26 Nisan 2024

BAŞARILAR SAYIN HİLMİ GÜLER

  • PDF
Büyükşehir Belediyemizin Enver Yılmaz döneminde Fatsa’da başlattığı yatırımlarından birisi geçen hafta hizmete açıldı.
Açılışı Hilmi Güler yaptı. 
Hizmetin adı “MEZBAHANE…”
Yatırımların hizmete dönüşmesi hiç kuşku yok ki; Ordu genelinde tüm Orduluları sevindirmektedir, açıkçası.
Hele de bir büyük yatırımın Fatsa’da hizmet verecek olması doğrudan Fatsalıları fazlasıyla sevindirdi.
Bu yatırım gerçekten günümüz koşullarına uygun, hijyen açısından içinde teknoloji barındıran, kesim kurallarının yeni kriterlerine göre hazırlanmış, Avrupa standartlarında uygunluk belgelerini almış bir kuruluş. Öyle de planlanmıştı. Olması gerekendi.
Bu tesis insan sağlığı ve güvenliğini her yönüyle direkt ilgilendiren kuruluşlar. İnsanın aldığı gıda ile ilişkili son derece hijyen olması gereken kuruluşlar. Dolayısıyla kesim yapılan sürecin her aşamasında takip ve uygunluk gerektiren tesisler.
Çok şükür bu kriterler bu tesisin içinde tamamıyla mevcut.
Esas itibariyle hayvan kesiminde sağlığımızı tehdit edici mikrobik unsurlar artık olmayacak.
Tabii ki Fatsa, bu yatırımın Fatsa’ya yapılmasıyla özelde bir merkezi konum odağı olma özelliğini de muhafaza etmiş oluyor. Kısaca Fatsa’mız bu yatırımlara coğrafi hinterlantı ve ilimizin ikinci derecede merkezi olma itibariyle hak ederek ulaşmış oluyor.
O halde yatırımın planlanmasında ve geçen hafta açılmasında emeği olanları kutlamak gerekir.
Biz Fatsa olarak bu yatırımların ilçemize devamından yanayız. Büyükşehir yatırımlarının adil paylaşımından yanayız. Nüfus yoğunluğu ve hinterlantın büyüklüğüne göre yatırım planlamalarının dağıtılmasından yanayız.
Muhtemelen de büyükşehir belediye başkanımız sayın Hilmi Güler ve yönetim ekibi bu kriterlere göre planlamalar yapmaktadırlar. Çünkü ilimiz kısa sürede Türkiye’de adından söz ettirecek iller arasına girecekse; il içinde hakkaniyetli bölüşümü öncelikli hedef olarak koymalıdır.
Sayın Hilmi Güler başkan, bu anlayışla yol yürürse, hakkaniyeti öncelerse, ilin tamamına bütünlüklü bakarsa başarıları aynı oranda anlayışla karşılanacaktır.
* * *
Fatsa’da yine büyükşehir belediyesinin planlamalarından olan “SEVGİ CADDESİ”projesi ihale edilmiş durumda. Kısa süre içinde kazı başlayacak.
Sevgi Caddesi Sakarya İlkokulu önünden başlayıp, Kurtuluş Mahallesi-eski cezaevi sapağına kadar olan uzun bir alanı kapsıyor. Bu caddeye 15 yıldır bir taş konulmadı. Uzun yıllardır taleplere rağmen nihayet Hilmi Güler’in talimatıyla yakın gelecekte kazı başlamış olacak. İhalesi yapıldı, planlama bitirildi, kazma vurulma aşamasına getirildi.
* * *
Yıl 2004. 
Yerel seçim süreci propagandaları başlamıştı.
AK Parti iktidarının ilk kabinesi. Kabinede Ordu milletvekili Hilmi Güler Enerji Bakanı oluyor. Aynı zamanda iktidarında ilk yerel seçimi.
Hilmi Güler bakan olarak yerel seçim propagandaları kapsamında Fatsa’ya geldi. AK Parti seçim koordinasyon merkezi Fatsa Cumhuriyet Meydanında bulunuyor. Fatsa Belediye başkan adayı Hüseyin Anlayan.
Hiç unutmam; bir akşam vaktiydi. Seçim merkezinin içi ve meydan çok kalabalık. Hilmi Güler içerde konuşma yapıyor.
“FATSA’YA DOĞALGAZ GETİRECEĞİZ”
diyor.
“BOLAMAN’A KADAR RAYLI SİSTEM GETİRECEĞİZ” diyor.
Katılımcılar heyecanlanıyor.
Fatsa’nın yerel basını o konuşmayı manşetlerinden duyuruyor. Sevincimiz en üst seviyede. Bu vaat aylarca tartışılıp yorumlandı.
Doğalgaz Fatsa’ya geliyor tabi. Aradan 14 yıl geçtikten sonra. Konutlarda iki yıldır kullanılıyor.
Geçen hafta Fatsa Organize Sanayi Bölgesine gaz veriliyor.
 
Açılış töreni Hilmi Güler tarafından yapılıyor.
Aradan tam 16 yıl geçmiş.
O zaman bakan olarak vaatte bulunan Hilmi Güler bu gün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak vaadini yerine getirmiş olarak açılış yapıyor. Gurur verici bir fotoğraf değil mi?
Dolayısıyla Hilmi Güler’den uzman kişiliği ile, proje adamı olması ile Ordu’ya yapacağı daha çok proje bekliyoruz.
Başarılar Sayın Hilmi Güler…
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde