28 Mart 2024

EN ÇOK SORULAN SORU “MADEN ALANLARI”

  • PDF
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar 10 aylık başkanlık süresi sonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Toplantıya siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve basın mensupları davet edildi. Bu toplantıya geniş katılımlı ilk toplantı diyebiliriz. 
Başkan Kibar açılış konuşmasında kısaca 10 aylık çalışma performansını açıkladı. Yapılan ve ileriye dönük yapılacak olanları açıkladı.
Sorulan sorulara tek tek cevap verdi.
Toplantıda en çok sorulan soru “maden alanları” ile ilgiliydi. 
Öyle anlaşılıyor ki; maden alanı artık ciddi tartışmalar ve ciddi duyarlılıklar ortaya koyuyor. Kamuoyu maden alanındaki durumla alakalı çok yakından ilgileniyor. Başkana sorulan soruların yüzde 80’i maden alanından geldi. Mevcut maden alanının dışındaki maden arama sondaj çalışmalarının varlığından bahsedildi. Bunun ileriye dönük tehlikeleri dile getirildi. 
Madenin dışında belediyenin maddi durumu konuşuldu. 
Başkan Kibar belediyeyi devraldıklarında 50 milyon lira piyasa borcu olduğunu ve bunun 20 milyon lirasının ödendiğini açıkladı. Kendi döneminde de tüm alımların peşin yapıldığını beyan etti. Toplam borca değinmedi. 
Tasarrufları dile getirdi. Hizmet alımı yönteminden uzaklaştıklarını ve bir çok işi belediyenin kendi imkanlarıyla yapmayı öncelediklerini söyledi. Bu yöntemin de ciddi parasal tasarruf sağladığının altını çizdi. Temizlik işlerinde milyon liraları geçen bir tasarruf yaptıklarını beyan etti. 
Bir başmüfettişin belediyede çalıştığını dile getirdi. Açıkçası geçmiş dönemlerle ilgili kamuoyu iddialarına da bu beyanıyla cevap vermiş oldu. 
Etem Kibar, OSKİ Genel Müdürlüğünün Fatsa’ya taşınmasını konuştu. Emeği olan Hilmi Güler’e teşekkür etti. OSKİ ile birlikte 200 personelin gelecek olmasını ve Fatsa’ya OSKİ eliyle yapılacak olan olası hizmetlerinden bahsetti. Bilindiği üzere Fatsa’nın kısa vadede su sorunu yaşayacağı hesap edilmekte. Bu sorun OSKİ’nin gelmesiyle çözülecek. 2020 yılında OSKİ Fatsa’da 30 milyon liralık yatırım yapacak. Bu bilgiler Sayın Kibar tarafından dillendirildi. 
Biliyoruz ki; Fatsa altyapı fakiri bir ilçe. Uzun yılların biriktirdiği bir tıkanıklık var. Altyapıya önem verilemedi. Örneğin; ilçemizin en uzun caddesi “Sevgi Caddesi” yürünemez vaziyette. Büyükşehir belediyemiz 2020 yılında bu caddenin altyapısını bitirecek. İhalesi yapılmış. Bu da başkan Kibar’ın beyanı. 
Demokratik kuruluşların yapılanmasında da eksiklik yaşayan Fatsa, yerel yöneticiler uzun yıllardır “Kent Konseyi” kurulmasına mesafeli durmuştu. Kent Konseyi’nin kendilerine sanki muhalefet edeceği gerekçesiyle bu kurumun kurulması sürekli ertelenmişti. Sayın Etem Kibar bu toplantıda katılımcıların huzurunda “Kent Konseyi”nin kurulması için söz verdi. Çünkü, dedi; Kent Konseyi bize yol gösterici bir pozisyonda olabilir. Memleket meselelerinde tartışma ve önerme görevi ifa edebilir. Zaten Kent Konseyleri icraat yapmaz, tartışma ortamı yaratır. Görüşleri-fikirleri zenginleştirir. Ortak akıl çerçevesinin oluşması için çaba sergiler. 
Etem Kibar; “bürokrasiye eleman kazandırmalıyız” diyor. 
“Şu an çalışma arkadaşlarım arasında ileriye dönük bürokraside görev alabilecek kişiler yetiştiriyoruz. Zaman içinde bu arkadaşları bürokrasiye yerleştireceğiz. Fatsa’nın eksikliklerinden birisi de bürokrasideki eleman sıkıntısıdır.” Diyor.
Sayın Kibar’ın toplantısından çıkardığım sonuçlar kısaca bunlardı. 
Ayrıca Etem Kibar bu toplantıların kısa aralıklarla yapılacağı bilgisini de paylaştı. İstişare kültürünü bu haliyle güçlendirmek istediklerinin altını çizdi. 
 
Umarım yaklaşımlar faydalı olacaktır.  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde