28 Nisan 2024

AMAÇ NE OLABİLİR, YORULANLAR GİDİCİ

  • PDF
Sosyal Medya paylaşımlarında son derece başarılı olan yöneticiler bu başarılarını hizmet yapma noktasında da gösterebiliyorlar mı?
Ramazan ayının birinci gününden bu yana her an birden fazla paylaşım yapan iftar, teravih ve sahurda da bunu devam ettirenler nasıl bir hesap içindedirler bilemem. Amaçları ne olabilir, nasıl bir siyasi gelecek hayal edebilirler anlaşılır değil.
Bunu bir politika veya iş üretme gibi mi algılıyorlar acaba? 
“Bu kadar da olmaz” diyenler olmuştur. 
Ben dedim.. hem de Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe’ye.
Bayram sonrası telefon sohbetimizde samimiyetle “ … Başkan; ramazan boyunca sosyal medyadan yüzlerce paylaşım yapıldı. Sanki bu paylaşımlar bir politika, bir iş üretimiymiş gibi. Bu söyleyeceklerimi sizin şahsınıza atfetmiyorum. Ancak sizin mahalle mensupları ne yapsalar, nereye gitseler, nerede iftar açsalar, nerede teravih namazı kılsalar ve sahur programına katılsalar hemen hemen hepsini günü gününe, saati saatine, dakikası dakikasına sosyal medyada paylaştılar. Acaba bu paylaşımlardan dolayı ne kazanıyor olabilirler. Yediği yemeği, kıldığı namazı ve katıldığı sahur programlarını paylaşarak kime mesaj vermiş oluyorlar. Bu davranışlar din açısından da sakıncalı değil mi? Dinimizde “yaptığınız hayırları göstermeyin” denmiyor mu? Herkes namazını, orucunu kendisine tutmuyor mu? Bunlar birer gösteriş vesilesi değil mi? Dolayısıyla din istismarcılığı olmuyor mu?
Oysa siz yöneticiler yaptığınız “hizmetleri” paylaşacak konumdasınız. Örneğin; sizin paylaşımlarınızı gördüm ve aramak istedim. Hatipli, Geyikçeli, Kaleönü, Hoylu vs mahallelerimizdeki yol yapım çalışmalarını paylaştınız. Bu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Fakat şehir içindeki ana arter caddeleri görmüyorsunuz sanırım. Bir Reşadiye Caddemiz var toz toprak içinde. Esnaf isyanda, vatandaşlarımız kaldırımlarda yürüyemiyor. Bunu da paylaşsanız olmaz mı? Şehir merkezindeki bu mezbelelik ne zaman bitecek.” dedim.
Muharrem beyin samimiyetine inandığım için bu sorularımı telefon görüşmemde aktarmış oldum, hatta daha fazlasını.. dolayısıyla siz okuyucularımla da paylaşmış oluyorum.
Telefon görüşmemizden sonra Reşadiye Caddesinde üst yapı çalışmasının başladığını da ayrıca belirtmeliyim. 
Şunu hep söyleye durduk. “Havaların müsait olmasını fırsata çevirmeliyiz. Alt ve üst yapı çalışmalarında gecikme yaşanmamalı.”
Muharrem Aktepe 3 dönemdir başkan yardımcısı. Belediyede kuş uçsa haberi olur. Haberi olmazsa başarılı olamaz. Başarılı olup olmadığını da ben belirleyemem. Ancak kamuoyu şikayetlerini zaman zaman kendisiyle paylaşırım. Kendisine eleştirilerimi yaparım, karşılıklı tartışmalara girerim. Küsmez, darılmaz. 
Ayrıca; Muharrem Aktepe belediyedeki görevi gereği hep kötü polis rolünde olmuştur. Bu rol kendisine bilerek verilmiş olsa gerek. Mali işlerin tamamı 3 dönemdir Muharrem beyin yetkisinde yol almıştır. Zaten belediyelerde en çok eleştirilen birim mali işler birimi ve onun yetkilisi olur. İş yapıp parasını geç alanlar suçu birim yetkilisine atarlar. Dolayısıyla belediyenin en sevimsiz konumunda Aktepe olmuştur. Oysa bu bir görevdir ve bunu birileri yapacaktır. Başkan Hüseyin Anlayan’da 3 dönemdir bu sevimsiz görevi Muharrem Aktepe’ye yüklemiştir.
Sayın Aktepe, yaklaşık bir yıldır “kurum içindeki iş yükü hafiflemiş olmalı ki” sosyal hayatta daha çok görünür olmaya başladı. 
İster istemez bu fotoğraf Aktepe ile ilgili kamuoyundaki siyasal yorumları da beraberinde getiriyor. 
Geleceğe dönük siyasal “ACABA?”ları çoğaltıyor. 
Biz yine yazıyı dağıtmadan konumuza dönelim; Muharrem bey telefonla görüşmemizdeki eleştirilerim karşısında yaptığı açıklamada; “… Fatsa şehir merkezindeki çalışmalar büyük şehir tarafından yapılmakta. Büyük şehir yetkilileriyle sürekli istişare halindeyiz. Çok yakın takipteyiz. Eylül sonuna kadar Fatsa’daki planlamaların tamamı bitirilecek. Reşadiye Caddesinde de 10 günlük çalışmayla üst yapı tamamlanacak. Hemşerilerimiz biraz daha sabırlı olsunlar. Sabırsızlıklarını da anlayışla karşılıyoruz. Eleştirilerinde haklıdırlar. Hava şartları elvermediği için ciddi gecikmeler yaşandı. Az kaldı. Tüm alt ve üst yapı çalışmalarını yakından takip ediyoruz…” dedi. 
Bu beyanatın inandırıcılığı var veya yok. Bu kamuoyunun taktirindedir. İşleri takip etme sorumluluğu da yöneticilerindir.
Fatsa’da her yönüyle yeni bir dönem başlayacak. 
Bu yenilikler AK Parti teşkilatları başta olmak üzere, yerel yöneticilerde de söz konusu olacak. 
Uzun gibi duran zaman çabuk geçecektir. Yeni isimlere hazırlıklı olmak lazım. Yorulanlar dinlenmeye alınacak. Daha dinamik ve heyecanlı isimler sahnede olacak. 
Fatsa yerel yöneticileri ve parti teşkilatı da bu değişimden nasibini alacak. 
Teşkilatlarda ve idareciliklerde tecrübe sahipleri de yoluna devam edecektir. Bütün kadrolar yenilenecek diye bir algı olmamalı.
Bizce; değişim olmalı.. yorulanlar veya hizmet üretemeyenler göreve devam ettirilmemeli. 
Zaten 19 Ağustosta ilçe kongreleri başlayacak. 12 Kasımda bitirilecek. 
Biz deriz ki; memleketin hizmete ihtiyacı var.. yeni heyecanlar iş başına getirilsin.. gerisi teferruat. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde