisinin hükümetinin bakanlarıyla yarışmasını, eski vekillerine iftiracı yaftalaması yapmasıyla gündeme gelmesini değil; işinin ve gücünün yerel hizmetlerle haşır neşir olmasını ister.  
Biz belediye başkanlarımızdan daha çok yerel duyarlılık göstermelerini istiyoruz. 
Acaba çok şey mi istiyoruz?
Yerel yöneticiler ne iş yapar?

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde