29 Nisan 2024

BAKAN KURTULMUŞ’TAN YATIRIM VE HİZMET BEKLEYECEĞİZ YORULANLARA DA MÜDAHALE ETMELİDİR, EDECEKTİR

  • PDF

Çarşamba günü yapılan bakanlar kurulu değişikliğinde Numan Kurtulmuş Kültür ve Turizm Bakanlığına getirildi.

Öncelikle Sayın Kurtulmuş’u tebrik ediyoruz.

İlimizin bir milletvekili olması sebebiyle mutluyuz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırımcı bir bakanlık. Turizm yatırımları buradan yönetiliyor. Bütçesi var ve bu bütçenin yönetimi ve yönlendirmesi Numan Kurtulmuş’un inisiyatifinde olacak.

İlimiz turizm yatırımı bekleyen bir pozisyonda. Çünkü yönünü turizme çevirmiş durumda. Denizi ve yaylalarıyla iç içe bir profili var. Bu her iki doğal durum, ilimizin turizm değerini arttırmakta. Dolayısıyla kamu destekleri ve teşvikleriyle yatırım gerekiyor.

İşte tam bu noktada; iyi ki Numan bey Turizm Bakanı oldu demeliyiz. Yatırım ve teşvikler konusunda “yatırım önceliği” sağlayabilir demeliyiz.

Sayın Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcılığı hükümet sözcülüğü görevini yapıyordu. Belki o mevkide Ordu’ya pek zaman ayıramamış olabilir.

Ancak yeni bakanlığında iline çok zaman ayırmasını isteyeceğiz.

16 Temmuz Pazar günü Perşembe Yaylasında güzel bir otel açıldı. Bu bir ilk. Ve devamı gelmeli.

Nasıl çoğalacak bu tesisler? Tabii ki Turizm Bakanlığı öncülüğünde.

Biz Ordulular Sayın Kurtulmuş’tan bundan sonra daha çok hizmet ve yatırım beklemeliyiz. Bu beklenti hakkımız olsa gerek.

Turizme yelken açmaya yönelmişsek; turizm için hedef koymuşsak, bu alanda yerel yönetimlerimizde çalışmalarını turizm rotasına çeviriyorsa.. o halde Numan beyin desteği kaçınılmaz olacaktır.

Ben umut ediyorum ki; Sayın Kurtulmuş Ordu’yu yeni bakanlığı içinde masaya yatıracaktır. Planlanmış veya planlanacak yatırımları gözden geçirecektir. Karadeniz Bölgesinde Ordu’yu “Butik Turizm Kenti” yapacaktır.

Sayın bakanımızın siyasi kariyeri ile ilgili, bakanlık değişimi ile ilgili daha ilk günden çeşitli yorumlar yapılmaktadır.

Bu değerlendirmeler parti içi çekişme temellidir.

Tabii ki AK Parti içinde de bir grup kesim siyasi mücadele vermektedir. İleriye dönük siyasi ikbal mücadelesi vereceklerdir. Bu siyaseten doğal bir durumdur.

Bu çekişme kamuoyunu bağlamaz. Kamuoyu hizmete ve yatırıma bakar. Sandık zamanı geldiğinde de siyasi tercihini yapar.

Kulis bilgilerime dayanarak şunu söyleyebilirim; AK Parti kongre sürecine girecek. Bu süreçte Sayın Kurtulmuş ilçe ve il teşkilatlarının yapılanmasında müdahaleci olabilir. Tercih yapabilir. Metal yorgunu olduğunu gördüğü teşkilatların değişimi konusunda genel merkez yöneticilerine uyarıda veya tavsiyede bulunabilir.

AK Parti teşkilatları sürprizlere gebe.

Kimin gideceği, kimin kalacağını kestirmek zor değil.

Reis fişeği attı bir kere. Ok yaydan çıktı.

Yorulan ve başarılı olamayanlar yolcu… 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde