29 Nisan 2024

“HEP BİRLİKTE ORDU’YUZ”

  • PDF

Hizmet çerçevesi gereği Büyükşehir Belediyemiz her geçen gün çok daha fazla önemli hale geliyor. Çünkü yatırım ve projeler büyükşehir eliyle planlanıyor. Bu planlamada ne kadar etkili olursanız o kadar hizmet almanız mümkün oluyor. Burada da ilçe olarak siyasi ağırlığınız olmalı. Bu ağırlıklar yapılacak veya planlanacak yatırımlarla somutlaşacak.

Pazartesi günü Başkan Enver Yılmaz basına ikinci yıl değerlendirmesi yaptı. Dün ise muhtarlara. Programları televizyondan izledim.

Başkan Enver Yılmaz, ana başlıklar ve kısa tanımlamalarla nelerin hizmete alındığını, nelerin planlandığını açık bir şekilde anlatmaya çalıştı. Zaten kendisi siyasi bilgisiyle ve akıcı konuşmasıyla neler yapıldığını beyan etti.

Başkan Yılmaz’ın iki yıllık çalışmaları veya planlamaları kişiye göre farklı yorumlanacaktır. Kimi kesim yetersiz bulacak kimi yeterli. Bunun tartışmasını kamuoyu yapacaktır.

Benim fikrim, yeterli olduğu yönündedir. İki yıllık bir geçmişte sıfırdan başlayıp kurumsal bir kimlik yaratmak kolay olmasa gerek. Hem de hizmet üreterek, yatırım yaparak.

Büyükşehir Belediyeciliğini kısa süreli görmemek gerekir diye sürekli tartışmalara tanık oluyoruz. Bu tespit geçerli bir tespit. Çünkü büyükşehir uzun vadede daha anlamlı ve daha geçerli yatırımlara hazırlanıyor, hazırlanacak diyebiliriz. Bir planlamanın, yatırımın uzun zaman alıyor olacağını biliyoruz. Etüt çalışmasından başlayan süreçler, proje hazırlığı, ihale süreci ve yatırıma başlama gibi aşamalardan geçiyor. Dolayısıyla zaman gerektiren resmi süreçler.

“Fatsa olarak nasıl bir iki yıl geçti” derseniz?

Çok parlak, çok yatırımcı, çok hizmet geliştirici işler başarıldı diyemeyiz. Ancak planlanan projeler yok da diyemeyiz.

Örneğin bir ay öncesinden başlayan bir planlamanın hedeflerine baktığımızda en iç açıcı yatırımın Bolaman Irmağı ile Elekçi Irmağı arasında yapılacak olan sahil düzenlemesi projesi olacağıdır.

Bu proje Fatsa’yı sahil görseli ve üretilecek olan sosyal donatılar bakımından bir seviye üste çıkartacaktır. Çok uzun bir alanda uygulanacak olan “Fatsa Sahil Projesi” Fatsa’yı görsellik ve üretilecek hizmet bakımından önemli kılacaktır. Park düzenlemelerinin Bolaman Mahallesi ve Yalıköy Mahallesi sahillerinde de yatırıma dönüşeceği açıklanmaktadır.

“Yalıköy Mahallesi” ismi başka bir çağrışım, başka bir şimşek çakmasına vesile oldu kafamda.

Yalıköy, ilçe olmaya aday olmuş ve ilçe olabilecek yapılanma veya şehirleşme bakımından en uygun olan beldelerimizden birisiydi. Nereden nereye… Yalıköy, şimdi mahalle olarak anılıyor. Gerçi resmiyette de öyle olması gerekiyor.

Fatsa için önemli olabilecek başka bir yatırım, “Mezbahane Projesi”dir. Bu proje tüm Ordu’ya hizmet üretecek. Son sistem donatılarıyla, bakanlığın verilerine uygun hijyen ve teknolojik yapılanmasıyla sahil merkezinden iç kazalara servis verecek bir konumda olacak. Bu projenin Fatsa’ya yapılandırılması merkezi konumumuzu bir kez daha pekiştirecek.

Kısa hatlarıyla Enver Yılmaz’ın ikinci yıl programından çıkardıklarım ve öngörülerim.

Büyükşehir olduktan sonra üretilen bir slogan vardı. Bu slogan siyasiler tarafından her daim taze tutulacaktır. Aynı zamanda propaganda malzemesi olacaktır.

“HEP BİRLİKTE ORDU’YUZ”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde