29 Nisan 2024

KURULTAY YAPILDI DEVAMINA BAKALIM

  • PDF
AK Parti kurultayı ile birlikte Türkiye’de yeni bir başlangıç olacak. 
Bu yeniliğin adı; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi.”
 16 Nisan referandum oylaması bu yeniliğin birinci ayağı olmuştu. 
İkinci ise 21 Mayıs AK Parti kurultayı ile somuta dönüşmüş oldu.
2014 Ağustos’undan bu yana fiilen devam eden partili Cumhurbaşkanlığı dönemi 21 Mayıs kurultayı ile birlikte hukuken de başladı. Türkiye artık partili cumhurbaşkanlığına geçiş yaptı.
Parti kurultayları her daim coşkulu olmakta. 
AK Partide daha fazla coşkulu. 
15 yıldır iktidarda iseniz bu coşku tavan yapmakta. Birde lideriniz birçok yönüyle karizmatik ve siyaseten güçlü ve etkileyici vasıflara sahipse; tabandan tavana kadar partinin tüm kademeleri liderine sahip çıkmakta.
Bunu 21 Mayıs kurultayında bir kez daha gördük. 
AK Partiye gönül vermiş seçmen kitlesi bu sevgiyi ve coşkuyu yeniden ortaya koydu. 
Tabii ki AK Partiye gönül veren seçmenler bu sevinci ve gururu haklı olarak yaşayacaklardır. İktidar olmak, liderin güçlü olması pozitif etkilerle tabana yansımaktadır. Kim istemez ki oy verdiği partinin iktidarda olmasını. Liderinin karizmatik olmasını. 
* * *
Yeni sistemin nelerle karşılaşacağı henüz belli değil. Olumlu veya olumsuz yönleri zaman içinde ortaya çıkacak. Demokrasimizin gelişip gelişmeyeceği uygulamalarla belirginlik kazanacak. Şimdiden gelişmeleri kestirmek mümkün gözükmüyor. 
2019 yılına kadar yeni sistemin yapı taşları yerleştirilmeye çalışılacak. Bilinen bir olgudan bilinmeyene geçiş belki de yeni ve ciddi sıkıntılar doğuracak. Umarım ülke dinamiklerimiz olası sıkıntıları aşmayı başarır. Çünkü uluslararası küresel düzen çok acımasız ve vahşi. Bir anda neye uğradığımızı anlayamaya biliriz. Yıkımlar çok çabuk ve bir karambolle oluyor. Gerçi ülkemizin siyasi ve etkin kamuoyu dinamikleri, demokrasimizin özgürlükçü yapısı, hukukun üstünlüğü ilkeleri ülkemizin geleceğe hazırlanmasındaki en önemli unsurlar olacak ve bu dinamikler bu hazırlığı yapmaya muktedir olacaklardır. 
* * *
Yeni sistem tüm siyaseti de dizayn edecek. Başta AK Parti olmak üzere partilerin tamamında mevcut oluşumlar ve politikalar değişime uğrayacak.
AK Parti açısından bu değişim 21 Mayıs kurultayı ile başlamış oldu. İl-ilçe teşkilatlarında güçlü rüzgarlar esecek. Yerel yönetimlerde görevden alınmalar başlayacak. Başarısız olan siyasetçiler devri sona erecek. AK Parti sil baştan diyecek. 
Bu değişimden ilimiz ve ilçelerimiz etkilenecek mi? 
Şehir efsanelerine bakarsak etkilenecek. Değişiklikler olacak. 
Bence bakanlar kurulundaki değişikliklere bakmak gerekir. Eğer Numan Kurtulmuş yeni kabinede yer alacaksa Ordu adına farklı yorum yapmak, almayacaksa farklı yorum yapmak daha doğru olur. O halde Ordu’nun siyasi geleceğinin şekilleneceği günleri beklemek lazım.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde