29 Nisan 2024

BABA ACISI

  • PDF

1982 yılının Nisan ayında başlayan matbaa ve gazete maceramızın kurucusu kıymetli babamız Mehmet ESER, 30 Nisan 1993 yılında hayata veda etmişti. Babalarını kaybedenler bu acıları yaşayarak tatmış olanlardır. Bir de genç yaşlarında bu kayıpları yaşayanlar ne kadar zor günler geçirdiklerinin bilincindedirler.

Biz de 30 Nisan 1993 yılında babamızı kaybetmiştik.

Bu acının üzerinden 23 yıl geçti. Acımız halen taze.

Mehmet ESER, bir cumhuriyet öğretmeni. Aybastı ilçemizin Karamanlı Mahallesinde doğmuş, zor şartlar altında okumuş ve 1962 yılında öğretmenliğe başlamıştır. Yurdumuzun çeşitli illerinde görev yapmış, 30 yıllık eğitimci görev süresinin dörtte üçünü doğduğu ilçede tamamlamıştır. 1991 yılında emekli olmuş ve emeklilikten 2 yıl sonra vefat etmiştir.

Bu gün Fatsa Matbaa-Reklam-Medya, Fatsa Yeni Haber Gazetesi ve Dergi Harman’ın mihenk taşını Mehmet ESER ismi oluşturmuştur.

Biz 1980 kuşağında yetiştik. 80 ihtilali öncesi lise öğrenciliği yaptık. Dönemimiz hayli karışık bir dönemdi. Liseden sonra eğitime devam edemedik.

Babamız, eğitimci öngörüsüyle 1982 yılında matbaa ve gazete işine attı bizi. Abim ile birlikte meslek maceramız babamızın sayesinde başlamış oldu.

Hayat durağan değil. Günler, aylar, yıllar geçiyor. Bu geçen süreçlerde de takdiri ilahidir ki birilerimizi bu hayattan koparıp alıyor. 30 Nisan 1993 yılında da bizim en kıymetli değerimizi kopardı bizden. Tabii ki hiç birimiz baki değiliz. Zamanımız geldiğinde kopup gideceğiz. Hakka kavuşacağız. Ebedi istirahatgahımıza yerleşeceğiz.

Aslında yaşamın kendisi bir bayrak yarışı müsabakası gibi. Dedelerimiz babalarımıza, babalarımız bizlere, bizler çocuklarımıza, çocuklarımız torunlarımıza neyimiz var-neyimiz yok bırakıp gideceğiz. Oysa esas olan bir hoş sada bırakabilmektir. Amacımız da budur. İnşallah bu hoş sadayı hep birlikte bırakmak nasip olur.

Biz 23 yıl önce babamızı ebediyete yolcu ederken onun bıraktığı hoş sada çizgisinden ilerlemeye çalışıyoruz. Bıraktığı miras üzerinde ne kadar doğru işler yaptık ki; mesleğimiz gereği memleketimize hizmet ediyoruz. Gazete ve matbaamızı azami boyutlarda tarafsız ve bağımsız olması yönünde yönetmeye çalışıyoruz. Bu da aldığımız aile terbiyesi ve meslek ahlakımızdan kaynaklanıyor olsa gerek.

Babamızın kurduğu matbaa ve gazete bize 34 yıldır siz dostlarımızın destekleriyle helalinden kazanç sağlıyor. Babamız bizleri yetiştirdi, bizler de çocuklarımızı.

Çok kıymetli babamız Mehmet ESER’i vefatının 23. Yılında özlem, saygı ve rahmetle anıyor, mekanının nurlar içinde olmasını diliyoruz.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde