02 Mayıs 2024

HASTANE İHTİYAÇLARINI KİMLER TAKİP EDECEK?

  • PDF
İktidar partisinin bırakalım parti yerel yöneticilerini.. milletvekillerinin bile siyasi ağırlık koyup planlama yapabileceklerini düşünebilir miyiz? 
Hadi bakanlık mevkiinde olanları ayrı tutalım. Bütçeleri var, yatırım planlamalarını kendileri yapıyor, projeler üretebiliyorlar vs. 
Ancak milletvekilleri ve parti yerel yöneticilerinin durumu böyle değil.
Örneğin; Fatsa Devlet Hastanesine 2 uzman doktor kadrosu açılıyor, bu açılan kadro yetmez deyip ihtiyaç kadar kadro alabiliyorlar mı? Kadro açılması; müracaat eden uzman doktorların atamasının hemen yapılması demek.
Aynı durumda olan Ünye ilçemize 10 uzman doktor kadrosu açılırken, (çeşitli branşlarda fazlalıkları var) eşit konumda olan hastanelere eşit davranılması gerekir diyebilecek güçleri var mı? 
Bu planlamayı yapan Ordu Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği parti teşkilatlarına veya milletvekillerine bilgi vermiyor mu?
Veriyorsa; “dur bakalım, eyyy genel sekreter 2’ye 10 eşitsizdir” diyebiliyorlar mı? Veya diyebilmişler mi?
Görülüyor ki; son zamanlarda iktidar siyasetçilerinin en iyi yaptığı şey hastanelerde hasta ziyareti yapmaları. Bu ziyaretleri sosyal medyada sıklıkla görebiliyoruz. O halde hasta ziyareti yaparken, hastanemizin ihtiyaçlarını da sorun-soruşturun ve takip edin.
O halde ziyarete gidilen hastanelerin ihtiyaçları pek dikkat çekmiyor demek ki! 
Buradan hem AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı’ya, hem de AK Parti Fatsa ilçe başkanı Abdullah Uçar’a bir çağrıda bulunalım.
Fatsa Devlet Hastanesinin ihtiyaçlarına biraz kulak veriniz. 
Siyasi ağırlığınızı gösteriniz. 
Devlet muhteşem hastaneler yapmış, içinin boş olmasının ne anlamı olur. Hem doktor, hem de teknik personel eksikliğinin olması kimin işine yarar? 
Siyasi gücü olan sayın ilgililere duyurulur. 
Güçleri yetmeyenlere diyeceğimiz bir şey yoktur.
* *
Oysa yerel siyasetçilerin etkinliğini veya üzerlerindeki kamuoyu baskıları sonucu ciddi uğraşlar verdiklerini, hizmet ürettikleri yaşamış ve bilen birisiyim. Birçok hizmete imza attıklarını anımsarım. İktidar ilçe başkanlarının Ankara’yı, ildeki kurumları nasıl çalıştırdıklarının tanığıyım. 
15 yıllık AK Parti iktidarında, siyasi inisiyatif kullanma merkezleri veya mevkileri değişmiş olabilir. Milletvekillerinin ve parti yerel yöneticilerinin iş yaptırma olanakları kalmamış olabilir. Sözleri dinlenmiyor olabilir. Yeni sistem bu konumda olanları dışarı atmış olabilir. Biliyoruz ki; öyle de oldu. O zaman inisiyatif kullanan, irade ortaya koyanlara yakın olmak gerekir. Bu da bir seçenektir. 
Başarılar…  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde