02 Mayıs 2024

GENEL MERKEZ KİMİ İSTERSE O MU OLACAK?

  • PDF
AK Partide uzun süredir bir nöbet değişiminden, her daim yol ayrımından bahsediliyor.
Metal yorgunluğu başta olmak üzere başarı gösteremeyenler gerekçe gösterilerek teşkilatlarda değişim olacağı vurgulanıyor.
Süreç başladı. İlçelerde kongreler yapılıyor.
Sahi kongreler yapıldığından haberi olan var mı? 
Ülke genelinde yüzde 50 oy almış bir partinin kongreleri sessiz sedasız geçer mi?
Geçmemeli, yer yerinden oynamalı.
Yüksek katılımlı, birden fazla adaylı coşkulu kongreler olmalı.  
Hatta parti üyelerini bırakın sempatizanların bile katılacağı kongreler olmalı.
Çünkü İlimizde birçok ilçede yüzde 80’lere varan oy desteği olan bir partinin kongreleri sönük geçmemeli.
Milletvekillerinin ülke gelişmelerine dair, meclis çalışmalarına ilişkin tabana bilgi verdiği kongreler olmalı. Fındık fiyatının sorgulanabildiği, konuşulabildiği, vekillerin; “hangi gerekçelerle fındık fiyatının düşük olduğu” anlatılmalı.
Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yaptığı hizmetler konuşulmalı. İlimize dair politikalar ve öngörüler dile getirilmeli. 
Varsa ikinci listelerin yarıştığı, alternatif hizmet yöntemlerinin ve vaatlerin tartışılmasına ve konuşulmasına ön verilmeli. 
Üyelerin dilek ve isteklerinin yanı sıra eleştirilerini de dile getirecek ortamlar hazırlanmalı. Kürsüler verilmeli. Herkes eteğindeki taşı dökmeli. Demokrasi böyle olmalı ve böyle yerleşmeli.
Kurumsal, demokrat kimlikli partilerde hatta ülkemizin en büyük partisinde (yaş itibariyle değil) daha çok coşku olmalı. 
Çatalpınar ilçesi kongresini sosyal medyadan takip ettim ve sönük bir kongre olduğu algısı oluşturdum kafamda. Dolayısıyla yorumlarımda da bu ilçenin kongresini baz alarak görüşlerimi beyan etmekteyim.
Örneğin; Fatsa kongresinde katılımın yüksek olması olasılığı düşünülmeli. Öyle de olmalı, o zemin hazırlanmalı. Mevcut teşkilat unutulmayacak bir kongre zemini hazırlamalı. 
Keşke iki adaylı kongreler olsa da yönetimlere talip olanlar demokrasi zemininde yarışabilse. Ancak görünen o ki; tek listeler halinde genel merkez onayı almış simalar seçilecekler. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde