06 Mayıs 2024

Fatsa’da “Kentsel Dönüşüm” olacak mı?

  • PDF

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan “Harikalar Diyarı” projesinin devamında “Kentsel Dönüşüm” projeleri geleceğini konuşmakta.

Nedir ‘kentsel dönüşüm’ sorumuza; “Evkaf Mahallesi sınırları içinde kalan, hastanenin alt kısımlarından başlayıp, Elekçi köprüsünden Samsun karayolu güzergahını içine alan, stadyumun olduğu alanı da kapsayan, asri mezarlık ve hastane yolunun alt kısımlarını sınırları içine alan kısımda kentsel dönüşüm projesi hazırladık” diyor...

Bu planlama 4 mahalle üzerinde çalışma yapılarak Şehircilik ve Çevre Bakanlığına iletilmiş ve Evkaf Mahallesi öncelikli olarak onay almış.

Düşünebiliyor musunuz; Evkaf Mahallesi harikalar diyarı projesiyle birlikte kentsel dönüşüm yapılanmasına maruz kalacak.

Bu alan aynı zamanda Fatsa’nın batı girişi. Fatsa’ya Samsun güzergehından gelenler ilk kez bu projenin güzelliği içerisinde şehre girecekler. 210 dönüm arazi üzerine kurulan bir park, devamında bu parkın estetiğine uyumlu yeniden yapılanacak olan bir büyük yerleşim alanı...

Şehir stadyumunun da buradan kaldırılacağı yeni bir mahalle...

Stadyumun nereye yapılacağını sorduğumuzda ise, Aybastı karayolu üzeri, Meşebükü Mahallesi sınırları içinde kalan, hazineye tahsisli, Yüksel İnşaatın kullandığı arazi üzerine yapılacağını öğreniyoruz.

Sanırım Başkan Anlayan üçüncü dönem seçimi kazanırsa, ustalık dönemi diye adlandırılan süreçte prestij yapacak projeler peşinde olacak. Tabii ki; bu da Fatsa’nın kazancına bir gelişme.

“1 Mart tarihinde Fatsa için iki büyük proje açıklayacağım” diyen AK Parti Büyükşehir adayı Enver Yılmaz’ın projelerinin birisi sanırım yukarıda yazdığım proje olsa gerek. İkincisini bende merak ediyorum.

Ticaret Odasının Yeni Binası

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası yeni binasına kavuştu.

Geçen hafta Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş’ı yeni binada ziyaret ettik.

Fevkalade güzel planlanmış bir bina.

Tayfun beyin iddiası da Türkiye’de ilk on oda arasına girmek.

Burada ilk on arasına girme iddiası sadece fiziki olarak değil, içerik ve çalışma alanları açısından dikkat çekiyor. Ben de içerik, çalışma, üretme ve fiziki yapı olarak bu iddianın yapıldığını anlıyorum. Çünkü yapı içinde idari yapılanma dışınde proje çalışma katı, işkur kursları, dinlenme salonları ve restoran hizmetleriyle iş ve sosyal yaşama destek sunmak hedeflenmiş.

En çok dikkatimi çeken, bir katın tamamen proje çalışma katı olarak ayrılması. Bu katta proje uzmanları Organize Sanayi Bölgesinde veya dışında kurulan ve kurulacak olan işletmelere danışmanlık hizmeti yapacak olmaları.

2 bin 500 yüz istihdamı şu an içinde barındıran organize sanayi bölgesinin 1000 dönümlük ek bir arazi ile büyüyecek olması 5 bin işçi çalıştıracak işletmelerin açılmasını sağlayacak. Zaten bu genişleme uzun vadede toplamda 7 bin 500 yüz çalışanı içine almayı hedefliyor.

Dolayısıyla böyle bir gelişme karşısında Ticaret Odasına büyük görevler düştüğü algısıyla hazırlıklar yapılmakta.

Tayfun Karataş’ın hedefinde bin beşyüz üyeli odanın sorumluluk alanı kapsamına giren hizmetleri genişletebilmek. Yeni binada bu fırsatları hayata geçirecek çalışma alanları oluşmuş. Umarım hedeflenen çıta yüksekliğine ulaşılır.

Başarılar Tayfun Karataş ve Ticaret Odası emekçileri.

Murat Hazinedar

Siyaset uzun soluklu ve sabır gerektiren bir iş. Sabır ve ısrarcı tavır siyasette bir gün kapınızı çalacaktır. Tabii ki şansınızda kuvvetli ise.

Murat Hazinedar. Tanıdık bir isim değil mi?

O şimdi CHP’nin Beşiktaş Belediye Başkan Adayı.

Murat bey 1980’li yılların sonlarında Anavatan Partisi Gençlik Kollarında siyasete başlamış bir isim. Şimdi ise CHP’de. Oysa CHP’den Mustafa Sarıgül ile birlikte ihraç edilenler arasında idi. Zaman işte, ne getireceği belli olmuyor.

İhraç sonrası Mustafa Sarıgül öncülüğünde Türkiye Değişim Harekatı oluşumu öncülerinden.

2011 seçimlerinde Ordu bağımsız milletvekili adayı.

Murat Hazinedar bildiğim kadarıyla ANAP’tan başlayan siyasi serüvenini aralıksız sürdürdü. Ve sonunda Beşiktaş gibi İstanbul’un gözbebeği bir ilçeden başkan adayı oldu. Beşiktaş ilçesi her seçimde CHP’ye yüzde 70 oy veriyor. Yani Murat Hazinedar kesin belediye başkanı seçilecek. Bir hemşehri olarak tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz.

Dedik ya siyaset sabır ve ısrarcı olma işi. Bu tabloda Mustafa Sarıgül’ün desteği de gözardı edilemez.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bir Fatsalı belediye başkanı. Tüm Fatsa ve Ordulular’ın gururu olacaktır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde