29 Nisan 2024

Başarısız olanlar istifa etmeyecek mi?

  • PDF

Kardeşlik ve dayanışma kültürü işte böyle günlerde önem kazanıyor.

Ay geçmiyor ki toplu terör saldırıları içimizi yakmasın.

Ancak bütünlüğümüzü bozmuyoruz. Etnik farklılıklarımızı negatif boyutlarıyla öncelemiyoruz. Aksine bu farklılıklarımızı bir zenginlik olarak yaşamımıza katıyoruz. Dağarcığımızda tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak var. Terör örgütlerinin bu bilincimize dönük yaptığı “parçalansınlar, iç savaş yapsınlar, birbirlerine düşsünler” kaosuna izin vermeyeceğiz. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu kalleşçe saldırıları lanetliyoruz, kınıyoruz.

Kadim geçmişimize dönük bütünlüğümüzün bozulmaması adına siyasi kişiliklerin de söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor. Sürekli bir kavga söylemleriyle meydanları inleten siyasiler bu davranışlarından ivedilikle uzaklaşmaları gerekmektedir. Siyasi gelecek uğruna toplumda gerginlik ve kamplaşma yaratmamaları gerekiyor.

Kamu düzenini sağlamakla görevli olanlar yaptıkları görevlerde zafiyet sergilemişlerse derhal o görevlerden alınmalıdırlar. O koltuklar kimsenin tapulu malı olamaz. İşini daha başarılı yapacak olanlara görev verilmelidir. Başta iç işleri bakanı olmak üzere emniyetin üst düzey görevlileri kendilerini sorgulamalıdırlar. Hatalı olan istifa etmelidir.

Başkentimizde son altı ayda üç terör saldırısı gerçekleşti. Tam 169 masum insanımız canını kaybetti. Buna başarı denilebilir mi? O halde güvenliğimizden sorumlu olanlar başarısızlıklarından dolayı hesap vermelidirler.

Niye gelişmiş ülkelerde bizdeki gibi büyük terör olayları yaşanmamakta? Önceledikleri değerler nelerdir? İç barışları mı, ekonomik düzeyler mi?

Büyük devlet adamı, dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözü böyle günlerde daha çok anlam kazanıyor değil mi?

Barışı sağlayamayan toplumlar, refah düzeyini yükseltememiş, zenginleşememiş toplumlar nasıl kaybolup gidiyor, görüyoruz.

Terörün oyunlarına asla gelmemeliyiz. Onların amacı dayanışma ve kardeşlik bağlarımızı koparmak. Daima dikkatli olmalıyız.

Başımız sağ olsun…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde