28 Nisan 2024

Siyasi koltuklar kimseye baki değil

  • PDF

Değerli okuyucular;

“Devlette devamlılık vardır” söylemi bir realitedir.

Bu gün yönetenler, yarın olmayabilir. Yarın yönetecek olanlar bu günün planlayıcılarının planladıklarının devamını sağlayacak olanlar olacaktır. Devlet kavramı kısaca işte budur.

Pazartesi gün Fatsa ilçemizde buna mukabil büyük bir hizmetin kapıları aralandı.

Fatsa Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı. (Resmi açılış ileriki günlerde planlanacak.)

Bu hizmetin planlayıcılarına baktığımızda, emeği geçenlere baktığımızda iki önemli isim artık siyasette yoklar. (Bu gün itibariyle yoklar.)

Bunlardan birincisi Eyüp Fatsa.

Eyüp Fatsa, 2002 ve 2007 seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanlığı yapmış başarılı bir siyasetçidir. Ordu ilinde basmadığı toprak parçası yoktur.

Eyüp bey; Fatsa’ya yeni bir hastanenin gerekliliğini düşünerek 2010 yılında bu planlamanın temel taşlarını oluşturan bir girişimde bulunmuştu. İlgili bakanlık nezdinde çeşitli çalışmalar yürüterek Fatsa’ya yeni bir Devlet Hastanesi yapılması için resmiyette girişimleri başlatmıştı. 2011 seçimlerinde de liste dışı kalarak vekil olamamıştır. Ancak planladığı hizmetler aralıksız devam etmiştir.

Fatsa’nın hastane hikayesi durur mu?

Devlet işlerinde devamlılık varsa tabii ki hizmetler devam edecekti.

2011 seçimleri sonrası AK Parti iktidarı yeniden tek başına iş başına geldiğinde, bu kez İdris Naim Şahin dümenin başına geçmişti. Hem İç İşleri Bakanı olmuş hem de Ordu Milletvekili sıfatıyla Ordu’nun abisi olmuştu. Ordu-Giresun Havaalanı, Ordu Çevreyolu onun döneminde hız kazanmıştı. Ünye Çevreyolu onun zamanında bitirilmişti. Daha ufaklı büyüklü bir çok hizmet (inkar etmemek gerekir) onun döneminde ivme kazanmıştı. Niye? Partide ve hükümette güçlü bir konumu vardı.

İdris Naim Şahin’in Fatsa Devlet Hastanesinin yapımında da ciddi emeği vardır. Çünkü inşaat alanının kamulaştırılması için gerekli kamulaştırma bedelinin gelmesinin önünü İdris bey açmıştır. Hem de ihtiyaç duyulan para bir hafta gibi kısa bir zamanda ilgili kurumlara gelmişti. İşte İdris beyin siyasi gücü böyle idi.

İdris Naim Şahin bakanlıktan alındıktan sonra partisinden de istifa etmişti.

Fatsa Devlet Hastanesi yapım süreci bitmemişti.

Yine dönemin AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener süreci devam ettirerek inşaatın yapım ihalesini ciddi bir duyarlılıkla takip edip temelin atılmasına vesile olmuştu. İhsan Şener’de inşaatın yapımını saat saat takip etmiş ve yapması gereken tüm süreçleri ilmek ilmek dokuyarak hastanenin inşaatındaki hızlılığı sağlamıştır.

Hastanenin yapımı sırasında yerel ölçekte taş üstüne taş koyanlar yok mudur? Tabii ki vardır. Başta Fatsa Belediyesi, Fatsa Kaymakamlığı ve diğer ilgili kurumlar bu sürecin yakın takipçisi ve destekçisi olmuşlardır.

Pazartesi günü resmi olmamakla birlikte hizmete başlanılan ilk gün olması sebebiyle hastaneye gittiğimde Eyüp Fatsa, İdris Naim Şahin, İhsan Şener… Bu üç siyasi şahsiyet aklıma geldi.

O an önümde Ergün Taşçı belirdi.

Bilmeyenler için bir hatırlatma yapayım. Ergün Taşçı, 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Partiden Ordu Milletvekili seçilmişti. Ve nereden nereye? Bu duygumu o an orada bulunan birkaç arkadaşla paylaştım.

Devlette devamlılık işte bu.

Siyasi kişilikler bu gün var, yarın yok. Ama devlet ilelebet var.

Ergün bey bu süreçte bir taş bile koyamamıştır; ancak propagandasını ve kaymağını yemek ona düşecektir.  Siyaset böyle bir şey. Siyasi koltuklar kimseye baki değil.

Umarım hastanemizin resmi açılışına emeği geçen tüm siyasiler davet edilir. Açılış günü hepsini orada görmek isteriz.

Biz böyle bir hastaneye kavuşmaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçenlere sonsuz saygılarımızı sunuyoruz… 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde