29 Nisan 2024

10 MİLYONLUK YATIRIM

  • PDF

Fatsa’ya doğalgaz yatırımı için harcanacak maddi rakamları geçen hafta Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan açıkladı.

Bu rakam 10 milyon lira.

Ana hat geldi, sıra şehir içi dağıtım şebekesinde.

Bu şebekenin de 2017 yılında bitmesi için imzalar atılmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’da bu anlaşmaya imza atanlardan birisi. Çünkü büyükşehir, 2017 yılından sonra yeraltında çalışma yapacak kurumların tamamının işlerini bitirmesini istiyor. Bu hedefi koymuş. Dolayısıyla 2017 sonrası büyükşehir üst yapılara başlayacak.

İlgili şirketin yetkilileriyle görüşme yapan Anlayan, bu görüşmesini basınla da paylaştı. Ayrıntılar gazetemizin geçen günlerinde yayınlandı.

Fatsa’nın doğalgaz hikayesi eskiye dayanıyor.

2004 yerel seçimleri öncesi dönemin Enerji Bakanı Hilmi Güler doğalgaz getireceklerini vaat etmişti.

Çok şükür, 2017 sonuna kadar tüm Fatsa doğalgaz şebekesine kavuşacak. Bu da demek oluyor ki, isteyen konutlar doğalgazı kullanacak.

Doğalgaz aynı zamanda sanayi işyerlerinde de kullanılıyor. Sanayileşmesini genişletmeye uğraşan ilçemiz, doğalgaz mevcudiyetiyle de sanayi kuruluşlar için çekim merkezi haline geliyor. İlgi odağı oluyor. Enerji gereksinimini doğalgaz üzerinden kullanan yatırımlar için cazibe oluşturuyor.

Bu tür yatırımlar siyasetin etkinliğine bağlı. Yetki alanlar, görev başında olanların takibine bağlı. Verilen sözler zamanında yapılamamış olsa da, gecikmeli hizmetler de yüzümüzü güldürüyor kuşkusuz.

Doğalgaz şebekesinin ilçe geneline örülüyor olması da bu bağlamda hizmetin gelmesi anlamı taşıyor.

Bu altyapılar Fatsa’mızın da yıldızını parlatıyor.

Yetkili unsurlara teşekkürler…

 

YOLUN AÇIK OLSUN FATİH ERİŞMİŞ…

Kıymetli dostum, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş; Enerji Bakanlığı, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına atandı.

Fatih Erişmiş’i iki yıl önce tanıdık. Ama erken kaybediyoruz.

Fatih kardeşimizin mesleği öğretmenlik. Rize ilinde görev yapıyordu. Fatsa Belediyesinde de sosyal hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısıydı. Görev süresi içinde tüm kesimlerle pozitif ilişkiler kurmayı başarmıştı. Gerçi bulunduğu makam itibariyle de davranması gerektiği gibi davranmıştır. Diyalogları samimi olmuştur.

Sayın Erişmiş’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Fatsa ve Fatsalı olarak, Fatsalı kardeşlerimizin önemli mevkilerde görev almalarından da mutluluk duyuyoruz. Bürokrasi devlet yapılanmasında en önemli etkenlerin başında geliyor. Bu yapılanma içinde de üst düzey görevler dikkat çekmekte.

Yolun açık olsun Fatih Erişmiş…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde