29 Nisan 2024

ORDU’NUN GÜNDEMİNİ ENVER YILMAZ BELİRLİYOR

  • PDF
Ordu gündemine yön verenlerin başında büyükşehir belediye başkanımız Enver Yılmaz geliyor.
Olumlu, olumsuz tüm gündemleri hatta kendisiyle ilgili tüm gelişmeleri kendisi yönetiyor. 
Ordu’nun genel ve yerel siyasetini Ordu’dan yönetebiliyor. 
Bir nevi Ordu adına tüm gelişmeleri yönlendirmeyi başarabiliyor. 
Bu beceriler siyasi ustalıkla alakalı olmalı. Bu ustalığı da başarıyla sürdürebiliyor. 
Bu da nereden çıktı diyebilirsiniz?
Kısaca değineyim; referandum öncesi büyükşehir belediyesine bir operasyon düzenlendi ve şimdilik bu operasyonu başarıyla geri püskürttü. 
Daha öncesinde Numan Kurtulmuş, Metin Külünk ve İhsan Şener’le bir sürtüşme yaşadı ve bu sürtüşmeden de şimdilik kendisi galip çıktı. 
TEDES hadisesinde içişleri bakanıyla karşı karşıya kaldı, bakan Süleyman Soylu’nun Ordu’da yaptığı bölge asayiş toplantısına katılmamasının eleştirileri karşısında hiç esnemedi bile. 
Her sürtüşme sonrasında Ankara’ya ulaştı ve Ankara’daki üst düzey bulaşmalarının fotoğraflarını kamuoyuyla paylaşarak adeta ben galip geldim görüntüsü verdi.
Ordu teşkilatında kendisine muhalif olan grupları sus pus etti ve onlara “gizli değil açık güreşin” diyebildi. 
Zaman zaman “… AKP’lilerin bu partide işi yok …” diyebildi. Çünkü AK Partili olmakla, AKP’li olmayı keskin söylemlerle ayırt ediyor.
Şimşekleri üzerine toplamayı başarıyor ve her an gündemde kalmasına altyapı oluşturuyor. 
Samimi davranışlarını sergilerken bile vücut dili tavırları çok agresifmiş gibi yansıyabiliyor. Bunu bilerek veya bilmeyerek yaptığını da çözmek zorlaşıyor. 
Enver Yılmaz, başkan seçildiği günden bu yana “… bu kentin her şeyi benden sorulur …” tavrını ortaya koyabilmiş bir şahsiyet. Bu tavır muhtemelen 3 dönem milletvekilliği yapmış olmasından ve bu süreçte edindiği tecrübesinden kaynaklı. Ankara’da işlerin nasıl işlediği bilinci ile alakalı. Üç yıllık yerel yönetim tecrübesi ve motivasyonu da siyasi sürece eklenince cesaretle yoluna devam etmeyi sağlıyor. 
* * *
Enver beyden Ordu halkı memnun mu?
Bunun siyasi karşılığı 16 Nisan referandumunda bir nebze ortaya çıkmış sayılır. Belediye başkanı seçildiği seçimlerdeki oy oranlarında ciddi bir düşüş yok. 
Altınordu ilçesi ve Perşembe ilçeleri hariç 17 ilçede evet oyları önde çıktı. Kimisinde bir önceki seçime göre yükselerek kimisinde de düşerek önde çıktı. 
Bu seçim bir ölçü olacaksa Enver Yılmaz’ın kaybı yok denilebilir. 
Ancak 21 Mayıs kurultayı sonrası AK Parti içinde büyük bir temizlik yapılacağı parti yetkili kurulları tarafından açıkça dillendiriliyor. Bu rüzgar Ordu’ya yansır mı göreceğiz. 
Muhtemelen teğet geçmeyebilir. Çünkü çoğu zaman FETÖ ile ilişkilendirilen unsurlar tartışıldı ve alenen ithamlar yapıldı. Bu ithamlar ne derece belgelidir bilemiyoruz. Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere FETÖ unsurlarıyla alışveriş yapıldığı iddiaları bir süredir kamuoyunu meşgul etmekte. 
Bu iddiaların karşılığı var mı? 
Bunun cevabını da Enver Yılmaz verecek. 
21 Mayıs sonrası sıkıntılı bir süreci gündeme getirebilir. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde