29 Nisan 2024

GÜÇLÜ İKTİDAR, GÜÇLÜ YEREL YÖNETİMDEN GÜÇLÜ HİZMET BEKLEMEK HAKKIMIZ

  • PDF

Güçlü olan ve proje üreten yerel yönetimlerin merkezlerine daha çok kazanım ve hizmet sağlayabileceğini tartışıp duruyoruz.

Yerel yönetimler nasıl güçlü olacak?

Bir: Genel bütçeden alınacak yatırım ödenekleriyle.

İki: Yerel kaynakların aktif hale getirilmesiyle.

Bu iki temel dayanak nasıl sağlanacak?

Birincisi Ankara’daki siyasi ağırlığınızdan, ikincisi yerelde üreteceğiniz projelerinizden.

Bu iki unsur varsa hizmet yapmanıza da bir engel yok demektir.

Değerli okuyucular; AK Parti hükümetleri dönemlerinde Ordu ili bütün olarak siyasi ağırlığı hep yakalamış bir ildir. 2002 yılından günümüze kadar hükümet içinde her zaman bir Ordulu bakan olmuştur. Hem de çeşitli aralıklarla yatırım bakanlıklarının bakanları olarak.

Tabii ki geçmişe dönük bakıldığında zaman zaman eksiklikler, zaman zaman beklenen hizmetler alınmıştır. Bu performanslar bakanlarımızın ilimize dönük bakış açılarıyla bağlantılı olmuştur.  Dolayısıyla genel bütçeden kaynaklı yatırımlar Ankara’daki siyasi ağırlıkla ilişkilidir.

Yerel kaynakların gelişiminde de siyasi ağırlık odak noktasıdır. 2014 yerel seçimleri bu odağın en yüksek mevkisine ulaşmıştır. Büyükşehir olduktan sonra 2 yılı geride bırakmış bir yerel yönetim mevcuttur. 2 yıl önce 20 belediyenin 20’sini Ak Partiye veren seçmen, siyaseten bu ağırlığın oluşmasını sağlamış, bu desteğin karşılığında da hizmet beklemeye başlamıştır.

Kısaca; Ordu ili her iki etkeni sağlayan destekle genel ve yerel yönetimlerde güçlü iradesini ortaya koymuştur. Aynı güçlülükte de hizmet beklemek hakkıdır.

Yerel seçim 30 Mart 2014’te yapıldı.   

Üzerinden iki yıl geçti.

Seçmenin güçlü iradesi karşılığında hizmetlerde de güçlü irade kullanıldı mı?

Biz buradan olumlu yada olumsuz bir kanaat bildirebiliriz. Ancak bizim yapacağımız analizler kişisel değerlendirmeler olacaktır. Ana değerlendirme seçim zamanı geldiğinde sandıktan çıkan sonuç olacaktır. Ona da tam 3 yıl var.

Süreç devam ettiğine göre güçlü yönetimler ve güçlü hizmetler beklemeye devam edeceğiz. Bu beklenti de hakkımız olsa gerek… 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde