02 Mayıs 2024

KÜRTLERE KARŞI YAPILIYOR MUŞ!

  • PDF
Afrin operasyonu nedeniyle çeşitli çevrelerden tepkiler geliyor.
Operasyon için katliam diyenler var, soykırım diyenler var, Kürtlere karşı savaş yapılıyor diyenler var, Suriye’nin bölünme operasyonu diyenler var, kısaca karşı çıkanlar var.
Bu karşıtlığın siyasi ayağında başta HDP ve marjinal sol gruplar var. Kimi aydınlar var. Savaşa hayır diyenler var. Akademisyenler, sanatçılar, sivil toplum örgütleri var. Bildiri yayınlayan savaş karşıtı kuruluşlar var.
Kısmen de olsa CHP’yi de buraya katmak isteyen bir dizi trol gruplar var. İlle de CHP’yi bu grup içinde görmek isteyenler var. Başta iktidar grupları ve MHP olmak üzere, AK Partinin kalemşorları var. Ülkenin savaş halinde bile muhalefete çakmaya çalışan bir iktidar var. 
Oysa farklı görüşlerin olması doğaldır. 
Tabii ki savaş en son başvurulması gereken bir yöntem olmalıdır. 
Kimse savaş istemez. İstememeli. Savaşlar yakıcı, yıkıcı oluyor. 
Ancak tehlike sizin kapınıza kadar dayanmış, bekanızı tehdit eder bir durum ortaya çıkmışsa elbette önlem almak asli görev haline dönüşüyor. 
Hemen yanı başınızdan size karşı tehdit oluşturacak bir yapılanma olursa bunu bertaraf etmek görev sayılır. Eğer bu önlemler alınmıyorsa yöneticiler görevlerini savsaklamış olurlar. 
Afrin operasyonunda milli birlik sağlayamazsak ülkemizin bekası tehlikeye girer. Güvenlik sorunu yaşarız. İçeride kısır döngülerden kaçınılmalıdır. Fikirlere karşı cephe almaktan kaçınılmalıdır. Hoşgörü kültürü öncelikli olmalıdır. 
Ülke içindeki birlik ve bütünlüğümüzde bir sorun yoktur. 
Türkiye eğer bu bölgede bu müdahaleleri güçlü bir şekilde bertaraf edemezse bilinmeli ki komşularımızın tamamı tehlikeye girer, bölünüp parçalanır. Ve sıra bize gelir. 
Türkiye’nin hiçbir komşusunun toprağında gözü olmamalı. Aksine.. gerekirse komşularının toprak bütünlüğü için bile savaşmalı. 
Türkiye’nin huzuru ve güçlü yapısı bölgenin de huzuru demektir. 
Efendim; operasyon olmamalıymış! 
Kürtlere katliam yapılıyormuş!
Bunun adı soykırımmış!
Geçiniz… 
Türkiye her koşulda güvenliğini sağlama almalıdır. 
Güçlü ordu, güçlü millet, güçlü devlet, güçlü Türkiye Ortadoğu bölgesinin de teminatıdır. 
Gönül istiyor ki savaşlar olmasın. Canlar yanmasın. Kan akmasın. 
Vatan savunması söz konusu olunca detaya girmek teferruat oluyor. 
Karşı çıkanların eğilimi belli zaten. Onlar her şeye karşı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde