28 Nisan 2024

TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR

  • PDF

Ülkemizin büyük bir badireden kurtulduğuna hemfikiriz.

Bu duruma...

Direkten dönme hali.

Dünyaya rezil olma hali.

En kötü demokratik yönetimin en iyi darbe yönetiminden iyi olma hali.

Vatan hainliği hali.

İhanet hali.

Terör girişimi hali.

Demeliyiz...

Hangi mantık günümüz koşullarında derbe yapmaya kalkışıyor.

Buna girişenler karşılarında Türk halkını buldular. Hamde tek yürek, tek vücut halinde.

15 Temmuz 2016 darbe girişimi, darbe kalkışması demokrasi tarihimize bir kara gün olarak not edilecek.

Lanetleyeceğiz.

Çünkü Türk toplumu ‘çok derinlikli olmasada’ bir demokresi kültürüne sahip olmuştur. Yaşamsal geleneklerinde ilerici kültürleri benimsemiştir. Bu hedeften hiç bir güç bu toplumu geri çeviremez. Artık demokrasi toplumumuzun vazgeçilmez tek unsuru haline gelmiştir.

Meydanlar her şeyi ortaya koydu. 4 gündür gece gündüz meydanlar boş kalmadı. Halkımız demokratik rejimine sahip çıktı.

Paylaşmam gereken bir anektot: Kara günün gece yarısında telefonum çaldı. Arayan Fatsa MHP eski ilçe Başkanı Sayın Hayati Yılmaz. “Abi; bu ne rezalet. Hangi çağdayız. Bu ülke muz cumhuriyeti mi. Bu kadar alçaklık olamaz.”

Daha ne konuşmalar. Hayati bey o kadar tepkili ki; telefonda  15 dakika bu durumun Türk demokrasisine büyük bir darbe vuracağını, oysa siyasal iktidarları sandık sonuçlarının değiştirebileceğini, darbe girişimlerinin kabul edilemez olduğunu konuşup durduk. Tabii Sayın Yılmaz bu görüşlerini benimle paylaşırken bir aydın duyarlılığı refleksiyle konuşuyordu. İlk aklına gelen ben olmuşum. Bende Sayın Hayati Başkanla bu kara gecede konuşmaktan cesaretlendim ve 12 Eylül 1980 darbesini Lise son sınıf öğrencisi olarak yaşamış birisi olarak 36 yıl önceyi anımsadım.

Türkiye hiç bir şart ve koşulda darbeler ülkesi olmayacaktır. Darbeler ülkemizin hem demokrasisine, hem kalkınmasına, hem ekonomisine, hem turizmine, hem zenginleşmesine, hem refahına, hem de teknolojik atılımlarına, yarınlarına güvenine büyük zarar verecektir.

O halde derbelere kocaman bir “HAYIR” diyeceğiz.

Ha bu arada unutmadan ilimiz dinamiklerine de sonsuz teşekkür etmeliyiz.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz olmak üzere Valimiz, Alay Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Savcımız ve halkımıza demokrasiye sahip çıktıkları için minnettarız.

Sayın Enver Yılmaz’ın gece yarısı yukarıda saydığımız isimlerle kürsüye çıkması ve birlik duyurusu yapması anlamlı ve önemli bir davranıştı. Ordu insanının demokrasiye bağlılığının işaretiydi.

Enver beye ve yetkili kurum mensuplarına sonsuz saygılarımızı sunmaktayız...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde