08 Mayıs 2024

Liderler geçidi

  • PDF

Geçen hafta Ordu’dan ülke yönetiminde söz sahibi olan liderler geldi geçti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Bakanı Sayın Feridun Bilgin ve çeşitli bakanlar ve milletvekilleri Ordu – Giresun Havaalanı açılışı için ilimize geldiler.

Mahşeri bir kalabalık karşısında katılımcılara hitap eden hatipler, havaalanının kurdelesini kestiler.

Ordu’nun havaalanı hayali 1964 yılından başlıyor. 50 yıllık hayal 22 Mayıs 2015’de gerçek oldu. Bu tarihi güne mahşeri bir kalabalık tanıklık etti.

Yapılan hizmet  ulaşım alanında ilimizi dünyaya daha çok yakınlaştıracak. Bu avantaj kalkınma hamlelerini tetikleyecek. Anlaşılan o ki; turizm yatırımlarında da artış olacak. Eşsiz güzelliklere sahip olan ilimiz, turizm yatırımlarını kendisine çekecek. “Ulaşamadığınız yer sizin değildir” deyişinde bir anlam vardır, işte bu deyişin içeriğini tersine çevirmiş olacağız. Havaalanının yapılmasıyla ulaşımlar daha kısa süreli ve daha kolay olacak.

İlimiz genelinde, daha ziyade sahil ilçelerimizde küçük ölçekli organize sanayi sitelerinde de büyümeler söz konusu. Bu büyüme Fatsa’da daha çok tercih edilen bir durum. 500 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan Fatsa Organize Sanayi Bölgesi tamamen dolmuş ve yoğun talep üzerine 1000 dönümlük bir büyüme talebiyle karşı karşıya kalmıştır. Havaalanının hizmete açılmasıyla sanayi yatırımlarında da hızlı bir artış olacak.

2011 seçimlerini hatırladım.

İdris Naim Şahin AK Parti adına 6’da 6 sloganıyla seçime başlamıştı. 5-1 oldu. İdris Naim Şahin bu sonuçla havaalanı ve Ordu çevre yolu yapımlarına büyük hız kazandırmıştı. Hatta bakanlığı dönemlerinde ilimizdeki ciddi yatırımların başlamasına vesile olmuştu. Siyasi gücünü kullanarak kapıları açma dirayetini gösteriyordu.

Şimdi ise ilimiz nüfusu gerilemiş, 6 olan milletvekili sayımız 5’e düşmüştür. 7 Haziran seçimlerinde de AK Parti 5’te 5 istiyor. Sonuç nasıl olur 7 Haziranda göreceğiz.

Bu açılış Ordu için bir prestij oldu doğrusu. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcısının bir arada olması ve kurdeleyi birlikte kesmeleri Numan Kurtulmuş için daha etkin bir prestij olsa gerek. Çünkü Sayın Kurtulmuş’un Ordu Milletvekili adayı olması ve kendisine verilecek olan siyasi destek bakımından da önem taşıyacak. Bakalım havaalanı açılışı seçim sonucuna nasıl yansıyacak. Sayın Numan Kurtulmuş beklediği sonuca ulaşabilecek mi?

*             *             *

Aynı hafta içinde anamuhalefet partisi CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da ilimizde miting yaptı. Sayın Kılıçdaroğlu bildik mesajlar verdi.  Projelerini anlattı. İktidara geldiklerinde emeklilerin ekonomik zorluklar altında ezilmeyeceklerini beyan etti.

Ordu geçen hafta liderler geçidine ev sahipliği yaptı. Biz ilimiz adına memmunuz. Önemli olan yatırımların hizmete girmesi.

Hepimize hayırlı olsun...

Son vuruşlar yapılacak

Artık seçim çalışmaları hız kazanıyor.

Son turlar, son vuruşlar yapılacak.

AK Parti bu hafta başından başlayan çalışmalarını bütünlük içerisinde sürdürüyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ekip başı olarak dümeni teslim almış durumda. Havaalanı açılışından sonra daha çok alan çalışmalarına yönelmiş. Numan Kurtulmuş ve ekibi dün Ünye’da çalıştı. Bu gün veya yarın Fatsa’da çalışacak. Fatsa proğramında Hatipli Mahallesine ziyarat, Organize Sanayide tekstil atölyelerine ziyaret, şehir içi esnaf ziyareti ve akşam saatlerinde mahalle ziyaretleri gerçekleştirecek.

Öyle anlaşılıyor ki; Sayın Kurtulmuş son haftalarda saha çalışmalarına ağırlık verecek.

Bu çalışmalar tüm partilerde aynı performans içerisinde devam ediyor. CHP, MHP, Saadet ve Büyük Birlik Partileri oluşumu tam hız yol alıyorlar.

CHP adayları, başta Seyit Torun olmak üzere tüm adayların ciddi çalışmaları ile göz dolduruyor. Seyit Torun’un kamuoyundaki algısı ve bu algının karşılık bulması CHP’yi ciddi anlamda umutlandırıyor ve bu umutlanma adayların çalışmalarını ve partililerin performansını yükseltiyor. CHP’nin yerel seçimlerde aldığı 152 bin oy CHP’deki umudu daha çok arttırıyor. Bu oyun korunması durumunda 2 vekilin seçilmesini garanti olarak yorumluyorlar. Ve seçim sonucunun 3 AK Parti, 2 CHP olarak sonuçlanacağına inanıyorlar.

MHP’de Fatsalı aday Murat Kaçak tüm ekibiyle gece gündüz demeden çalışmasını sürdürüyor. MHP’de de 2014 yerel seçimlerinde belediye meclisinde aldıkları 82 bin oyun hesabı yapılıyor. Bu oy 7 Haziranda sandığa olduğu gibi yansırsa bir milletvekilliğini garanti görüyorlar.

Saadet ve Büyük Birlik Partilerinin (Milli Birlik) adayları Muhittin Açıcı, Muammer Bilgiç ve Abdullah İstikbal iktidarın miadının dolduğunu belirtirlerken, Milli Birliğin iktidara geleceğini beyan ediyorlar.

Dedik ya, siyaset sahaları her geçen gün şenleniyor.

Teşekkür

Oğlum Emre ve gelinim Şeyma’nın düğün törenine katılan çok değerli gönül dostlarıma, nikahı kıyan Fatsa Beyediye Başkanımız Sayın Hüseyin Anlayan’a, nikah şahitliği yapan AK Parti Ordu Milletvekili Sayın İhsan Şener ve Fatsa Kaymakamı Sayın Mehmet Yapıcı ve Akın Sezer’e, yoğun seçim çalışmalarına ara vererek düğünümüze iştirak eden tüm siyasi şahsiyetlere, bürokraside çalışan kıymetli dostlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli temsilcilerine, eğitim camiasından katılan kıymetli eğitim emekçilerine, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Recep Aydın ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Sayın Erdoğan Erişen’e, değerli meslektaşlarım basın emekçilerine, özür dileyerek belirtmeliyim ki; ismini burada yazamadığım bütün eş, dost ve akrabalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde