14 Mayıs 2024

Seçim sonuçları?

  • PDF

Seçim sonuçları 2007 seçimleri gibi olabilir mi?

2007 seçimleri öncesi Ordu’da “Fındık mitingi” yapılmıştı.
Mahşeri bir kalabalık toplanmış ve bu kalabalık saatlerce devlet karayolunu trafiğe kapatmıştı. 
Amaç, fındık fiyatının yükseltilmesi için iktidara gözdağı vermekti.

Gece geç saatlere kadar yolun kapanmasına vesile olan kalabalık grup çeşitli kurumların araya girmesiyle ikna olmuş ve yolu açmışlardı. Bu miting ülke genelinde yankı bulmuş, muhalefetin siyasi malzemesine haline dönüşmüştü. Ve o günlerde fındık fiyatı 2.00 TL. idi. Bu mitingden kısa bir süre sonra ise illimize başbakan gelmişti. Her iki mitingi izleyen birisi olarak o mahşeri kalabalıklardan bir sonuç çıkarmıştık. Ya fındık mitingine gelenler samimi değildi ya da Başbakanın mitingine gelenler samimi değildi. Ancak fındık mitingine gelenlerin samimi olmadıkları ortaya çıkmıştı. Çünkü bu gelişmelerden çok kısa bir süre sonra 22 Temmuz genel seçimleri yapılmış, AK Parti rekor sayılabilecek 210 bin oy alarak Ordu’dan 5 milletvekili çıkarmıştı. O günlerde muhalefet partileri ve kimi vatandaşlar yaptıkları tahminlerde ters köşeye yatmıştı. Zaten bir gazeteci olarak Başbakanın mitingini gördüğümde Ordu seçmeninin AK Partiye verdiği kredinin yükselerek devam edeceğini düşünmüştüm. Bu fikrimi de o günlerde köşemde işlemiş, okuyucularımla paylaşmıştım.

Dün yine bir miting yapıldı.
Başbakan Ordu’ya geldi. 
Bu yazı miting öncesi yazıldı. Ama öyle tahmin ediyorum ki meydanda yine mahşeri bir kalabalık toplanacaktır. 2007 mitinginde olduğu gibi başbakan yine Ordu’lulardan destek isteyecektir. Nalsı ki; Kılıçdaroğlu ve Bahçeli geçen hafta Ordulu seçmenlerden destek istedi, dün de Başbakan aynı desteği isteyecek. 

Ordu seçmeni 2007’deki gibi AK Partiye desteğini verirse ve 210 bin oydan kayıp vermezse muhalefetin yaptığı tüm hesaplar alt üst olur. Çünkü 2007 örneği çok düşündürücü.

26 yıl sonra gelen mutluluk
Spor faaliyetleri hepimizin ortak paydasıdır.
İlimizin, ilçemizin, hatta mahallemizin sportif faaliyetleri hepimizin yakın ilgisini çeker, ortak duygularımızı bu alanda paylaşırız. Geçtiğimiz Pazar günü heyecanı çok yüksek olan bir 90 dakika geçirdik. 
Yüz güldüren an 88. dakikada geldi. Maçın bitimine 2 dakika kalmıştı ki beklenen gol geldi.

26 yıl sonra ilimizin futbol takımı süper lige çıktı.

Orduspor artık süper ligde. 
Maç bitimi Ordu merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde ve Ordulu olup da gurbette yaşayan tüm hemşerilerimizle aynı duyguları yaşadık sanırım. Sevinçlerimiz tek yürek oldu. İnsan yaşamında iş ve siyaset dışında da ilgilenilecek unsurlar vardır kuşkusuz. Karşılık beklemediğimiz ortak paydalarımızın başında da spor geliyor. Dolayısıyla ilimizin futbol takımının en üst ligde olması hem sosyal-kültürel, hem de ekonomik anlamda bir girdi sağlayacaktır. Zaten çok gelişmiş ve gelişecek olmaya aday olamayan sanayi yatırımlarının yoksunluğu karşısında turizm ağırlıklı bir gelişme söz konusu olabilmekte ilimizde. Zira spor alanlarında ki gelişmeler ilimizin cazibesini arttıracaktır. Bir nevi tanıtım sağlanacaktır.

Şu gerçeği de görmeliyiz. Ordu halkı her başarının yanında yer almaktadır ve başarıları takdir etmektedir. Bu vesileyle Orduspor’un başarısında emeği geçen başta yönetim kurulu, teknik heyet ve oyuncuları candan kutluyoruz.
Ve… Orduspor’un bu başarısının devam etmesinin, süper ligde kalmasının da hesapları şimdiden yapılmalıdır.

Son Güncelleme: Pazartesi, 06 Haziran 2011 12:38

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde