01 Mayıs 2024

HER SEÇİMDE DESTEKLEDİ

  • PDF
24 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ordu’ya geliyor. 
Amaç; özelde AK Parti il kongresine katılmak, genelde Ordu halkıyla buluşmak. 
3 Kasım 2002 seçimleri başta olmak üzere sonrasındaki tüm seçimlerde AK Partiye artarak oy desteği veren Ordu halkı, 16 Nisan referandum seçimlerinde de yüzde 63 oyla desteğini sürdürdü. 
AK Parti veya Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ve tüm Karadeniz illerinden en fazla destek alan bir parti. Sanırım bu oy desteğinin karşılığının bir yansıması olarak “her ilden bir bakan yapılması.” 
Fındık bölgesi olan illerimiz, her ne kadar fındık ürününde dalgalı fiyatlar yaşasa da.. 2017’de fiyat yerlerde sürünse de.. bölgeye çok büyük yatırımlar yapılmamış olsa da.. AK Partiyi sürekli olarak desteklemiştir. Oy oranları artmıştır.
Bu destek büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına münhasır bir destek olmalıdır. Hem Karadenizli olması, hem de karizmatik liderliği Karadenizlilerin gönlünü ve desteğini kazanmasına yeterli oluyor demek ki. 
Cumhurbaşkanımız 24 Mart Cumartesi günü Ordulularla yeniden buluşacak. 
“Eyyyy Ordu” dediğindeki coşkuyu ve sevgiyi yeniden görecek. 
Bu coşku ve sevgi büyük hizmetlerin veya yatırımların yapılması karşılığı mıdır, bilemem. Bildiğim ve anladığım tek şey şahsına münhasır bir sevgi oluşmasıdır. Ne hizmet, ne yatırım, ne de fındık fiyatı.. vs. olamaz.
Erken genel seçim olmazsa bir yıl sonra yerel seçim var. Ordu’da yerel idare üzerinde birçok kirli bilgi dolaşıyor. Bu bilgiler Cumhurbaşkanımıza da ulaştırılıyordur. Sanırım Ordu ziyaretinde yerel idare ile ilgili bu bilgileri sorgulayacaktır. Ve iddialara, kirli bilgilere son verecektir. 
Ordu halkı yerel yönetimlerimizin hizmetleriyle anılmasını ister. Parti içi çekişmeler sokağı ilgilendirmez. Ancak sürekli bir karalama ve kirletme söz konusu. Bu politikaya son verilmeli ve yerel yönetimlerimiz işine gücüne bakmalı. 
Devam eden yatırımların başında Ordu Çevre Yolu gelmektedir. Çevre yolunun bir an önce hizmete alınması ile ilgili gerçekçi bilgiler verilecektir. Bunun dışında ilimizde yatırım denilebilecek büyük işler yoktur. Yerel yönetimlerin planlamaları dışında genel bütçeden kaynaklı ciddi bir planlama da yoktur. 
Cumhurbaşkanımız yeni yatırım müjdeleri verir mi, bilemeyiz. Cumartesiyi bekleyeceğiz. 
HAVALARIN İYİ OLMASI
2018 yılı yerel yönetimler yılı olacak. 
 Hava koşulları ne kadar uygun olursa o kadar çalışma yapılacak. 
Bunu nereden biliyoruz.. yönetici beyanlarından öğreniyoruz. Planlamaları görüyoruz. 
Özellikle şehir merkezlerinde ciddi çalışmalar var. Altyapı çalışmaları ve bu altyapıların geçtiği cadde ve sokakların üst yapı çalışmaları sürdürülüyor. Muhtemelen tozdan, topraktan, çamurdan kurtulacağız. Durum onu gösteriyor. 
* * *
“CENAN KIR” KOLTUKTA
AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Cenan Kır koltuğa oturdu. 
Yeni yöneticileriyle göreve başladı. 
Bir ilk yaşandı diyebiliriz. 
O da nedir?
Devir teslim töreni yapılması. 
Oysa bu gibi görevlerde devir teslim törenlerine hiç tanıklık etmemiştik. 
Muhtemelen devir teslim merasimi yapılması fikri Abdullah Uçar’dan çıkmıştı.
Hatta devir yapılan gün Sayın Uçar’ın yaş günüydü. O gün parti ofisinde bir de yaş günü merasimi yapıldı. 
Devreden başkanımız Abdullah Uçar yaptığı konuşmada “Sanki göreve kendim gelmiş gibi sevinçliyim. Cenan beyle 3 yıl aynı yönetimde çalıştım. Kendisi benim yardımcımdı. Uyum içinde bir çalışma yaptık. Bu görevler bir bayrak yarışıdır. Bayrağı Cenan Kır kardeşime devretmekten mutluyum.” dedi. 
Cenan Kır’da buna benzer beyanlarda bulunarak görevi devraldı. 
Siyaset kulislerinde de yeni yönetimin Abdullah Uçar’la uyumlu çalışılacağı yorumları yapılmakta. Açıkçası Abdullah Uçar’ı önümüzdeki yıllarda da siyaset sahnesinde göreceğiz. 
Hayırlı olsun.
* * *
AYHAN BAŞ VE “MÜDAHALE”
Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş’la sohbet ettik. 
Ayhan bey; Gıda Maddeleri Odası seçimlerinde kendisinin taraf olduğu iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Hatta seçim günü Fatsa’da olmadığını bile.
Seçimlere hiçbir müdahalesinin olmadığını açık yüreklilikle beyan eden Ayhan Baş; “Ben Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanıyım. Tabii ki seçimlerden uzak değiliz. Yüzlerce insanla karşılaşıyoruz. Birçok esnafımızın talepleri oluyor. Bu taleplere dönüş yapıyoruz. Dolayısıyla esnaf kardeşlerimle çoğu sefer sık aralıklarla birlikte oluyorum. Bu birlikten sonuç çıkarmaya çalışan çevreler oluyor ve oldu. Biz bunları biliyoruz. Seçimler oldu ve bitti. Ben kazanana hayırlı olsun temennisinde bulundum. Kaldı ki Fatsa’da bizler hep birlikteyiz.” Dedi.
Ben de kendisine “Sizin tarafsız kalmanız doğru olanıdır. Siz Esnaf Kefalet Başkanısınız. Odaların abisi konumundasınız. O halde her yere müdahale etmemelisiniz. Kazananı tebrik etmelisiniz” beyanında bulundum. 
Sohbetimiz Ordu Esnaf Odaları seçimlerine geldi. 
Ordu Esnaf Odaları başkanı Fatsalı rahmetli Aydın Bostancıoğlu idi. Çalışmalarında Fatsa adına pozitif ayrımcılık yapmış olabilir. Buna da saygı duyulmuştur. 
Bu kurumda Mayıs ayında yeniden seçimler yapılacak. Bir Fatsalının seçilmesi arzumuzdur. 
Ancak Fatsa’nın hedefinde böyle bir oluşum yok. 
Ne var?
Listelere girme yarışı var. 
Bunu Ayhan Baş’ta beyan ediyor. 
“Fatsa olarak 4 odayız. Bu dört oda il seçimlerinde bir arada olamayabilir. Çünkü hepimizde listelere girme yarışı var. Hal böyle olunca aramızda kopukluk oluyor.”
Ayhan Baş bu görüşte.
Oysa en azından Fatsalı odalar birliktelik sağlarsa il seçimlerinde sonuç alabilirler. 
* * *
HÜSEYİN ANLAYAN RİSK ALDI
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; 14 yıllık belediye başkanlığı sürecini geniş katılımlı bir toplantıda anlattı.
“Ortak Akıl” toplantısı adı verilen etkinlik 3 saat sürdü. 
Aslında Hüseyin Anlayan 14 yıllık belediye başkanlığı çalışmasını 3 saate sığdırarak geçen zamanın hesabını da vermiş oldu. Bu hesap aynı zamanda Fatsa’ya karşı verilmiş bir hesap oldu.
Bu toplantıya bir nevi ‘gaz alma’ operasyonu da denilebilir.
Hatta Sayın Anlayan büyük bir risk aldı da diyebiliriz.
Tüm muhalefeti karşısına oturtup, eleştirilerin hedefi haline gelmek cesaret ister. 
Bunu yaptı. 
Hüseyin Anlayan için zor bir durumdu. Fakat bu zorluğu göze aldı ve muhalefetin olgun, bilinçli, dersine çalışmış sorularına ve eleştirilerine göğsünü siper etti.
Bence toplantının galibi Hüseyin Anlayan’dır. 
Ancak tartışma kültürü açısından bakıldığında, demokratik eleştiri açısından bakıldığında Fatsa kazanmıştır. 
Hakaret içermeden, iftira atmadan, medeni ve demokratik eleştiri hakkını kullanan katılımcılar Fatsa’nın demokrasi ve olgunluk kültürünü de ortaya koydular. Tartışma adabına uygunluğu sergilediler. 
Muhalefet partileri ilçe başkanlarının eleştiri ve önerileri tartışmasız fevkalade oldu. 
Sayın başkanlarımız toplantıya hazırlıklı gelmişler. Hepsi de ayrımsız çok başarılı konuşmalar yaptılar. Fatsa’nın tüm gelişmelerine hakim olduklarını ortaya koydular. Bilgi sahibi olduklarını gördük. Belediye çalışmalarıyla ilgili eleştirel tespitleri ve önerileri salonda bulunanlar tarafından taktir topladı. İlçe başkanlarımız yerel seçimlere dair aday adayı olabileceklerinin işaretlerini de verdiler. 
 
CHP, MHP ve İYİ Parti başkanları bu donanımlarıyla ve yerel sorunlara hakimiyetleriyle yerel seçimlere göz kırpma eylemlerini de sergilemiş oldular. Yerel seçimlere doğru giderken muhalefetin ciddi hazırlandıklarını da bu toplantıyla öğrenmiş olduk. 
Bu gibi toplantıların düzenli olarak yapılması dileklerimle… 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde