02 Mayıs 2024

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE FATSA

  • PDF
Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz Fatsalılarla “ORTAK AKIL” toplantısı yaptı.
Büyükşehir Meclis salonunda yapılan toplantının ‘katılımcıların da yorumlarına bakıldığında’ doyurucu geçtiğini söyleyebiliriz. 
Lafı uzatmayacağım.
Enver Yılmaz’ın 45 dakikalık sunumu, sorulara verdiği cevaplar katılımcıları etkilemiş olmalı. Aynı zamanda Enver Yılmaz’da toplantıdan pozitif yönde etkilendiğini beyan etti ve Fatsalılara teşekkür etti. 
Özellikle Fatsalı katılımcıların görüş ve önerileri daha olgun ve pozitif yönde beklentiler ortaya koymaktaydı.
Fatsa’da bitirilemeyen altyapı çalışmaları, çöp toplama hizmetindeki aksamalar, özellikle otopark sıkıntısı çekilmesi, yeşil alanların yokluğu, çok katlı imar yapılanması, bozuk olan imar yapılanmasının üzerine yeni alanlardaki imar bozuklukları, kalitesiz kömür tüketiminden kaynaklı hava kirliliği, caddelerdeki inşaat kalıntıları ve atıkları, sahil caddesindeki oto galerilerin durumu, kapalı pazaryerinin planlanamamış olması gibi olumsuzlukların tümü konuşuldu. 
AK Parti ilçe başkanı Abdullah Uçar, CHP ilçe başkanı Onur Çam, MHP ilçe başkanı Murat Kaçak, Saadet ilçe başkanı İsmail Koçan, BBP ilçe başkanı Fatma Yümlü, Ticaret Odası başkanı Tayfun Karataş,  Yardım Sevenler Derneği başkanı Nimet Koç, Fatsa Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan çok detaylı konuşmalarıyla toplantının kalitesini ortaya koydular. 
Herkes dersine çalışmış olarak toplantıya katılım sergilemişti. Bu da Fatsalıların Fatsa’ya karşı ciddi anlamda duyarlılık sergilediğinin resmiydi.  
Sayın Enver Yılmaz işine hakim, birikimli, yapılan yatırımları çakılan çivisine kadar bilen, takip eden, Akkuş’tan-Mesudiye’ye, Gülyalı’dan-Ünye’ye kadar olan alanın tamamında uçan kuştan haberi olduğu algısıyla.. Ordu ilinin tamamına karşı sorumlu olduğunun da fotoğrafını izleyicilerin dikkatine sundu. 
Zaten siyasi karizması yüksek olan Enver Yılmaz; verdiği vaatler ve yapacağı yatırımları da Fatsalılarla paylaşma fırsatı buldu. 
Bu toplantılar faydalıdır. Sürekli hale getirilmesi gerekir. İstişareden yola çıkılırsa doğru çözümler üretilir. 
Öyle de olmalı. 
Toplantıdan çıkan sonuç; Fatsa’da da bu gibi istişari buluşmaların sağlanması gerçekleştirilmeli. Ortak aklın öne çıkarılması için fikirlerin tartışılmasının önü açılmalı. Kurumsal yapıların (Kent Konseyi) kurulumuna öncülük edilmeli. İktidar, muhalefetin önerilerine kulak vermeli. Eleştirilerdeki çözüm odaklı görüşleri kayda almalı, önemsemeli. 
Bu sonuca katılmamak mümkün değil. 
Yerel yönetimimiz artık daha paylaşımcı hizmet üretmeli. Geniş kesimlerin kabul edebileceği işlere yol vermeli. “Ben en doğrusunu yaparım” anlayışından geri durmalı. Ortak akıl etrafında kümelenmeli. 
İstişare kültürümüzü de bu haliyle güçlendirmiş oluruz. 
Buna da büyükşehir belediyemiz vesile oldu deriz. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde