28 Mart 2024

ETEM KİBAR’IN İLK BİR YILI

  • PDF
Dünya çapında etkisini her geçen gün daha da arttıran Korona salgını, insan hayatında yarattığı olumsuzluklarına, çaresizliklere aralıksız devam ediyor.
Henüz ilaç bulunamadı.
Tedavi için ciddi bir aşı bulgusu yok.
Ancak salgının önünü kesebilmek için tıbbi çalışmalar aralıksız sürüyor.
Tıp dünyası tabii ki buna bir çare bulacaktır.
 
Fakat hangi süre içinde çare bulunur bilmem. İleriki günlerde yeni salgınlar olur mu bilmem. Yoksul ülkelerin insanları üzerinde yeni denemeler yapılacak mı bilmem, hedef kitleler üzerinde daha nasıl senaryolar yazıyorlar bilmem, “YENİ DÜNYA DÜZENİ” denilen hesapların hedefinde neler planlanıyor bilmem…
 
Bu olumsuz salgın hızını kesmeden yoluna devam ederken alınan önlemlerin, tedbirlerin de artarak sürdüğünü biliyoruz. Bunu hep birlikte yaşıyoruz. Ve kurallara uyuyoruz. Bu önlemler kesinlikle toplumların ayakta kalabilmesi içindir. Öngörülen tedbirlere en üst düzeyde uyum sağlamak hepimizin yapması gereken görevler arasındadır. 
Bütün bunlar yaşanırken hayatın devam ettiğini de unutmuyoruz.
Biliyorsunuz ki yerel yönetim seçimleri yapılalı bir yıl oldu.
 
Yeni yerel yöneticiler bu sürelerde neler yapabildiler? Beklentilere cevap verebildiler mi?
 
Öncelikle şunu belirteyim.Yerel yönetimlerin salgın konusundaki önlemleri ve çalışmaları çok üst düzeyde.Tüm detaylarıyla salgına karşı mücadeleyi elden bırakmıyorlar. Yapılması gerekenleri kendi kurumsal sorumluluk alanlarında eksiksiz yerine getiriyorlar.
 
Fatsa Belediyesi geçen hafta bir tanıtım yaptı. Bir yıllık çalışmasının somut verisi olarak çeşitli basın açıklamaları yayınladı. Bu açıklamalar sosyal medyada ve gazete sayfalarında yer aldı.
 
Fatsa belediyesi bir yıllık çalışmada 13 yeni araç envanterine katmış. Çöp toplama işini ve hizmet alımı yöntemiyle yapılan alımları kendi imkan ve personeliyle yapmayı tercih etmiş. Çünkü hizmet alımı yöntemi belediye kurumlarına pahalıya mal olduğunu görmüş. Bu vesileyle bir yılda kuruma 10 milyonlara varan tasarruflar sağlamış. Zaten borçla devralınan belediye kurumu geleceğe yol alabilmesi için mevcut sistemden vaz geçmesi gerektiğini görmüş. Mevcut sistem kurumun çıkarına değil, kuruma fahiş fiyatlarla iş yapanlara yaramakta olduğunu tespit etmiş.
 
Hizmet alımı yöntemi Fatsa’da kimlerin kasalarını doldurduğunu zamanı geldiğinde öğreneceğiz. AK Partide yöneticilik yapanların hangi işleri nasıl götürdüklerini öğreneceğiz. Ben Etem Kibar başkanlığındaki yeni yerel yöneticilerden bu olumsuzlukların açığa çıkarılacağına eminim. Belediyenin kaynaklarını kimlerin hortumladığının açığa çıkarılmasını bekliyorum. Yapılan adaletsizliklerin hukuk alanında karşılık bulmasını bekliyorum.
 
Etem Kibar yönetiminden beklenen performansı yeterli bulmayanlarımız olabilir. Zamanının daha 5’te 1’ini tamamladı. Umutsuz olmamak gerekir. Yapılanlara ve izlenen yönetim anlayışına bakıldığında “UMUT VAR” diye düşünmek lazım.
 
Aynı şekilde büyükşehir belediyemiz tarafından hizmetlerin devam ediyor olduğunu görüyoruz. Fatsa’ya yapılması planlanan ve çok geç kalındığını zaman zaman dile getirdiğimiz “KAPALI PAZAR YERİ” projesinin planlandığını biliyoruz.
 
“KAPALI PAZAR YERİ” Fatsa’nın olmazsa olmazlarından birisidir. Geç kalmıştır. Fatsa bu hizmetleri çoktan alabilmeliydi. Bu noksanlığı gören yeni yöneticiler ellerini çabuk tutmalılar. Fatsa adına yapılmayanları ivedilikle hayata geçirmeliler. Alt yapı ve üst yapıları aciliyet sırasına göre planlayıp projeler hazırlamalılar. Kaybedilmiş zamanların açıklarını kapatmaları adına hızlı davranarak hizmet vermeliler.
Şu salgın günleri geride kalacak tabii ki.
İşte o zaman daha detaylı değerlendirmeler yapacağız. Beklentileri değişik pencerelerden bakarak gündeme getireceğiz. Bazen acımasızca eleştireceğiz, bazende doğru yapılanların destekçisi olacağız.
Tüm dünya milletleri için salgının sonlanacağı güzel günler diliyorum.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde