18 Nisan 2024

FATSA BELEDİYE BAŞKANI ETEM KİBAR ŞİMDİYE KADAR BAŞARILI MIDIR?

  • PDF

Kısa aralıklarla Fatsa Belediye Başkanı  Etem Kibar ile iki kez görüşme fırsatım oldu.

Etem Kibar yaklaşık birbuçuk yıldır görevde.

Tabii ki ilk günlere göre özgüveni yüksek.                                                                   

İşin hakimiyetini ele almış.

Kurumun ihtiyaçlarına hakim. Yapılacak hizmetlere de hazırlıklı.

Belediyenin kurumsal ciddiyetinin anlaşılması adına kurum içi yapılanmada epeyce emek harcamış.

Belediyedeki kurum müdürlüklerinin başına profesyonel personel alınması adına sorumluluk almış.

Mali işler başta olmak üzere sosyal hizmetler, özel kalem, basın halkla ilişkiler, zabıta, imar ve fen işleri, kırsal hizmetler müdürlüğünde ciddi değişiklikler yapmış.

Bu değişiklikleri profesyonel personel, kurumsal çalışma anlayışına dayandırıyor.

Son 20 gün içinde Başkan Kibar’la iki kez görüşme fırsatı bulunca; sohbetlerimiz içinde “Etem Kibar’ın unutulmayacak bir projesi olacak mı” diye bir soru sordum.

“Şimdiye kadar yaptığımız işler zaten unutulmayacak işler” cevabını aldım.

“... Çöpün Fatsa’dan kaldırılması, OSKİ Genel Müdürlüğünün Fatsa’ya getirilmesi, doğalgaz ağının hızla arttırılması, Çınar Tıp Merkezinin sağlık merkezine dönüştürülmesi, Ağır Ceza Mahkemesinin Fatsa’ya kurulması, altyapı hizmetlerinin ana arter caddelerde yenilenmesi, kapalı pazaryeri planlaması, oto galericiler sitesinin planlaması, kurumsal yapılanma, belediyenin tasarrufları...”

“Bu yapılanlar az iş mi”                                                    

Evet; aldığım cevap bu.

Etem Kibar’a kurumda yapılan geçmişe dönük olası hukuksuzluklara müdahale olacak mı? dediğimizde, “... süreç işliyor, bir hukuksuzluk varsa tabii ki ilgili makamlar inceleyeceklerdir ...” cevabını alıyoruz.

Sayın Kibar’ın seçim öncesi sloganı “Gönül Belediyeciliği” idi.

Bu hedef doğrultusunda sosyal ilişkilerini aktif tutuyor.

Gençlerle “Çay-Simit Sohbeti”, “Halı Saha Maçı”, “İnternet Kafede Pleystation oynaması”, “Tiyatro sahnesinde rol alması”, “Esnaf ziyaretleri”, “Sokak gezileri” bunların tümü gönül belediyeciliği kavramı içinde olan çalışmalar.

Tabii ki şu bir gerçek. Etem Kibar 15 yıllık başarısız bir belediyeyi devralmakla en büyük şanssızlığını yaşıyor. Borç ve yapılamayan hizmetler. Altyapı başarısızlığı. Kötü bir imaj. Yönetilemeyen bir belediye. Yolsuzluk iddiaları. Belediyeye çöken inşaat firmaları. Daha sayamayacağımız onlarca olumsuzluk.

 Boş durmuyor tabii ki.

Fatsa ve Ankara’nın uyumuna vurgu yapıyor. Öneminin farkında.

Parti ilçe teşkilatı, yerel yönetim, Ankara ayağı ile belirlenen hedeflere yürümek.

Bu üçlü sac ayağını güçlü tutarsanız aşılmayacak mesele kalmaz.

Bu uyuma da ciddi önem veriyor.

Hatta büyükşehir ile uyumlu çalışmak ana hedefi. Hilmi Güler başkanla çok yakın ilişki içinde. Büyükşehirden en üt düzey desteği almanın hesabında. Bunu da şu ana kadar başarmış durumda.

Orman Genel Müdürlüğü kapsamında “Çerkezler Mesire Alanı” projesine hazırlık yapıyor. Çalışmalar başlamış. Mevcut alana 100 dönümlük bir alan daha katılmış. Kamulaştırmayı Orman Genel Müdürlüğüne yaptırıyor.  Ankara ayağı oluşmuş. Muhtemelen son turlar yapılıyor. Projenin görselini izledim. Proje bittiğinde Fatsa’nın vizyonu olacak. Karadenizin marka şehrini yaratacak olan görsellikte bir planlama olacak. Fazla detay alamadım. Şimdilik bu kadar.  

Etem başkan sokağın eleştirilerine de olumlu bakıyor. Kulak tıkamıyor. Ancak “eleştiriler olumlu olursa dikkate alırız” diyor.

“Siyasette Fatsa Modeli” kavramına önem veriyor. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmayı önemsediğini vurguluyor. Bu anlayışın sürdürülmesinden yana.

Anlıyoruz ki; Etem Kibar kurum hakimiyetini oluşturduğu yeni müdürlüklerle, yetki paylaşımını başkan yardımcılıklarıyla, hizmetleri de fen işleri ve kırsal hizmetler müdürlükleriyle yürütmeyi hedefliyor.

Şimdiye kadar başarılı mıdır?...

Evet başarılıdır.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde