29 Nisan 2024

YAZIK! HER İŞİN ÇÜRÜĞÜ VAR

  • PDF

Bazı mesleklerde yaptığı işe hiç yakışmayan,  meslek etiğine uymayan, mesleğin özü ile uzaktan yakından hassasiyeti bulunmayan, hatta yapılan iş ile yaşamı ters düşenler hep var olmuş bundan sonra da var olacaktır.

Kimileri kabalıklarıyla, kimileri söylem ve eylemleriyle, kimileri yandan iş çevirmeleriyle, kimileri işin özünü saptırmalarıyla, kimileri bizim kutsallarımızla alay edercesine topluma küfür etmeleriyle, dalga geçmeleriyle, kandırmalarıyla, olmayan değerleri olmuş gibi göstermeleriyle gözlerimizin önünde yaşayıp gitmekteler.

Sanıyorlar ki bu toplum onların ne işler çevirdiğini, nelerin peşinde koştuklarını bilmiyor.

Daha dün “... namaz kılmayan hayvandır...” diyen gibi.

Bunu söyleyen işin profesörü. Okumuşu. Bir İlahiyat Fakültesinin dekanı.

Ya daha alt düzeyde bu işi yapanlar. İstisnalar hariç... Cemaatin önünde namaz kıldıranlar.

Çok yakın çevremizde yok mu bu kandırıkçı uyanıklar. Yaptığı işte para almasa bir vakit değil bir rekat bile namaz kılmayacak tipler.

Ben tanıyorum ön yargılarla ahkam kesenleri. Din adına çalışıpta dürüst davranmayanları. Allah adına iş yapması gerekipte çıkarlar adına iş çevirenleri.

Oysa toplumun çok geniş kesimlerinde bu fetva verenlerin üzerinde çok bilgili ve birikimli bir toplumsal yaşam var.

Ancak bazı aymaz din bezirganları namaz kıldırmayı kendilerinde bir dini varlıkmış gibi algılayıp, çeşitli olgular üzerinden fetva vermeye çalışmaktalar. Görevleridir yapacaklar tabii ki...

Belki onların dini bilgilerinden çok daha fazla, çok daha aydınlatıcı, çok daha yararlı bilgiye sahip milyonlarca kişiliklerimiz mevcut.

Bence  din adına görev verilmiş olanların yeniden ciddi eğitimlerden geçmesi gerekir.

Yakın çevremizdeki görevlilere dikkat ediniz. Hangisi emredilen yaşamı sergiliyor, hangi dürüstlüğü, hangi adil davranışı ortaya koyabiliyor.

Ben bazı densizleri yakından takip ediyorum, tavırlarına özen gösterenleri-doğru bilgi verenleri tanımaya çalışıyorum, adil olmaları gerekirken yanlış işler peşinde koşanları biliyorum, topluma zarar verenleri eleştiriyorum.

Her mesleğin çürüğü olduğu gibi din adına görev yapanlarında çürüklerini eleştireceğiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde