29 Nisan 2024

YANLIŞ YERLERE SEÇİLMİŞLER

  • PDF

AK Parti ve HDP milletvekillerinin ne kadar kavgacı oldukları bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında anayasa komisyonunda dokunulmazlıkların kaldırılması görüşmeleri sırasında yaşanan kavgalar, boks ringlerinden farksız değildi.

Sanırım ilgili vekiller kavga dersi almışlar.

Mükemmel kavga kültürleri var.

AK Partiden Mehmet Metiner, HDP’den İdris Baluken müthiş kavga ediyorlar.

Aslında bu iki vekili meclis yerine boks ringlerine göndermek gerekirmiş. Yanlış yerlere seçilmişler.

Her iki görüşmelerde yaşananlar hiç de olumlu tavırlar olarak adlandırılmayacak.

Demek ki ülkemizi daha kaotik ortamlar bekliyor. Bu yaz siyaset bakımından da sıcak geçecek.

Türkiye partisi olacaklarını savunanlar meclisin altını üstüne getirmede fevkalade üstün başarı gösteriyorlar. Bu kavgaların körüklenmesine de AK Parti milletvekilleri çanak tutuyorlar. Birlikte yaptıkları hiçbir toplantıda kavga eksik olmuyor.

HDP’nin ortaya koyduğu politikalar zaten kaos ortamının değirmenine su taşıyor. 7 Haziran öncesi ürettikleri politikalar her ne kadar Türkiye partisi olma yolunda pozitif algılar ortaya koymuş olsa da, 1 Kasım sonrası izledikleri yol teröre hizmet etmektedir. Zaten barut fıçısı haline gelen bölgemizde, terörün önlenemez boyutlara ulaşması, bizim geleceğimizi de ciddi mamada olumsuz yönde etkileyecektir. Hangimiz mülteci durumuna düşmek ister?  Velev ki düştük… gidecek yerimiz var mı?

Siyasi gelecek uğruna bu memleketin değerlerini kullanmak hiçbir siyasi partiye uzun vadede bir kazanç sağlamaz. Tabii ki siyasi hayatımızda yeni iktidar da olacak, muhalefette de yeni gelişmeler yaşanacak. Yeni simalar ve genç beyinler yönetici olmaya talip olacaklar. Ülkemizin gelişmesinde ve daha refah bir düzeye ulaşmasında rol alacaklar.

O halde bu ülkede kavga ve kaos yaratmak hiçbir siyasi olgunun haddi değildir.

Türk toplumu huzur istemektedir. Bu huzuru sağlayacak olanlar kavgaya çanak tutmamalıdırlar. HDP’nin izlediği politikalar zaten toplum tarafından kabul görmeyecektir.

PKK ve IŞİD’in tuzakları karşısında ciddi bir mücadele veren ülkemizin güvenlik unsurları, terörün bertaraf edilmesi için canlarını feda ediyorlar. Böyle bir ortamda meclisteki kavgalar ancak ve ancak terörün değirmenine su taşır.

Bu kavgalar hiç yakışmıyor beyler… 

CHP KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Dün “Miraç Kandili” idi.

Miraç “YOLCULUK” demek.

Peygamber efendimizin Allah’a yaptığı yolculuğun günü, Allah’ın huzuruna çıktığı gün.

Bu özel günlerde mevlitler okutulur, dualar yapılır, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kandil simitleri dağıtılır.

Kandil simiti dağıtımında özellikle CHP Fatsa İlçe Başkanlığının bu etkinlikte simit dağıtması dikkat çekti.

Fatsa Cumhuriyet Meydanında bir stant oluşturan CHP Fatsa teşkilatı, bu önemli günün anısına simit dağıtımı yaptı.

İlçe Başkanı Onur Çam ve ilçe yöneticileri “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü” günü olması sebebiyle dün gazetemize bir nezaket ziyareti yapmışlar ve ben, “CHP kandil simidi dağıtıyor bu belki CHP için bir ilk olmuştur, etkinliğiniz doğru bir etkinliktir.” dedim.

Başkan Onur Çam, benim kısa konuşmamdan sonra, kısaca “… CHP’nin her dönemde dinsiz olduğuna dair algı yaratmaya çalışıyorlar. Oysa bizim partililerimizin tamamı dindar insanlardır. Ancak dinci değillerdir. Biz de bu algıları bertaraf etmek için böyle bir etkinlik yaptık…” Dedi.

Yüzde 99’u Müslüman olan bir toplumda dini değerlere önem vermek, saygı duymak tabii ki insanlığın da bir gereğidir. Fatsa CHP teşkilatı doğru bir tavır sergilemiş. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde